Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste umplute cu spanac,aromate în unt cu salvie

Featured Replies

[center]

Stiti ca eu iubesc pastele,si da,mai stiti ca îmi place sa le si fac.Cu toate ca am ceva experienta,totusi prepararea lor îmi ia destul timp.

Daca aveti de gînd sa faceti paste de casa de la cap la coada,trebuie sa va înarmati cu timp si o portie maaaare de rabdare.

Nu-s înzestrata cu rabdare,dar pentru ca vreau neaparat ca pastele sa-mi reuseasca exact asa cum îmi doresc,ma pregatesc sufleteste =))

post-5-13063383824694_thumb.jpg[/center]

[u]Aluatul:

[/u]

• 150 g faina tip 00*
  • 150 g gris de grîu dur macinat foarte fin**
  • 3 oua
  • 1 lingurita sare

*Barilla-per tutte preparazioni(faina obisnuita)

**Semola di grano duro rimacinata,am folosit tot Barilla-per pane e pasta

[center]Aluatul de paste este cel care-l fac de obicei.Am framîntat un aluat din faina,gris,sare si oua.

Aluatul se framînta pîna devine compact si se dezlipeste de pe mîini,atît si cît de pe planseta de lucru/sau vasul în care îl framîntati.

Se formeaza o bila,se împacheteaza în folie alimentara si se da la rece.Între timp m-am ocupat de umplutura.

post-5-13063392139734_thumb.jpg[/center]

Umplutura:

• 150 g spanac proaspat
  • 250 g brînza de vaci(ricotta/Quark)
  • 15 g pesmet
  • 1 ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare,nucsoara,piper

Balsamul:

• unt
  • salvie
  • pecorino

[center]

Am spalat spanacul,bio :hug: -din cultura proprie în cîteva ape,apoi l-am oparit.

post-5-13063386277953_thumb.jpg

Între timp am curatat si spalat ceapa si usturoiul si le-am tocat grob.

Usuroiul chiar deloc,pentru ca am folosit o capatîna tinerica cu bobite piticute.

Am calit usor cepa si usturoiul într-o lingura de ulei de masline,

post-5-13063386376423_thumb.jpg

dupa care am adaugat spanacul oparit si foarte bine stors.

L-am mai plimbat si pe el scurt timp prin tigaie,

sa lege prietenie cu ceapa si usturoiul,apoi am lasat la racorit.

post-5-1306338659304_thumb.jpg

Am tocat spanacul racorit.Se poate toca cu cutitul sau cu mixerul vertical.

Am adaugat brînza si pesmetul,am condimentat si amestecat bine.

Umplutura am dat-o la frigider la odihna si m-am ocupat mai departe de aluat.

post-5-13063387147252_thumb.jpg

Eu portionez aluatul în 2-3 bucati,si cele care nu le folosesc le pastrez în frigider

într-o punga pîna le vine rîndul.Chiar daca lucrati aluatul destul de rapid,bucatile în asteptare ar

trebui macar acoperite cu un castron,altfel se usuca suprafata si apoi se întind mai greu.

post-5-1306338741155_thumb.jpg

În timp ce rolam aluatul m-am tot gîndit ce forma sa le dau.

Am diferite ustensile pentru a le da diferite forme,dar va spun sincer,

nu-mi place sa le folosesc.Asa ca m-am hotarît pentru metoda taraneasca...

Pintenul! :)

Am taiat patratele de aproximativ 6 cm.

Am pus cîte o lingurita de umplutura în mijloc.

post-5-1306338764542_thumb.jpg

Am pensulat marginile cu putina apa,si am lipit triunghiuri.

post-5-13063388204936_thumb.jpg

Marginile de aluat ramase le-am suprapus si taiat fidelute subtiri.

Le las la uscat pîna mîine,cînd le voi trimite la scaldat într-o supa de pui :)

post-5-13063388339294_thumb.jpg

Pastele umplute le-am fiert în apa cu sare.

Le-am scos cu o spumiera direct într-o tigaie în care am topit unt

cu ulei de masline si cîteva frunze de salvie,tocate.

Am scuturat tigaia de cîteva ori,gata!

Salvia,tot bio si din cultura proprie =))

post-5-1306338945201_thumb.jpg

post-5-13063389148521_thumb.jpg

Eu le-am servit simple,sotul cu pecorino,iar Denise ...mai bine nu spun!

