Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta cu afine si ricotta

Featured Replies

[center]TARTA CU AFINE SI RICOTTA

post-701-13092271848871_thumb.jpg

post-701-13092270544477_thumb.jpg

INGREDIENTE:

post-701-13092269844144_thumb.jpg

- 1 ½ cani faina

- 1 plic praf de copt (10 gr)

- ½ lingurita de sare

- 3 oua

- ½ ceasca de zahar granulat

- 1 cutie branza Ricotta (250 gr)

- ¼ ceasca unt topit nesărat

- ¼ ceasca de lapte

- 1 cana afine proaspete

- zahar pudra pentru ornat

- alune feliate pentru ornat (optional)

post-701-13092270045348_thumb.jpg

Intr-un bol de marime medie amestecati împreună primele 3 ingrediente, faina, praful de copt si un praf de sare.

post-701-13092270108639_thumb.jpg

Într-un castron separat, amestecati împreună ouăle şi următorele 4 ingrediente de pe lista (zaharul, untul,ricotta si laptele).

post-701-1309227018082_thumb.jpg

Cu un robot de bucatarie se amestecă bine ingredientele si apoi se presara usor amestecul uscat de faina, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se toarnă compozitia într-un vas pentru tarta uns in prealabil cu puin unt si se presara cu afine.

post-701-13092270259448_thumb.jpg

Eu am presarat si putine felii de alune.

post-701-13092270323526_thumb.jpg

Se încălzeste cuptorul la 350 ° si se lasa tarta aproximativ 30 de minute.

Se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahăr înainte de servire.

post-701-13092270420671_thumb.jpg

post-701-13092269934315_thumb.jpg

[/center]

arata de milioane. a mea e in cuptor, dar e cu lemon, lime si orange...si cu condensed milk :hungry:

nu are nimic in comun cu a ta dar tot ricotta cake este :)

• Author

arata de milioane. a mea e in cuptor, dar e cu lemon, lime si orange...si cu condensed milk :)

nu are nimic in comun cu a ta dar tot ricotta cake este :)

Multumesc Angel. Poate pui si reteta ta. A mea a avut mare succes, au mancat-o baietii de parca nici nu a fost. Tarta asta seamana ca si consistenta cu cea de la muffins.

• Author

:tongue3: Arata minunat! Daca nu as fi la dieta m-as apuca sa fac si eu :P

Multumesc. Cu dieta stai pe pozitie, nu te lasa impresionata nici macar de tarta mea...cu toate ca nu pot sa-ti zic decat ca noua ne-a placut taaaare mult asa ca o voi reface curand pentru ca tot e vreamea afinelor. :violent6:

LA Chef, ce gramaj au canile tale?Am niste ricota in frigider si parca m-as baga sa fac o tarta da cu altceva ca n-am afine acum in casa.
  • Author

LA Chef, ce gramaj au canile tale?Am niste ricota in frigider si parca m-as baga sa fac o tarta da cu altceva ca n-am afine acum in casa.

Scuza-ma Ioana, eu m-am obisnuit cu sistemul de masura american, dar din cate am vazut 1cup difera in functie de ceea ce masori.

White flour: 1 cup = 125 grams

Granulated sugar: 1 cup = 200 grams

Butter: 1 cup = 227 grams

Milk: 1 cup = 245 grams

Cu alte cuvinte pentru reteta asta am folosit (am rotunjit):

- 180gr. faina

- 1 plic praf de copt (10 gr)

- ½ lingurita de sare

- 3 oua

- 100gr. zahar granulat

- 1 cutie branza Ricotta (250 gr)

- 60gr. unt topit nesărat

- 60gr. de lapte

- 1 cana afine proaspete

- zahar pudra pentru ornat

- alune feliate pentru ornat (optional)

Merci La Chef, notat.

Inca o intrebare cuptorul tau ajunge pana la 350 grade C, sau sunt 350 grade F? :toothy9;, nu de alta da ca sa stiu ca al meu nu ajunge decat pana la 250 gr C si sa stiu cat las

• Author

Merci La Chef, notat.

Inca o intrebare cuptorul tau ajunge pana la 350 grade C, sau sunt 350 grade F? :), nu de alta da ca sa stiu ca al meu nu ajunge decat pana la 250 gr C si sa stiu cat las

Nu, nu, nu, sunt 350 F, ceea ce inseamna doar 176C, adica aproximativ 180 Celsius.

Acum o am in cuptor, sosesc mai tarziu cu impresii mai ales ca am modificata aproape integral,adica in loc de faina normala am folosit amestec de faina de orez cu faina de tapioca, in loc de zahar am pus zahar de struguri(glucoza) ,iar in loc de lapte, lapte de orez :D si ca fructe am folosit zmeura ca asta aveam proaspat in casa.

Chiar sunt curioasa ce iese :) :D

• Author

Acum o am in cuptor, sosesc mai tarziu cu impresii mai ales ca am modificata aproape integral,adica in loc de faina normala am folosit amestec de faina de orez cu faina de tapioca, in loc de zahar am pus zahar de struguri(glucoza) ,iar in loc de lapte, lapte de orez :D si ca fructe am folosit zmeura ca asta aveam proaspat in casa.

