Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chec Marlena

Featured Replies

Da la capitolul 12 linguri cu vf. nu duble ce ai vrut sa spui?! Ca la mine lingura de faina cu vf. am si pozat-o la reteta e cum iei lingura plina cu faina si are vf. ca un multe asa...

Adica lingura cu varf asa cum ai pus tu :floare:.

Eu mai am obiceiul sa iau foarte multa faina in lingura, adica varful nu mai este varf, este Everestul in toata regula. La aia ii spun eu lingura dubla :)

LE: Cred ca o alta problema este si umiditatea. Aici e umiditatea foate ridicata, si-n casa si afara, si e faina umeda. Cred ca il mai comit o data vineri si pun si poze, cu toata jena. A, si nu-l mai las in cuptor sa se raceasca, il scot imediat pe masa.

• Author

Da la capitolul 12 linguri cu vf. nu duble ce ai vrut sa spui?! Ca la mine lingura de faina cu vf. am si pozat-o la reteta e cum iei lingura plina cu faina si are vf. ca un multe asa...

Adica lingura cu varf asa cum ai pus tu :o.

Eu mai am obiceiul sa iau foarte multa faina in lingura, adica varful nu mai este varf, este Everestul in toata regula. La aia ii spun eu lingura dubla :P

LE: Cred ca o alta problema este si umiditatea. Aici e umiditatea foate ridicata, si-n casa si afara, si e faina umeda. Cred ca il mai comit o data vineri si pun si poze, cu toata jena. A, si nu-l mai las in cuptor sa se raceasca, il scot imediat pe masa.

Cami posibil ca poza cu care vei veni sa nu fie deloc de toata jena si sa-ti iasa bine,eu zic asa sa bati albusele bine bat cum ai vazut la mine in poza ,daca o fi faina de vina schimba marca,sau daca tu crezi ca e umiditate,desfa un pachet nou ,dupa cat de tare ti s-a lasat eu cred ca a fost si prea putina faina,posibil sa te fi incurcat la numarat linguri (ca se intampla ,orice este posibil)si pune lingurile pline cu vf. fara grija ,nu e ca la pandispan unde ai doar ou si faina tine cont ca aici ai si mult ulei ,deci cantitate de lichid,sa nu uiti sa cerni faina si cand o adaugi la urma te opresti din batut si si o adaugi treptat cu lingura mestecand de deasupra inspre fundul vasului ,usor sa nu strici spuma.

Hai succes si te stept si pe tine cu vesti bune. :-*

Dungile nu ies din prima trebuie perseverenta,dar cand prinzi shpilul sa te tii!! :notworthy:

Dungile nu ies din prima trebuie perseverenta,dar cand prinzi shpilul sa te tii!! :P

Stai ca deja vrei prea multe de la mine, dungi, chestii, socoteli :notworthy:

Eu ma multumesc sa-mi iasa checul ala alb chec, frumos, pufos, nu o chestie....... Dungile cand om creste mari :-*

• Author

Dungile nu ies din prima trebuie perseverenta,dar cand prinzi shpilul sa te tii!! :)

Stai ca deja vrei prea multe de la mine, dungi, chestii, socoteli :D

Eu ma multumesc sa-mi iasa checul ala alb chec, frumos, pufos, nu o chestie....... Dungile cand om creste mari :D

Cami daca noi cooperam sunt sigura ,ca o sa faci un chec impecabil.Eu sunt aici daca mai ai nelamuriri de tot felul,ca sa nu tinem ocupat topicul putem vb. in detaliu pe p.m. :D

Intreaba-ma unde vrei ce vrei,il facem intr-o zi cand pot si eu amandoua in derect'' daca vrei :D

Mie io-te ce inalt mi-a iestit! Compozitie 1.5 pentru ca am avut o tava mai mare de cozonac!

post-120-13189463599948_thumb.jpg

• Author

Foarte frumos Ral,a fost gustos?! a fost pufos?! in sectiune cum era?!

Cum am zis o sa-ti iese din ce in ce mai bine pana cand v-a fi perfect :)

Foarte frumos Ral,a fost gustos?! a fost pufos?! in sectiune cum era?!

Cum am zis o sa-ti iese din ce in ce mai bine pana cand v-a fi perfect :)

Am si sectiunea, dar nu pot sa descarc poza, tre sa vina barbatu acasa sa vada ce are aparatul ca eu nu ma pricep!

A fost bun si a fost apreciat :) , am facut 3 checuri pentru aprox 40 persoane.