(Cu ketch-up!Cum pot copiii astia sa strice o mîncare buna!)

post-5-13063389637413_thumb.jpg

Pentru papila mea,a noastra de fapt,delicioase!

post-5-13063389753423_thumb.jpg[/center]

Deliciooooossss =)) :) .

odata si odata tb sa ma incumet sa fac paste ca si noua ne plac f mult.Mi-am luat si masina, dar inca n-am pus-o in practica.

Aluatul l-ai framantat manual sau la KA?Si inca o intrebare, unde gasesti tu faina si gris de la Barilla?M-am uitat si in Real dar n-am vazut.sau ti-ai facut provizii din It? :hug:

• Author

Deliciooooossss :) =)) .

odata si odata tb sa ma incumet sa fac paste ca si noua ne plac f mult.Mi-am luat si masina, dar inca n-am pus-o in practica.

Aluatul l-ai framantat manual sau la KA?Si inca o intrebare, unde gasesti tu faina si gris de la Barilla?M-am uitat si in Real dar n-am vazut.sau ti-ai facut provizii din It? =))

Dupa ce te încumeti,daca nu disperi dupa prima incercare,s-ar putea sa-ti placa!Deci maaare atentie! :)

Asta l-am framîntat cu mîna,dar merge si la KA.Ultima data,cel facut pentru lasagne cu zucchini,l-am facut în KA.

Si,da,m-ai prins.Mai am ceva provizii din Italia! :hug:

Din pacate,Barilla e pe gata.Mai am doar 4 pungi de faini diferite/alte marci...si adios!...iar anul asta nu ajung în Italia.

Dupa ce te încumeti,daca nu disperi dupa prima incercare,s-ar putea sa-ti placa!Deci maaare atentie! :hug:

Asta l-am framîntat cu mîna,dar merge si la KA.Ultima data,cel facut pentru lasagne cu zucchini,l-am facut în KA.

Si,da,m-ai prins.Mai am ceva provizii din Italia! =))

Din pacate,Barilla e pe gata.Mai am doar 4 pungi de faini diferite/alte marci...si adios!...iar anul asta nu ajung în Italia.

hihi, ma gandeam eu ca m-am tot benoclat prin magazine dupa ea si nu am vazut.Ia sa-mi fac provizii ei eu de ele cand ma duc.Adevarul e ca niciodata n-am luat faina, doar vin, ulei masline, parmesan, ton.

Acum stiu ce sa mai iau.La anu ca mergem cu masina plec pe gol(vb vine) si vin pe plin.

Poate ma bag maine la o portiuta,ca am de la Rosenmehl gris din faina integrala si faina tot de la ei, ca doar sunt la mama lor acasa :)

• Author

Dupa ce te încumeti,daca nu disperi dupa prima incercare,s-ar putea sa-ti placa!Deci maaare atentie! =))

Si,da,m-ai prins.Mai am ceva provizii din Italia! :)

hihi, ma gandeam eu ca m-am tot benoclat prin magazine dupa ea si nu am vazut.Ia sa-mi fac provizii ei eu de ele cand ma duc.Adevarul e ca niciodata n-am luat faina, doar vin, ulei masline, parmesan, ton.

Acum stiu ce sa mai iau.La anu ca mergem cu masina plec pe gol(vb vine) si vin pe plin.

Poate ma bag maine la o portiuta,ca am de la Rosenmehl gris din faina integrala si faina tot de la ei, ca doar sunt la mama lor acasa :hug:

Eu îmi aduc tot asa:vin,uleiuri,faini felurite,ton în ulei de masline,parmezan,pecorino si altele de proba,CAFEA-neaparat(cel putin cîte 10-15 kg =)) ),otet balsamic (diferite marci,le probez)...si alte maruntaie ca grisine,biscotti...chestii de rontait...

