December 9, 200916 yr comment_7238 Dupa o idee Anna Moroni!Ea nu a declarat de unde o avea. Ingrediente: 250 gr faina 1oo gr unt rece 100 gr zahar pudra 1 ou 1 galbenus (de ou ) o jumatate ligurita de praf de copt Pentru decor si umplutura: 1 ou batut 100 gr alune macinate(nu fin)sau nuci visine in sirop sau din dulceata(eu as hazarda si visine din compot sau visinata ) Faina vulcan pe masa de lucru cu zaharul pudra si praful de copt, cu untul , oul si galbenusul. Framantam un aluat pana se incorporeaza bine untul, atat, nu insistati. Invelim in folie si dam la frigider o jumatate de ora. Dupa care intindem o foaie, taiem patrate destul de mari cat sa cuprinda visinele. Punem in fiecare patratel o visina , o sigilam bine , si formam bilute. Le dam prin oul batut dupa care la tavalim in alunele macinate. Le asezam in tava, cu hartie de copt si dam la cuptor 180 de grade pt 15 minute(ventilat). Sper sa fie pe gustul lui Mos Craciun, sunt numai bune de pus sub brad! Report
December 9, 200916 yr comment_7354 Ce harnica esti !Te-ai apucat deja de fursecuri.Tare bine arata si sigur sunt si f.bune.Spune-mi cum le pastrezi.In cutii de carton ? Report
December 10, 200916 yr Author comment_7620 Pana vine Mos Craciun cred ca sunt si pe gustul meu. Multumesc ,Rym! Ce harnica esti !Te-ai apucat deja de fursecuri.Tare bine arata si sigur sunt si f.bune.Spune-mi cum le pastrezi.In cutii de carton ? Fac repetitii de Craciun si rev.De pastrat le pastrez de pe o zi pe alta, ca nu prea raman , in cutie de metal , sau in portabiscotti(un borcan ,vas de ceramica cu capac, ca la americani ).Sunt deliciose! Excelente! Neaparat o sa le fac! Multumesc Maya, ma faci sa ma inrosesc. Report
December 10, 200916 yr comment_7621 Dupa o idee Anna Moroni!Ea nu a declarat de unde o avea. Pai ea nu declara niciodata ca cica nu o lasa Rai-ul Report
December 16, 201114 yr comment_116215 Intrebare de 1 milion : mai tii minte cate ti-au iesit cu aproximatie asa, dintr-o portie? Report
December 19, 201114 yr Author comment_116761 Aoleu Any, nu le-am facut de 2 ani.Nu mai tin minte.Dar cum am sectionat aluatul in patratele nu-s mai multe de 20.Bine ca mi-ai adus aminte de ele! Report
December 19, 201114 yr comment_116769 Aoleu Any, nu le-am facut de 2 ani.Nu mai tin minte.Dar cum am sectionat aluatul in patratele nu-s mai multe de 20.Bine ca mi-ai adus aminte de ele! Eram curioaca daca ai intins o foaie sau mai multe. Merci! Report
December 22, 201114 yr comment_117386 Am aluatul pentru 2 portii la frigider de 2 ore. Acum ma apuc de ele, ureaza-mi succes ! Report
December 22, 201114 yr comment_117410 Le-am facut, mi-au iesit 56. Cu alune si nuca. Aici cu ghoriba in cutia pentru Craciun Merci Lili, foarte bune ! Report
December 23, 201114 yr Author comment_117445 Mai, spune-ti si voi daca Any nu merita un premiu?Cate tone de fursecuri ai facut anul acesta?Din cate kile de faina? Report
December 23, 201114 yr comment_117451 Mai, spune-ti si voi daca Any nu merita un premiu?Cate tone de fursecuri ai facut anul acesta?Din cate kile de faina? Am facut 3 portii de crinkles adica peste 140, 2 portii de-ale tale cu visine 56, raffaello 87 , ghoriba nu mai stiu dar tot cu zecile si astea, si 1,5 din alea cu migdale. Toate intr-o zi. Si mai aveam in plan cornulete .Si mai am trufele Stellei diseara. Am dejtele umflate, dar nu-i nimic . Report
December 23, 201114 yr Author comment_117454 Toate intr-o zi. Plus ce ai facut zilele trecute...Wonder Woman! Report
December 23, 201114 yr comment_117460 Toate intr-o zi. Plus ce ai facut zilele trecute...Wonder Woman! Sper sa rezist pana duminica seara ! Report
December 29, 201114 yr comment_118345 Foarte bune. Cu siguranta se va repeta si la Revelion.Multumim!! Report
December 29, 201114 yr comment_118353 Mai Hopes da' de unde-ai aterizat tu aici sa ne faci rau cu nucile tale !?!? Report
December 29, 201114 yr comment_118457 Lily, iar aparusi sa ma disturbi, conturbi, aaaa....sa ma pui la treaba? Neah! La anu' promit ca le fac! Report
December 30, 201114 yr comment_118568 Mai Hopes da' de unde-ai aterizat tu aici sa ne faci rau cu nucile tale !?!?am aterizat de mult ))da io stau in umbra nu prea postez..de lene, va urmaresc, va admir, prestez, da uite ca nu postez Multumesc!!La multi ani!! Report
December 30, 201114 yr comment_118569 Ma bucur ca le-ai incercat.Si nuci langa ele... Foarte bune...SI nucile, desi parca au iesit un pic cam tari, cele din copilaria mea erau moi, da uite ca nu cred ca am reteta potrivita, am gasit multe pe net, si nu cred ca am facut-o pe cea potrivita.In rest, foarte bune la gust Report