Designul nu mi-a iesit ca al tau, dar ti-am zis ca aluatul negru mi-a iesit prea lichid si s-a dus la fund. Dar data viitoare stiu ce trebuie sa fac, imi iau esenta de rom d-aia buna :D

am reusit si eu in sfarsit sa descarc si restul de poze! nu stiu ce are aparatul (sau calcultorul?) ca uneori nu-mi recunoaste ce bag in USB drive!

Deci continuarea:

uite o poza cu poponetzul de chec exact asa cum imi place mie (adica nu ars). Dupa cum iti spuneam, geany, daca il coc in forma de aluminiu cu hartie de copt pe fund nu se inchide la culoare nici pe fund nici pe margini:

post-120-13193353605194_thumb.jpg

Iar aici e sectiunea (dupa cum se vede bine, aluatul negru s-a cam dus la fund ca era prea lichid). Dar parca liniile alea mi-au iesit mai bine decat la primul (chiar daca sunt subtirele). Hai ma,incurajati-ma! :)

post-120-13193354566152_thumb.jpg

post-120-13193354662303_thumb.jpg

• Author

Foarte frumos draga Ral' cum am zis de la inceput trebuie perseverenta,dungile iti vor iei din ce in ce mai bine,cum ai zis si tu ai folosit o esenta de rom mai apoasa si ai inecat compozitia neagra,data viitoare sa faci in asa fel sa vezi din ochi ca acea compozitie de cacao sa fie la fel de densa ca cea alba ,trebuie sa iasa pe principiul asta ,ca asa i-a iesit si lui Ella' :)

Important este ca ti-a iesit tot mai bine,ca-l gasesti gustos si ca esti multumita de reteta,si cum am mai zis in timp te mai poti juca cu el cum doresti. :D

• Author

Tot a iesit topicul la suprafata pun sa ramana si aici desi am pus ieri si la dulciuri :) am facut acest blat de chec din 5 oua,10 linguri de zahar,10 de ulei ,10 de faina si am copt pe hartie de copt in tava mare de la agaz de 30/35 cm.,l-am taiat in 2 obtinand 2 dreptunghiuri si fiecare dreptunghi l-am taiat trecand lama de la cutit iar in 2 obtinanad astfel 4 foi dreptunghiulare f. subtiri si fragile,asa ca a trebuit sa la manevrez cu mare grija dar m-am descurcat ,am facut crema de albacazapada si am asamblat,si a rezultat o prajitura fina cu lamaie...

Si pozele...

post-405-13193532437109_thumb.jpg

post-405-13193532541822_thumb.jpg

Spun toate astea ca sa va dau idei ca se pot face mai multe cu acest aluat,folosind functia de edit mai vin cu un link.Linkul https://forum.artaculinara.ro/topic/1684-o-prajitura-simpla-cu-cantalupgeany/

• 1 month later...

Geany, multumesc mult de reteta, checul e tare bun si foarte aspectuos (invatatoarea fetitei mele a zis ca n-a mai vazut un chec asa frumos, ca pitica avea in pachetelul pentru scoala). E a treia oara cand l-am facut, dar acum am apucat sa fac si poze, deci cu multumirile de rigoare, iata-l:

post-639-13221472311788_thumb.jpg

post-639-1322147257197_thumb.jpg

Nu-mi ies dungile asa frumoase ca o lalea, ca la tine, dar eu sunt tare incantata de el.

• Author

Ma bucur ca ti-a placut.Sincer nici eu nu stiu care-i secretul dungilor :unsure:

Cu siguranta mie nu mi-ar iesi dungi asa paralele ca ale tale =))

• 3 months later...

Am facut-o pe Marlena!Si, ca sa nu se supere Antonella, am bagat-o si pe ea in seama, dar ea, mai timida, s-a dus pe fundul tavii.

Buun, bun tare!

post-73-13311918985438_thumb.jpg

Revin, c-am vazut ca prima productie n-am pus-o, desi eram ferm convinsa ca e pe-aici:

Asta e primul, facut anul trecut:

post-73-1331192703135_thumb.jpg

post-73-13311927147009_thumb.jpg

• 3 months later...

Geany,eu am facut o 'tarta' Marlena =))

De data asta am vrut sa-ncerc in forma rotunda si cu banane.A iesit cam subtire pentru ca ma temeam sa nu creasca prea tare si sa dea pe-afara,dar data viitoare il pun pe tot in forma si nu-mi mai bat capul.

• Author

Arata tare imbietoare! :D

Ar mai trebui si eu sa fac vreun chec sau ceva dar cu canicula asta nu ma mai incumet! =))

Ma bucur ca ti-a placut! :D