Eu îmi aduc tot asa:vin,uleiuri,faini felurite,ton în ulei de masline,parmezan,pecorino si altele de proba,CAFEA-neaparat(cel putin cîte 10-15 kg =)) ),otet balsamic (diferite marci,le probez)...si alte maruntaie ca grisine,biscotti...chestii de rontait...

cred ca tb sa-mi notez deja in agenda ce tb sa-mi iau.Ultima data mi-am luat cerneala de sepie, si acum mai am :).Eu nu iau f multe ,cate putin din fiecare,oricat as face eu acasa nu au gustul de acolo :violent1:

• Author

cred ca tb sa-mi notez deja in agenda ce tb sa-mi iau.Ultima data mi-am luat cerneala de sepie, si acum mai am :).Eu nu iau f multe ,cate putin din fiecare,oricat as face eu acasa nu au gustul de acolo :violent1:

Da,nici eu îmi aduc multe.Doar cafea,faina,uleiuri si oteturi mai multe.Restul maruntaie de proba,de dor...de gust.

Deci fa lista! :D

Maya arata bestiale ca de obicei... :violent1: Ai ai ai !!!(shalele :D )

Si baiatul meu cel mare i-ar fi inecat in kechup,ca sa evit asta ii fac sos de rosii (ca cel pt. pizza),ca albe asa nu le vrea nici el :)

Merge rasnit grisul nostru romanesc,pe principiul cum faci zaharul pudra si amestecat cu faina alba normala.Inca mai sunt in cautare de gris fin dar nu am gasit inca.

Chiar ma gandeam la niste ravioli sau ceva de genu' umpluti cu carne tocata fierti in supa =))

• Author

Maya arata bestiale ca de obicei... :-* Ai ai ai !!!(shalele =)) )

Si baiatul meu cel mare i-ar fi inecat in kechup,ca sa evit asta ii fac sos de rosii (ca cel pt. pizza),ca albe asa nu le vrea nici el :-*

Merge rasnit grisul nostru romanesc,pe principiul cum faci zaharul pudra si amestecat cu faina alba normala.Inca mai sunt in cautare de gris fin dar nu am gasit inca.

Chiar ma gandeam la niste ravioli sau ceva de genu' umpluti cu carne tocata fierti in supa :-*

Merci,Geany :)

Pai nu au fost asa albe mai,au fost trase în ulei de masline+unt si salvie :P deci erau aromate destul.Oricum,stie ca ma enerveaza cu chieciapul ei,si si-a pus doar spre sfîrsit :-*

Pe mine nu ma sperie ketchupul,ca am unu bun,fara adaosuri de alea-alea,e bio si doar din rosii.

Si de altfel,nu mai trebuie si schimbari,nu totul cu sos de rosii.Mai ales ca la noi rosia cred ca e cel mai consumat fruct!(sub toate formele)

Maya arata bestiale ca de obicei... :-* Ai ai ai !!!(shalele =)) )

Si baiatul meu cel mare i-ar fi inecat in kechup,ca sa evit asta ii fac sos de rosii (ca cel pt. pizza),ca albe asa nu le vrea nici el :-*

Chiar ma gandeam la niste ravioli sau ceva de genu' umpluti cu carne tocata fierti in supa :-*

Merci,Geany :P

Pai nu au fost asa albe mai,au fost trase în ulei de masline+unt si salvie :P deci erau aromate destul.Oricum,stie ca ma enerveaza cu chieciapul ei,si si-a pus doar spre sfîrsit :)

Pe mine nu ma sperie ketchupul,ca am unu bun,fara adaosuri de alea-alea,e bio si doar din rosii.

Si de altfel,nu mai trebuie si schimbari,nu totul cu sos de rosii.Mai ales ca la noi rosia cred ca e cel mai consumat fruct!(sub toate formele)

Ce pot sa zic,m-ai ucis,sunt la slabeala da pana pe 1 ,dupaia ma pun iar pe treaba :-*

• Author

.iar anul asta nu ajung în Italia.

pai se pune problema asta?

Imi faci listuta cu poze cu tot ce vrei si eu trimit, fara nici un fel de probleme =))

Merci de oferta sorella.Poate te trezesti cu ditamai listoiu :-*

Nu stiu daca se renteaza,ca transportul o fi scump...

Am facut ieri pastele, de data asta fara poze ca eram intre 2 drumuri si am halit in picioare pe fuga,da imi era pofta sa fac.Normal ca n-am intins foaia din sucitor ci cu ajutorul masinii, iar amestecul pt umplutura l-am facut din juma-juma quarq cu gorgonzzola.

Tare buna, in weekend refac.Merci de reteta Maya :headbang: