August 29, 201115 yr comment_101330 Mentionez ca de herbed polenta am aflat dintr-o emisune culinara prezentata de doi motociclisti britanici B & B (bucalati si barbsosi) care in turul lor prin Romania au incercat sa-mi vanda reteta ca "romaneasca". O fi, nu sar sa zic nu, dar eu nice c-am auzit, nice c-am citit despre asa ceva ca s-ar face pe picorul nostru de play. In orice caz, am retinut ideea ca interesanta si vad pe net ca nici altii nu se sfiesc. Report
August 29, 201115 yr Author comment_101332 [center]Crostini piccanti di polenta alle erbeCoji iuţi di mămăligă bre! - la tigaie ca-i pre din cale afara de cald...[/center] Ingrediente:o ceasca de cafea de faina de malai.4 cesti si jumatate de supa de vita, pasare, legume, sau apa.sare dupa gust - cam o linguritapiper verde - 10 -15 boabe. Mai mult e mai bine de paprici am uitat - data viitoareierburi aromate proaspete, sau uscate. Am folosit "sfanta treime" : busuioc, oregano si cimbru. Folositi-le pe cele preferate si nu va zgarciti. Cam la o lingura cu varf.o lingura de untdelemn de masline Mod de preparare:Se aduce supa la fierbere. Eu am preparat o supa de legume cu "vegeta" naturala © Maya - legume deshidratate macinate in rasnita electrica. Am lasat-o sa fiarba cinci minute cu sarea intr-o oala de nadejde de un litru. Malaiul cernut, l-am adaugat progresiv din ceasca batand bine cu telul para. Am mutat oala pe cel mai mic ochii de aragaz cu flacara redusa la mimim si mestecand destul de des am lasat sa clocoteasca 18 minute. Chef-ii bucatari romani (Horia Varlan de-un paregzamplu) indica minimum 15-20 minute pentru orice mamaliga care se respecta. Spre sfarsit stai langa oala si mesteci continuu sa nu se prinza. Ideea e ca trebuie sa iasa vartoasa.Piperul si ierburile - azi doar uscate - le-am macinat pulbere in mojar si le-am pus doar la sfarsit. Cele proaspete se toaca foarte marunt si se adauga doar dupa ce ati stins focul.Am luat o tigaie antiaderenta medie ...- Ce-i aia medie?- Stai sa duc sa masor ... ...22 de cm in diametru am uns-o cu unt, nu mult , am golit mamaliga in ea si am nivelat-o cu spatula de silicon umezita in apa.Am uitat de ea doua ore.Au trecut doua ore. Am rasturnat direct in palma clatita de mamaliga bine legata groasa de 7-8 mm. Deasupra e uscata, dar dedesupt e inca putintel umeda. Am pus-o pe tocator cu josul in sus si am plecat din bucatarie inca o ora. Am pus la incins tigaia antiaderenta cu fund gros pe foc mediu spre mare, am uns bine-bine mamaliga pe ambele fete cu untdelemn de masline si am taiat-o in dreptunghiuri de latimea de - iar m-am dus sa masor 2 x 5 cm. Se prajesc cam cinci minute pe fiecare parte, fara alt ulei, pana prind o coaja frumos rumenita. Se scot pe hartie absorbanta. Daca poftiti, faceti-le in mod traditonal la cuptor.Eu le-as vedea maritate cu o salsa rece din rosii maruntite, o jumatate de ceapa rosie frecata cu sare, un ardei gras tocat marunt, chili, frunzisuri-verzisuri, untdelemn, suc de lime sau lamaie.[center]..[/center]Nu vreau sa va vand focul meu de tabara pioneresc drept "haranjament" . No, sir! ... aaaa.. ma'am! Am plasat crostini in pozitie erecta doar pentru a va demonstra ca exteriorul are o minunata textura crocantoasa. Interiorul - asta nu se vede- va spun eu ca e mai moale si contraxteaza cu textura externa, iar straturile de aroma se dezvolta secvential sub palat la degustare.Sa va fie de mine! Report
August 29, 201115 yr comment_101339 Daca nu te superi ca-mi permit, se zice Crostini piccanti daca vrei sa fie pe italiana. Report
August 29, 201115 yr comment_101366 Pe mine una ma omoara bucata aia de cas de la mijlocul platoului!!!!Nu am mincat cas de ani de zile....aici nici urma de asa ceva. Polenta asta e un subiect f ciudat aici in state...incearca sa o prepare in fel si chip, numai simplu nu, incearca sa o ambaleze sa o vinda in baton ca salamul si alte minuni. Dezorientare totala:)) Report
August 30, 201115 yr Author comment_101386 Daca nu te superi ca-mi permit, se zice Crostini piccanti daca vrei sa fie pe italiana.[i]"Decat sa ne suparamMai bine un cantec vesel sa cantam!"[/i] La din contra: M-as chiar bucura si ti-as multumi frumos daca ai corecta si titlul topicului. Google Translate mi-a luat din stanga si a pus in dreapta neschimbat si a iesit o furculizione Report
August 30, 201115 yr Author comment_101392 Pe mine una ma omoara bucata aia de cas de la mijlocul platoului!!!!Nu am mincat cas de ani de zile....aici nici urma de asa ceva. Si tot asa o tinem din mai incepand, dar in curand intarca si caprele lui tata-socru. Nu-i bai! In Şalcău (în germană Schalko, Schalkenberg) se face si peste iarna un cas gustos si din lapte de vita. Report