July 15, 201115 yr comment_96250 [center]Yorkshire Puddings - Popoversdiverse retete, sau tehnici de lucru..[/center] [i][color=#0000FF]Richard the Nerd Now is the winter of our discontentMade glorious summer by this son of York[/color][/i] M-am gandit ca nu e rau sa avem reteta si aici, ce ziceti?Mi-era tare dor de budincutele acestea din comitatul York, dar pe caldurile astea, nu aveam chef sa-mi incalzesc bucataria facand focul, nici chiar si pentru delicioasele popovărele , asa ca am trecut la experimente. Ingrediente - 3 (+3) Oua, faina, lapte in cantitati egale volumetric (se masoara cu paharul)Sare, piper - dupa gustGrasime (grasimea de la friptura, untura, ulei, etc.) - o lingura sau mai mult. Ustensile: Doua pahare, bine e sa fie transparente, castron, tel (mixer).Tava de copt: tava pentru muffins, tava pentru chec, vas de jena, vase ceramice, cocotte etc.Azi la "etc." am incercat in sistemul de gatit(tigaia) doubletta, ca atat timp cat e vara si (ca)canicula, eu sigilez cuptorul si pun pe usa si blestemul de pe mormantul regelui Tutt (ankamon) pentru cine il foloseste vara altfel decat noaptea sau intr-o zi ploioasa. Mod de preparare:Se sparg 2-3 oua intr-unul dintre pahare. In al doile pahar se pune faina pana la acelasi nivel. Ouale se golesc in bol si in paharul in care au fost se pune lapte pana la nivelul fainii din paharul alaturat - cantitati egale volumetric. Se bat ouale cu telul cu un praf de sare si cu piperul macinat la fata locului, se incorporeaza laptele, apoi progresiv faina cernuta. Se lasa sa se odihneasca la rece dar nu la frigider. Unii spun o jumatate de ora, altii cateva ore, altii de loc. Faceti media. Eu am lasat 15 minute.Se incinge cuptorul la 220 grade Celsius si tava de lucru. Cand aceasta e incinsa se pune in fiecare alveola de muffin o jumatate de lingurita de grasime si se da la cuptor pana cand aceasta se incinge puternic, aproape de punctul de fumegare. Se umplu alveole in care sfaraie grasimea cam pana la o treime, se pune tava la cuptor la 200 de grade si se lasa circa 20 de minute, FARA SA DESCHIDETI USA CUPTORULUI!. Budincile cresc nebuneste si cand sunt frumos rumenite si coaja e usor crocanta se scot din cuptor si din forme.[center]..[/center] Se servesc traditional cu sos, cu friptura de vita, sau alaturi de legume si carne. Eu, azi cu o tocanita de vanat.Se pot umple la fel ca eclerurile, sau folosi pe post de "farfurii" pentru tocanite, chilli, etc.Se pot pastra cateva zile, dar nu se recomanda reincalzireaVideo aici: [center]. Yorkshire Pudding - video.[/center] Experimentul Doubletta.[center]..[/center]Din cantitatile necesare pentru doua oua.Am incins pe foc mare (doua ochiuri de aragaz) ambele partii ale tigaii, apoi am pus in tigaia adanca cam o lingura de ulei de palmier, l-am lasat sa se incinga bine, am turnat compozitia am acoperit cu celalta tigaie, am redus focul la circa o treime si am asteptat. Dupa 10 minute mirosea a "gata" . M-am riscat si am deschis capacul. Grava eroare! A facut pufff!!! si din popover, popovărica mea crescuta monstruos si care impingea cu fruntea in capacul de sus, a sarit la mine initial , apoi a facut popdown . La partea superioara nu era inca rumena asa ca am intors sistemul de tigai pe partea cealata si l-am mai lasat cinci minute. De aici am tras Concluziile:It works!Se poate pregati si la doubletta (nu-i fac reclama - deocamdata sunt multumit de ea, dar pretul e cam nerusinat)La doubletta 12-15 minute la foc moderat, fara sa deschid capacul si gatit doar pe o singura parte. Voi incerca cat de curand si dintr-un singur ou, sau divizand compozitia in doua, pentru a-i lasa loc suficient sa creasca. Report
July 15, 201115 yr comment_96251 Bune tare, eu le-am facut doar mici in formele de muffins si sunt nemaipomenit de bune. Report
July 15, 201115 yr comment_96417 popoveru ca popoveru, ăla produce reflexe tip câinele lui pavlov, da ştergaru de sub fund(u de lemn) ... ascunde-l bine, că fereastra nu pare prea înaltă Report
July 15, 201115 yr Author comment_96427 popoveru ca popoveru, ăla produce reflexe tip câinele lui pavlov, da ştergaru de sub fund(u de lemn) ... ascunde-l bine, că fereastra nu pare prea înaltă :DNow, that's rich! You made my day. Ceţ căpşună bre pe ştrengaru' meu? L-am legat la repezeala in jurul şoldurilor pre-vazului de să nu-i zăriti aţâţanta goliciune aflata la inaltime.Că când vreau sa fac o poza in windows, iau la repezeala o carpa din bucatarie si o arunc peste văpseaua scorojita, tencuiala cazuta, muştele moarte si paianjeni.Ha batrana ma tot toaca la cap sa lepăd şurţa si telul si sa ma inarmez cu bi-dineaua si eu ba o duc cu zaharelu' ca maine ma apuc, ba i spun ca la partaj eu castig tocurile geamurilor si fac ce vrea muşchiu' meu cu ele cu ele.Capişi? Asa ca pe folcloricele alea doua (rouge et blanc) le veti mai vedea si in viitor, ca cu faţa de masa de duminica imi sterg chelia de cinstita sudoare care imi inobileaza blazonul pre care sta scris:Arbeit macht Frau!Heil Dexter! Report
July 21, 201115 yr Author comment_97132 "A 2008 ruling by the Royal Society of Chemistry has it that "A Yorkshire pudding isn't a Yorkshire pudding if it is less than four inches tall" Cum spuneam am avut 6 mm lipsa, la produsul racit, desi cand am deschis sistemul doubletta se incadra lejer in standard.Cand voi face din 3 oua nu voi avea nici o emotie.[center]..[/center]Alte specificatii din caietul de sarcini ar fi: Coaja rumena si crocanta, miez pufos ...[center]..[/center]...si conformatie ... speologica Am sectionat pentru voi:[center]..[/center] Report
July 21, 201115 yr comment_97134 N-am mancat niciodata, n-am vazut pe nicaieri, habar n-am ce gust poa' sa aiba.... da' de aratat arata intr-un mare fel. Noroc ca biurou' meu e la etaju' 3, ca altfel eram inundata.... Report
July 21, 201115 yr Author comment_97140 N-am mancat niciodata, n-am vazut pe nicaieri, habar n-am ce gust poa' sa aiba.... da' de aratat arata intr-un mare fel. Noroc ca biurou' meu e la etaju' 3, ca altfel eram inundata.... Ca gust se apropie destul de mult de aluatul (copt) de choix a la creme. Report
July 21, 201115 yr comment_97152 N-am mancat niciodata, n-am vazut pe nicaieri, habar n-am ce gust poa' sa aiba.... da' de aratat arata intr-un mare fel. Noroc ca biurou' meu e la etaju' 3, ca altfel eram inundata.... Ca gust se apropie destul de mult de aluatul (copt) de choix a la creme.Multumescu-va pentru lamuriri! Report
October 28, 201114 yr Author comment_108711 si yorkshire-ul meu din seara asta: Yummyyyy! That's Toad in a hole Report