Chiar sunt curioasa ce iese :) :D

Wow, si eu sunt curioasa cum iese. In privinta fructelor chiar ma gandeam si eu sa incerc si cu altceva. Astept rezultatul final. :D

Ce sa zic..... :D un deliciu,dar m-am limitat doar la o bucatica.A mea n-a iesit asa inalta fiinca mi s-a spart celalalt vas si am facut in asta,dar ce conteaza este gustul.Fiinca mi se parea cam moale aluatul am pus 20 gr mai mult de faina de orez, mai ales ca soatei nu-i plac prajiturile umede si poate si unde afinele sunt mai zemoase ca si zmeura a ta este mai umeda parca.

Dovada

inainte sa o dau la cuptor

post-479-1309460837595_thumb.jpg

abia scoasa

post-479-130946087602_thumb.jpg

inainte de a fi halita :)

post-479-13094609099261_thumb.jpg

Are o textura foarte soft,chiar am sa o repet cu afine

• Author
Ioana, ti-a iesit super frumoasa. Intradevar, la a mea cred ca din cauza afinelor s-a inmuiat putin insa a fost delicioasa. Imi place tare mult cum ti-a iesit si ma bucur ca v-a placut. :)

A inceput sezonul tartelor cu fructe .Yupiiii!!!!

Superbe tartele voastre fetelor.

Multumim Gaby pentru convertorul de cups in Grame.

Acum o am in cuptor, sosesc mai tarziu cu impresii mai ales ca am modificata aproape integral,adica in loc de faina normala am folosit amestec de faina de orez cu faina de tapioca, in loc de zahar am pus zahar de struguri(glucoza) ,iar in loc de lapte, lapte de orez =)) si ca fructe am folosit zmeura ca asta aveam proaspat in casa.

Chiar sunt curioasa ce iese :) :)

Sigur a iesit o tarta fara gluten. E cineva intolerant la voi in familie?

Sigur a iesit o tarta fara gluten. E cineva intolerant la voi in familie?

Nu,dar cum aveam in casa faina de orez si tapioca care am facut-o eu pe loc si eu de ceva timp folosesc mai mult lapte de orez.asa ca am zis ca daca e sa fac un dulce macar sa-l fac mai diferit sa nu ma mai simt vinovata ca dau atacul in bucatarie :thumleft:

• 6 months later...

am facut si eu tarta ta azi dar cu bucatele de pere si nectarine. a iesit super. am si insiropat la sfarsit si a fost bun.

nu am pus zahar si a fost dulce de la sirop, am avut 3 copii + 1 a mea (cealalta nu serveste fructe :rolleyes: ) si nici nu au cracnit de zahar .

succes total

Se vede treaba ca am pierdut o groaza de retete vara asta.

Totul la superlativ, pozele sunt minunate, vesela, manutele alea doua, absolut tot!Si nu in ultimul rand reteta.

Brava Gabi :rolleyes: !

Totul la superlativ, pozele sunt minunate, vesela, manutele alea doua, absolut tot!Si nu in ultimul rand reteta.

Brava Gabi :appl:!

Pe unde-am fost, de n-am vazut nica??? Ca si io sunt pe dinafara la multe topice. Nu le-am vazut pana acu'! :angryfire:

Pe unde-am fost, de n-am vazut nica??? Ca si io sunt pe dinafara la multe topice. Nu le-am vazut pana acu'! :angryfire:

si acu' le rascoliti ca sa ne bage iar in boala pe toti? eeeeeeee! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif nu destul am suferit atunci?!?!? iar o iau de la capat? mai ales ca nici nu sunt fructe acum, iarna. of, of, mai, mai

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

si acu' le rascoliti ca sa ne bage iar in boala pe toti? eeeeeeee! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif nu destul am suferit atunci?!?!? iar o iau de la capat? mai ales ca nici nu sunt fructe acum, iarna. of, of, mai, mai

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Permite-mi, te rog fromos, sa te contrazic: iegzista la oara asta afine bune de folosit la tarta! La mine-n congelator! :hug: Carate din padurile Bucovinei, asta-vara! :hug:

• Author

Da chiar, pe unde mi-ati fost? Si Adriana zicea zilele trecute aici la fel.

Asta incepe sa semene cu fabula cu greierele si furnica, unii se plimba toata vara iar altii stau in bucatarie si muncesc.... =))

Gata, am decis, la vara plec si eu in vacanta, nu se mai poate. :)

• 8 months later...

Am mai facut-o o dată și eram sigură că am postat-o pe forum. Ori am pus-o la alt subiect ori am visat :floare:

Acum sunt în perioada de struguri, așa că am făcut-o cu struguri. Și am adapat-o la nevoile mele, adică făina am înlocuit-o cu amestec de făină integrală și pudră de migdale, iar zahărul cu fructoză.

Din cauza migdalelor îmi pare puțin înecăcioasă, așa că o servesc cu smântână.

post-84-1349016080317_thumb.jpg