November 6, 201213 yr Author comment_169046 Sigur Ralu, cu mare placere!Unguentul se gaseste numai in farmacii veterinare, da! Trei frati patati - e un fel de panseluta, de fapt, se gaseste in plafaruri. Eu am si capsule, care sunt bune pentru alergici. Ma tot tin sa fac o cura insa stomacul meu nu iubeste plasticul ala din care sunt facute. Report
November 6, 201213 yr Author comment_169048 Lapo, stiu de Mibazon, l-am folosit,dar eu personal nu m-am inteles cu el, de aceea am trecut pe Retin A. Ioana, eu nu am suferit unguentul ala sa ma bati dar m-am constrans sa fiu consecventa cu el si asa am scapat. Asa cum ai spus si tu insa, iti trebuie rabdare de chinez frate si consecventa cat cuprinde. Eu am avut mult mai rau ca tine, o acnee juvenila rebela, care m-a chinuit ani de zile! Nu am crezut ca o sa ma mai vad si eu cu fata curata vreodata. Report
November 6, 201213 yr comment_169049 Ioana, ce sa zic, ce am eu e putin diferit de cum e in poza ta, in sensul ca la mine imi apar 4-5 bube dar care se umfla si imi deformeaza obrazul (sau barbia). Fac puroi inauntru, dar sunt ca niste chisturi mai mult decat cosuri, adica nu sunt la suprafata, nu stiu cum sa-ti zic. Poate reusesc sa-mi fac o poza ca sa-ti arat despre ce e vorba.Si dupa ce trec bubele astea imi raman niste cicatrici de toata frumusetea! Tie ti-au ramas cicatrici? Am o saptamana de cand am inceput tratamentul cu Sulfacet, mi s-a dezumflat obrazul si barbia, majoritatea bubelor s-au uscat, dar mai am 2 care inca sunt active. Zona a ramas rosie-rosie. Dermatoloaga asta ultima pe care am vazut-o mi-a zis sa nu ma ating de fond de ten sau corector, ca infunda porii, si ca daca e musai nevoie, sa-mi dau cu pudra Clinique Powder blush, ca e mai aerata.Ma simt asa nasol ca toata lumea se uita la mine in tren sau pe strada, mai ales ca sulfacetul asta ramane pe piele ca un var alb, zici ca sunt inca machiata de Halloween! Sper sa se mai amelioreze si sa nu ramana cicatrici mari. Report
November 6, 201213 yr comment_169050 Lore, multumesc mult de informatii, am primit si mesajul pe pm, mersi. Mibazonul se gaseste in farmacii normale sau numai in farmacii veterinare? O sa vina matusa mea in Canada in ianuarie si as vrea sa o rog pe ea sa-mi aduca cele necesare, dar trebuie sa-i spun si de unde sa le cumpere. Ceaiul de trei frati patati se gaseste la plafar? (nuh am auzit pana acum de ceaiul asta ) Ralesu, ceaiul e de la plafar, Mibazonul eu nu mai stiu de unde l-am luat.Ce pot spune in schimb de mibazon e ca contine antibiotic uite ce contine: tetraciclina 2,50 g, eritromicina 1,20 g, sulfat de neomicina 1,20 g, prednisolon 0,06 g, excipienti: parafina solida, stearat de aluminu, parafina lichida. Report
November 6, 201213 yr comment_169051 Ioana, ce sa zic, ce am eu e putin diferit de cum e in poza ta, in sensul ca la mine imi apar 4-5 bube dar care se umfla si imi deformeaza obrazul (sau barbia). Fac puroi inauntru, dar sunt ca niste chisturi mai mult decat cosuri, adica nu sunt la suprafata, nu stiu cum sa-ti zic. Poate reusesc sa-mi fac o poza ca sa-ti arat despre ce e vorba.Si dupa ce trec bubele astea imi raman niste cicatrici de toata frumusetea! Tie ti-au ramas cicatrici? Am o saptamana de cand am inceput tratamentul cu Sulfacet, mi s-a dezumflat obrazul si barbia, majoritatea bubelor s-au uscat, dar mai am 2 care inca sunt active. Zona a ramas rosie-rosie. Dermatoloaga asta ultima pe care am vazut-o mi-a zis sa nu ma ating de fond de ten sau corector, ca infunda porii, si ca daca e musai nevoie, sa-mi dau cu pudra Clinique Powder blush, ca e mai aerata.Ma simt asa nasol ca toata lumea se uita la mine in tren sau pe strada, mai ales ca sulfacetul asta ramane pe piele ca un var alb, zici ca sunt inca machiata de Halloween! Sper sa se mai amelioreze si sa nu ramana cicatrici mari. in poza asta aratam bine,dar la fel eram si eu, pustule, fara cap alb, toata "mizeria" era sub piele fara a exploda precum cosurile normale.Aveam la un moment dat poze inainte de a incepe tratementul cu crema luata din tara si dupa vre-o luna de tratament. Cicatrici n-as spune ca am, sunt putin patata,dar asta e si rezultatul cremelor folosite,care ma ajuta sa nu imi ramana cicatrici. Report
