July 30, 201115 yr comment_98418 Dana a spart gheata postînd prima reteta participanta la concursul de vara,si pentru ca mi-a placut foarte mult,am facut-o pentru prînzul de astazi.Dana,merci! Aici puteti vedea reteta Danei : Click Aici [center] [/center] Ingrediente: 600 g filet de porc10 felioare de chorizo1 fir de ceapa verde1/2 ardei gras,taiat fîsiute50 g cascaval,taiat bastonasepatrunjel tocatulei de maslinesare,piper tricolor din rîsnita Sos cu ciuperci 300 g porcini200 g ciuperci maro(Egerlinge)1 cub unt1 esalota200 ml smîntîna de friscasare si piper din rîsnitaorez(optional) [center]Am crestat filetul pe lungime. L-am aplatizat cu ajutorul unei olite de fonta, între doua fîsii de folie alimentara. Am asezat felioarele de chorizo pe mijloc. Cascavalul si firul de ceapa l-am pus peste chorizo.Nu am gasit mazariche cu teaca Deasupra am asezat si fîsiutele de ardei,am presarat patrunjelul.Am folosit doar ardei rosu.Ai mei nu manînca ardei de alte culori Am rolat filetul,apoi l-am legat,iar la capete am închis cu cîte doua scobitori. L-am condimentat cu sare si piper tricolor,si l-am rumenit usor într-o tigaie,în putin ulei de masline,apoi l-am transferat într-o forma si l-am dat la cuptor. Am copt muschiuletul la 200°C timp de 25-30 minute,dupa care l-am lasat aproximativ 10 minute la odihna,acoperit. În timp ce muschiuletul se cocea,am facut sosul de ciuperci si am pus orezul la fiert.Am calit esalota în unt topit,am adaugat ciupercile curatate si tocate grob.Dupa cîteva minute de amestecat în tigaie,am condimentat cu sare si piper,si am daugat smîntîna lichida.Am mai lasat 2 minutele pe foc,gata Am servit cu orez natur.Familia a spus : "mmmmm...",apoi s-a lasat tacerea.Asta înseamna ca e atît de bun,încît trebuie savurat în liniste. [/center] Report
July 31, 201115 yr comment_98501 Maya, sa va fie de bine ! Cu pozele astea superbe ai adus reteta dincolo de perfectiune. Stau si ma uit ca hipnotizata la muschiul umplut de pe platou. Lovely ! Ce-ai zis sotul cind a vazut snururile ? "Uite cum te pune Dana la cheltuiala ... " Report
August 1, 201115 yr comment_98619 Superb! Stau in fata monitorului si inghit in sec.... I-as face jupanului o ciurpriza, da' de un' sa scot io la vremea asta snururi?????? Report
August 1, 201115 yr Author comment_98626 Maya, sa va fie de bine ! Cu pozele astea superbe ai adus reteta dincolo de perfectiune. Stau si ma uit ca hipnotizata la muschiul umplut de pe platou. Lovely ! Ce-ai zis sotul cind a vazut snururile ? "Uite cum te pune Dana la cheltuiala ... " Merci,Dana,ne-a fost! Nu zice el de-astea,ca e tare darnic.Eu sînt o zgîrcita,chiar si cu mine.Doar cînd e vorba de copil si motani,sînt mîna larga Report
August 1, 201115 yr Author comment_98627 Superb! Stau in fata monitorului si inghit in sec.... I-as face jupanului o ciurpriza, da' de un' sa scot io la vremea asta snururi?????? Moniqule,ata,scobitori,sîrma...ce stiu eu!Improvizeaza,ca e ceva bun bunut!Ai ajuns cu bine?Pere,nix?N-a functionat telepatatul meu? Report
August 1, 201115 yr comment_98633 Superb! Stau in fata monitorului si inghit in sec.... I-as face jupanului o ciurpriza, da' de un' sa scot io la vremea asta snururi?????? Moniqule,ata,scobitori,sîrma...ce stiu eu!Improvizeaza,ca e ceva bun bunut!Ai ajuns cu bine?Pere,nix?N-a functionat telepatatul meu? Normal ca papiota e la rang inalt! A iesit si soarele, cre'ca ma azvarl in adidasi si pedalez pan' la vecini, sa cumpar cele necesare ruladitului.Ciumpercile de unde le-ai luat? Ma refer la porcini. Cu ce pot fi inlocuite, daca nu le gasesc? Au vreun gust mai deosebit? Telempatia, din pacate, n-a functionat. Sau, a avut ceva interferente pe traseu.... M-a asteptat la aeroport c-un buchet de trandafiri albi (uriasi) superbi! Chianti-ul s-a transformat in Bordeaux.... iar perele in snitel! Bonus - un ardei rosu gras! Minunata masa, de altfel.... Report
August 1, 201115 yr comment_98661 In mainile Mayei si Rose-Marry de pe orez se transforma in Maria-Juana Report
August 1, 201115 yr comment_98663 In mainile Mayei si Rose-Marry de pe orez se transforma in Maria-Juana Hahaha! Chiar ca! Maya, scuze, nu ne bate ca-ti comentaram aiurea )) Report
August 1, 201115 yr Author comment_98667 Ciumpercile de unde le-ai luat? Ma refer la porcini. Cu ce pot fi inlocuite, daca nu le gasesc? Au vreun gust mai deosebit? Telempatia, din pacate, n-a functionat. Sau, a avut ceva interferente pe traseu.... M-a asteptat la aeroport c-un buchet de trandafiri albi (uriasi) superbi! Chianti-ul s-a transformat in Bordeaux.... iar perele in snitel! Bonus - un ardei rosu gras! Minunata masa, de altfel.... Moni,porcinele au fost congelate,de la Kaufland,iar Egerlingele proaspete de la piata.Faceam sosul doar cu porcine,dar s-a mai anuntat un oaspete la masa,asa ca am mai "lungit" garnitura Deci din cantitatile date,hranesti patru persoane,si un motan!Tu stii ca eu ma dau în vînt dupa orice ciupearca,dar cînd e vorba de porcini...mmmmmm,da,sînt deosebite,au o aroma fantastica! Jupînu',baiat finesco!Brava Report
August 1, 201115 yr Author comment_98669 In mainile Mayei si Rose-Marry de pe orez se transforma in Maria-Juana Hmmmmm...Maria Joiana o chema pe vacuta bunicii Report
August 1, 201115 yr Author comment_98670 In mainile Mayei si Rose-Marry de pe orez se transforma in Maria-Juana Hahaha! Chiar ca! Maya, scuze, nu ne bate ca-ti comentaram aiurea ))Nu va bat mai!Daca e vroba de dans,io-s prima care intra-n hora! Report