May 5, 201115 yr comment_87851 Din nou inspirata de pe blogul lui Johannes, am facut aceasta salata delicioasa! Spre deosebire de mine, el a folosit în plus felioare de cartofi fierti, iar la dresing a folosit mustar normal(eu mustar de smochine) si otet de vin(eu zeama de lamîie). V-am scris si varianta lui, pentru ca mi se pare interesanta si poate cineva doreste s-o probeze. [center][/center][u]Ingrediente petru 4 portii:[/u] 4 mînute frunze de spanac200 g feta(oaie)2 mere1 ceapa violeta1 lingura miere1 lingura mustar de smochine4 linguri ulei de maslinezeama de lamîiepiper, sare din rîsnitachili uscat(optional) [center]Am avut un spanac atît de tinerel si frumos, local bineînteles, si m-am gîndit ca într-o salatica ca asta ar da cel mai bine, asa ca m-am pus pe treaba.Am spalat si curatat spanacul de codite si l-am pus în apa care clocotea usor, timp de 2 minute,pîna s-a înmuiat putin.L-am strecurat de apa fierbinte, apoi l-am înecat în apa rece-rece, pentru a-si pastra culoarea. Între timp am pregatit dresingul din mustar,miere, ulei de masline, zeama de lamîie, piper si sare, proaspat rîsnite. Am taiat brînza cubulete, am curatat si feliat merele si ceapa. Am amestecat usor toate ingredientele cu dresing si am lasat sa traga 10 minute înainte de a servi. Pentru mine, pîna în prezent-Salata anului!Mi-a placut foarte mult! [/center] Report
May 5, 201115 yr comment_87854 Iar ne rasfeti cu o super-reteta. Maine sunt la piata! Spune-mi, rogu-te ce sunt firicele acelea rosii? Păr de chilli? Report
May 5, 201115 yr Author comment_87861 Iar ne rasfeti cu o super-reteta. Maine sunt la piata! Spune-mi, rogu-te ce sunt firicele acelea rosii? Păr de chilli? Da. Aici le zice aţe de chili uscat.Shefule, sper sa va placa. Eu am fost foarte încîntata. De fapt toti trei Report
May 5, 201115 yr comment_87864 (eu mustar de smochine) M-a atras ca un magnet feta, azi la magazin.Bun.Am cumparat-o!Dar n-am spanac.Maine.Imi fac la pranz. Report
May 5, 201115 yr comment_87865 Cum e mustarul de smochine?? N-am vazut , n-am auzit si sunt super curioasa! Report
May 5, 201115 yr comment_87866 Super ca deobicei Dar de ce nu ai mancat spanacul crud? Eu asa il folosesc la salata Report
May 5, 201115 yr Author comment_87867 (eu mustar de smochine) M-a atras ca un magnet feta, azi la magazin.Bun.Am cumparat-o!Dar n-am spanac.Maine.Imi fac la pranz.Sper sa-ti placa. Eu ador combinatiile astea! Sarat, dulce, acrisor... lecker! Report
May 5, 201115 yr Author comment_87869 Cum e mustarul de smochine?? N-am vazut , n-am auzit si sunt super curioasa!Zerda, arata cam asa, iar la ingrediente scrie: pireu de smochine, zahar brun, apa, seminte de mustar, otet, sare de mare.Eu am varianta putin mai fin macinata. http://www.cafeparis.net/uploads/pics/pp_shop_Feigensenf_gro%C3%9F.jpg Report
May 5, 201115 yr Author comment_87870 Super ca deobicei Dar de ce nu ai mancat spanacul crud? Eu asa il folosesc la salata Si eu folosesc si crud la salate, dar alor mei le place mai bine oparit olecuta.Oricum, si reteta lui Johannes, de la care m-am inspirat era tot asa. Am vrut sa ma tin cît de cît de original Report
May 5, 201115 yr comment_87903 Trebuie sa o incerc,altfel nu am liniste in gindurile mele Edit. in loc de trebuie am scris "trenuie" Report
May 6, 201115 yr comment_87955 Edit. in loc de trebuie am scris "trenuie" Trenuie masina mica Uu-uu! M-am intors din piata.Am spanacul, telemeaua, un buchet de leurda, untdelemn, mustar si o lamaie. Nu stiu daca am mere, trebuie sa verific. Daca nu, ma scot cu o gulie frageda de primavara.Confirm ca spanacul blanchat e mai matasos. Crud, cand e prospat, scartie si nu e rau nici asa. Edit:Am gasit in camara exact un mar Report
May 6, 201115 yr comment_87963 Nu am avut nici mustar cu smochine si nici aţe de chilli, dar cu dulceata mea de ardei iuti am completat atat incisivitatea picanta cat si aroma dulce-fructata.Spinat-Kartoffel-Salat mit Schafskäse und Apfel imi vine greu sa zic asa ca pentru familia mea va fi :S-S-S = Silky Spinach Salad.Multumim lui Hanţ si Mayei pentru reteta absolut delicioasa. [center]...[/center] Report
May 6, 201115 yr Author comment_87967 Mmmm, arata lecker rau combinatia ta, Shefoo! Tre' sa fac si eu dulceata de ardei iute, ca nu mai am! Sa va fie de bine! Report
May 7, 201115 yr comment_88033 Eu o fac acum la pranz, am intrat sa vad reteta si sa spun ca ieri in centru, au organizat piata internationala si la o taraba de francezi am vazut mustar cu zmeura.Daca reusesc ma duc sa-l cumpar. Report
May 11, 201115 yr comment_88423 Buna rau cu si fara mustar de smochine.Voilà!Am refacut-o cu mustar cu zmeura. Ah, si eu am pus para, nu mar. Report
March 31, 201214 yr comment_140232 Am refacut salata asta delicioasa cu mustar de ananas. A zis soata ca asta sa o pun la retetele lui favorite .Si pentru ca mi-o place si mie tare mult o sa o pun la lista de retete favorite a familiei Yoyo. Report
April 1, 201214 yr Author comment_140432 Yoyo, ma bucur ca va place! Mustar de ananas înca nu am încercat! Report
April 4, 201214 yr comment_141028 Daca-ti place ananasul iti recomand mustarul. Revin cu impresii cand mai fac salata si cu mustar de portocale. Report