November 6, 201213 yr comment_169052 Lore, multumesc mult de informatii, am primit si mesajul pe pm, mersi. Mibazonul se gaseste in farmacii normale sau numai in farmacii veterinare? O sa vina matusa mea in Canada in ianuarie si as vrea sa o rog pe ea sa-mi aduca cele necesare, dar trebuie sa-i spun si de unde sa le cumpere. Ceaiul de trei frati patati se gaseste la plafar? (nuh am auzit pana acum de ceaiul asta ) Ralesu, ceaiul e de la plafar, Mibazonul eu nu mai stiu de unde l-am luat.Ce pot spune in schimb de mibazon e ca contine antibiotic uite ce contine: tetraciclina 2,50 g, eritromicina 1,20 g, sulfat de neomicina 1,20 g, prednisolon 0,06 g, excipienti: parafina solida, stearat de aluminu, parafina lichida. Mersi Ioana, Si sulfacetul asta care-l am e tot un antibiotic, dar mai lejer.Eu ma feresc de antibiotice luate pe cale orala, ca imi dau stomacul peste cap (si d-abia ce l-am vindecat ). Tu Retin-A-ul il folosesti incontinuu de mai multi ani sau ai facut si pauze? Are ceva efecte secundare? Report
November 6, 201213 yr comment_169053 Lapo, stiu de Mibazon, l-am folosit,dar eu personal nu m-am inteles cu el, de aceea am trecut pe Retin A. Ioana, eu nu am suferit unguentul ala sa ma bati dar m-am constrans sa fiu consecventa cu el si asa am scapat. Asa cum ai spus si tu insa, iti trebuie rabdare de chinez frate si consecventa cat cuprinde. Eu am avut mult mai rau ca tine, o acnee juvenila rebela, care m-a chinuit ani de zile! Nu am crezut ca o sa ma mai vad si eu cu fata curata vreodata. Eu acnee juvenila n-am avut,am avut ten frumos pana pe la 23-24 de ani,apoi au inceput problemele.Cum ii spuneam si lui Ralesu, in poza pusa aratam bine, bine acum sunt si mai bine,desi mai am reprize cand ma mai umplu,dar nu ca inainte ca imediat cand apar le dau la cap cu Retin A.Ti-am spus mie nu mi-a fost bun,dar eu sunt si alergica la tetraciclina. Report
November 6, 201213 yr comment_169055 Mersi Ioana, Si sulfacetul asta care-l am e tot un antibiotic, dar mai lejer.Eu ma feresc de antibiotice luate pe cale orala, ca imi dau stomacul peste cap (si d-abia ce l-am vindecat ). Tu Retin-A-ul il folosesti incontinuu de mai multi ani sau ai facut si pauze? Are ceva efecte secundare? nu-l folosesc continuu, oricum vara nu-l folosesc, nu e recomandat.Dar uite acum ca iarasi am fost intr-o faza de eruptie l-am folosit aproape zilnic.Efecte secundara n-ar avea, tb doar atentie sa nu atingi ochii ca poate provoca arsuri, sa nu se aplice in exces ca poate provoca inrosiri si mancarimi.Oricum acum dupa aproape 2 saptamani de folosit aproape zilnic incep sa ma cojesc, mi se duc urateniile. Report
November 6, 201213 yr comment_169056 am descoperit in tara un medicament su-per-ca-li-gra-fi-lis-tic! Anume Meteospasmyl - de provenienta frantuzeasca. La mine in Germania nu se gaseste neam, eu mi-am facut provizii serioase din tara. Trebuie sa cauti medicamentul dupa agentii activi principali, nu dupa numele medicamentului, si gasesti si în nemtia Report
November 6, 201213 yr comment_169057 Multumesc mult.Deocamndata continui cu sulfacetul si cand vine matusa mea in iarna sa vad ce poate sa-mi aduca din Romania.Presupun ca Retin-A-ul se da si aici cu prescriptie, o sa intreb doctorita.Sper sa-mi treaca odata ca nu mai sufar bubele astea!Va pup! Report
November 6, 201213 yr comment_169058 am gasit pozele cu inainte si dupa ce am inceput tratementul cu cremutza din tara cea pe baza de acid glyconic inainte dupa asta era dupa vreo luna- o luna jumatate de tratament Report
November 6, 201213 yr comment_169060 Ioana, stai ca m-am pierdut...Deci crema asta cu acid glyconic nu e Retin-A, nu? E cea de care ziceai tu ca e preparata in farmacie? Deci tu ai 2 creme cu care iti dai in acelasi timp? si retin a si crema asta? C Report
November 6, 201213 yr Author comment_169064 am descoperit in tara un medicament su-per-ca-li-gra-fi-lis-tic! Anume Meteospasmyl - de provenienta frantuzeasca. La mine in Germania nu se gaseste neam, eu mi-am facut provizii serioase din tara. Trebuie sa cauti medicamentul dupa agentii activi principali, nu dupa numele medicamentului, si gasesti si în nemtia Corect, insa nu, aceste substante nu sunt cunoscute in Germania. Sun activa pe un forum de suferinzi si de ani de zile se tot asteapta sa se produca si aici insa nici o sansa deocamdata. Cei mai multi si-l iau din Cehia. Medicamentul contine: citrat de alverina si simeticona. Ralesu, poate gasesti asa ceva in Canada. Aici ai un link cu poza: http://www.docsimon.de/artikel/meteospasmyl-kaps-20x-60mg Report
November 6, 201213 yr Author comment_169065 Ioana, arata mult mai bine! Inca ceva fetelor: evitati variatiile bruste si mari de temperatura, nu va faceti baie, faceti-va dus si nu fierbinte! Nu mergeti la sauna, total daunator in cazul acneei si nu faceti baie de aburi in cazul acneei rozacee, caci favorizeaza telangiectazia (firisoare rosii pe fata). Recomandate sunt si sedintele cu ultraviolete care au efect antiseptic. Astea se recomanda sa se faca la cosmetica. O profesionista adevarata va sti cum sa va dozeze si la ce intervale de timp. Feriti-va de soare, de vant, de apa calcaroasa. Faceti si masaj cu miere de albine, daca se poate zilnic, e fantastica mierea! Lasati macar 10 minute sa actioneze si clatiti cu apa calduta. Nu folositi scrubs de nici un fel caci sunt si astea foarte daunatoare. Cam astea sunt sfaturile care imi vin pe moment si pe care eu, de cand cu povestea, le aplic cu sfintenie, mai ales ca, pe linie materna, mostenesc cuperoza... Edit ca am uitat regula de aur: hidratati, hidratati, hidratati! Atatea tratamente si creme medicament dezhidrateaza teribil stratul epitelial, duce la super secretie de sebum, ceea ce un cerc vicios. Ce mie nu imi mai lispeste de ani de zile este spray-ul de fata: un spray mic Avène ori Evian port mereu in geanta, ca e vara, ca e iarna. E de preferat apei normale. Acum am unul de la Dermalogica, cu niste produse excelente! Report
November 6, 201213 yr Author comment_169068 Cu Dermalogica cred ca mi-am gasit partenerul cosmetic pe viata. Ce va pot recomanda cu caldura este lotiunea crema de curatat, care este practic un sapun sub forma de crema, de crema moaaale, si matasoasa si care nu imi agreseaza sub nici o forma pielea. Crema asta se foloseste ca un sapun/gel de spalat fata. Este prima in viata mea dupa care nu ma mananca fata, nu ma strange, nu am senzatia de uscat. Essential Cleansing Solution: Celalalt produs de curatat, care e genial, parerea mea, este o sare microfolianta. Se pune un praf de sare din asta cu doua picaturi de apa si se freaca bine, rezultand o spuna care se aplica pe piele cu o pensula ori cu degetele si se lasa sa actioneze. Sarea asta are proprietatea de a dizolva practic celulele moarte si reziduurile de orice fel din pori, reducand astfel considerabil comedoanele si punctele negre si, astfel, riscul cosurilor si al pustulelor.Daily Microfoliant: Si hidratantul, multi active toner. Personal mi se potrivesc ca o manusa aceste produse. Nu sunt ieftine...asta e marele dezavantaj. Report
November 6, 201213 yr comment_169073 Corect, insa nu, aceste substante nu sunt cunoscute in Germania. Sun activa pe un forum de suferinzi si de ani de zile se tot asteapta sa se produca si aici insa nici o sansa deocamdata. Cei mai multi si-l iau din Cehia. Medicamentul contine: citrat de alverina si simeticona. Ralesu, poate gasesti asa ceva in Canada. Aici ai un link cu poza: http://www.docsimon.de/artikel/meteospasmyl-kaps-20x-60mg Alverina n-o cunosc, dar simeticona e agentul Lefax-ului. Report
November 7, 201213 yr Author comment_169098 Huh, peste asta nu am dat, probabil nu am mai cercetat eu cum se cuvine, acum ca am medicamentul. Chiar is curioasa daca il fac astia si la noi. Multumesc pentru pont! Report
November 7, 201213 yr comment_169175 Ioana, stai ca m-am pierdut...Deci crema asta cu acid glyconic nu e Retin-A, nu? E cea de care ziceai tu ca e preparata in farmacie? Deci tu ai 2 creme cu care iti dai in acelasi timp? si retin a si crema asta? C Ralesu, da sunt 2 creme propriu zis.Cea pe baza de acid glycolic, care e in varianta antiacnee sau forte(bine mai are si una antirid).Cea de-a doua merge abia cand pielea s-a obisnuit .LA inceput acum 6 ani cand am inceput eu sa o folosesc avea doar varianta simpla si forte.Acum vad ca s-a mai dezvoltat.Se incepe intai in prima saptamana parca o seara da una nu, apoi urmatoarea numai seara, se continua dupa 3 saptamani si dimineata si seara.Crema nu se gaseste in farmacii, se poate comanda numai de pe net sau clinia doctorului.Are deasemeni si un lapte de coprp foarte bun.Eu l-am avut deoarece am si pe piept si pe spate , dar laptele asta e bu n si pt gravidute pt evitarea vergeturilor. Asadar asta e crema principala, care eu o folosesc si de zi si de noapte.Retin A este pe post de tratament cand am eruptii mai puternice, pentru a ajuta la uscarea lor mai rapida. Cat de ceaiul de 3 frati patati, poti cauta dupa Viola tricolora Ioana, arata mult mai bine! Inca ceva fetelor: evitati variatiile bruste si mari de temperatura, nu va faceti baie, faceti-va dus si nu fierbinte! Nu mergeti la sauna, total daunator in cazul acneei si nu faceti baie de aburi in cazul acneei rozacee, caci favorizeaza telangiectazia (firisoare rosii pe fata). Recomandate sunt si sedintele cu ultraviolete care au efect antiseptic. Astea se recomanda sa se faca la cosmetica. O profesionista adevarata va sti cum sa va dozeze si la ce intervale de timp. Feriti-va de soare, de vant, de apa calcaroasa. Faceti si masaj cu miere de albine, daca se poate zilnic, e fantastica mierea! Lasati macar 10 minute sa actioneze si clatiti cu apa calduta. Nu folositi scrubs de nici un fel caci sunt si astea foarte daunatoare. Cam astea sunt sfaturile care imi vin pe moment si pe care eu, de cand cu povestea, le aplic cu sfintenie, mai ales ca, pe linie materna, mostenesc cuperoza... Edit ca am uitat regula de aur: hidratati, hidratati, hidratati! Atatea tratamente si creme medicament dezhidrateaza teribil stratul epitelial, duce la super secretie de sebum, ceea ce un cerc vicios. Ce mie nu imi mai lispeste de ani de zile este spray-ul de fata: un spray mic Avène ori Evian port mereu in geanta, ca e vara, ca e iarna. E de preferat apei normale. Acum am unul de la Dermalogica, cu niste produse excelente! Arata si asta era poza de acum 6 ani, in zilele noastre sunt mai bine Eu imi fac masti cu miere, dar eu imi fac si peelinf usor cu aspirina si miere sau iaurt, dar nu cand am buboaie.Ca si apa termala e buna nu ce ai enumerat tu.LRP are si el apa termala si defapt toata gama lor de cosmeticale e f buna, e cal la fel ca Dermalogica, la fel are sapunuri crema, etc, etc.Eu pe langa LRP, mai folosesc apa termala de la Vishy. De asemeni argila atat cea alba ca si cea albastra sunt f. bune in tratarea acneei, atat sub forma de masca dar si folosite ca tratament intern. Report
November 8, 201213 yr Author comment_169384 Arata si asta era poza de acum 6 ani, in zilele noastre sunt mai bine Eu imi fac masti cu miere, dar eu imi fac si peelinf usor cu aspirina si miere sau iaurt, dar nu cand am buboaie.Ca si apa termala e buna nu ce ai enumerat tu.LRP are si el apa termala si defapt toata gama lor de cosmeticale e f buna, e cal la fel ca Dermalogica, la fel are sapunuri crema, etc, etc.Eu pe langa LRP, mai folosesc apa termala de la Vishy. De asemeni argila atat cea alba ca si cea albastra sunt f. bune in tratarea acneei, atat sub forma de masca dar si folosite ca tratament intern. Nu am inteles ce ai vrut sa spui. Ma refeream ca sprayiurile cu apa termala sunt de preferat apei de chiuveta care, datorita ph-ului si continutului de calcar, poate usca foarte tare pielea si provoca hipersecretie de sebum. Report
November 8, 201213 yr comment_169487 Arata si asta era poza de acum 6 ani, in zilele noastre sunt mai bine Eu imi fac masti cu miere, dar eu imi fac si peelinf usor cu aspirina si miere sau iaurt, dar nu cand am buboaie.Ca si apa termala e buna nu ce ai enumerat tu.LRP are si el apa termala si defapt toata gama lor de cosmeticale e f buna, e cal la fel ca Dermalogica, la fel are sapunuri crema, etc, etc.Eu pe langa LRP, mai folosesc apa termala de la Vishy. De asemeni argila atat cea alba ca si cea albastra sunt f. bune in tratarea acneei, atat sub forma de masca dar si folosite ca tratament intern. Nu am inteles ce ai vrut sa spui. Ma refeream ca sprayiurile cu apa termala sunt de preferat apei de chiuveta care, datorita ph-ului si continutului de calcar, poate usca foarte tare pielea si provoca hipersecretie de sebum. graba fir-ar ea sa fie.Am vrut sa spun ca pe langa ce ai enumarat tu bune sunt si cele de la LRP, Vishy..toate apele termale.De multe ori gandurile imi sunt in 100 de zari si destele imi scriu din fiecare cate putin Si eu le folosesc,desi mai folosesc si apa de la robinet. Report
February 15, 201610 yr comment_234756 Din pacate si eu am acnee de multa vreme. Am 22 de ani si primele cosuri mi-au aparut cand aveam 16 ani. Acum vad ca deja ma streseaza problema asta si as vrea sa scap definitiv de ele. Voi ce mi-ati recomanda sa fac? Nu stiu cum sa incep. Report
February 15, 201610 yr Author comment_234780 Buna Marin! Parerea mea este sa consulti un dermatolog, pentru ca el este cel mai in masura sa iti spuna daca este o acnee ori o infectie in sange etc. Pana ajungi la doctor, exista cateva reguli de aur pe care trebuie sa le respecti cu sfintenie pentru a tine problemele tenului sub control: 1. O igiena stricta, ceea ce inseamna lenjerie de pat curata si schimbata regulat, la lenjerie de corp schimbata zilnic. Apoi o curatire a tenului consecventa, cu produse corespunzatoare - atentie, tine-te departe de produsele cosmetice care promit mult, cel mai bine intrebi la farmacie. 2. Spalat cel mai bine fata cu apa si sapun moale de la Hofigal, nu utiliza sapunul clasic pentru ca usuca tenul si accelereaza productia de sebum. Folosirea unui alcool mentolat de la farmacie, eventual seara. Produse crema: Mibazon, care are in compozitie 3 sau 4 antibiotice sau Cutaden. Prima o gasesti la farmacia veterinara, a doua la cea pentru bipezi 3. Incetarea obiceiurilor nocive gen fumat, stat intr-un mediu plin de agenti agresivi pentru piele. 4. O hidratare consecventa si corecta, ideal cu apa plata ori ceaiuri de plante. 5. Evitarea alimentelor care pot sustine dezvoltarea acneei gen grasime animala, produse iuti cum ar fi ardeiul , unele nuci nu sunt recomandate sa fie consumate. Recomandate sunt legumele verzi, varza, sucul de varza, apoi fulgi de ovaz, albus de ou, carne slaba, ideal alba ori peste. Multa bafta si consecventa! Report
March 21, 201610 yr comment_235714 Acneea e o problema foarte urata care din pacate afecteaza mai ales persoanele adolescente, dar si persoanele mai in varsta. Conteaza enorm alimentatia si stilul de viata pe care il avem, daca vrem sa scapam de acnee. Report
June 30, 201610 yr comment_237943 Suplimentele ajuta de cele mai multe ori, dar cu siguranta ca mai e necear sa faci si altceva pe langa cura cu produsele respective. Ma refer aici la stilul de viata in general, la igiena zonei afectate de acnee. Banuiesc ca degeaba iei ceva pentru a scapa de cosuri daca tot timpul le storci si mananci grasimi. Report