Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cheesecake cu vanilie

Featured Replies

Eu una declar sus si tare ca ador vanilia. :) Am comandat deci pastai de vanilie si abia asteptam sa le primesc. Ieri am fost sa ridic coletul si am si facut rapid doua chestii : o inghetata si un cheesecake pe care vi-l arat mai jos. A iesit incredibil de cremos, fin si vanilat.

Avem nevoie de:

250 g biscuiţi digestivi

150 g unt

500 g ricotta

500 g mascarpone

200 ml smântână dulce

8 linguri zahăr tos

1 lime

2 ouă

1 baton/ păstaie de vanilie

post-65-13185090695604_thumb.jpg

nota: Eu am facut jumatate din cantitati, pentru ca suntem numai doi si pentru ca mi s-a parut imens pntru noi.

Cum am procedat:

Mai intai am maruntit biscuitii in robot, apoi am pus peste firimituri untul topit la microunde si am mai amestecat putin cu robotul. Toata chestiunea am intins-o cat am putut de compact intr-o tava cu peretii detasabili. Am obtinut deci, un blat.

post-65-13185092044336_thumb.jpg

post-65-13185092225652_thumb.jpg

Am pus apoi ricotta si mascarponele intr-un bol, am adaugat zaharul si am amestecat, dar au ramas cocoloase de mascarpone neomogenizate, asa ca desi reteta prevedea lingura, eu am bagat mixerul in branze de nu s-au vazut.

post-65-13185094614012_thumb.jpg

• Author

Am stors lime-ul

post-65-13185095903236_thumb.jpg

Am pus si semintele din pastaia de vanilie, smantana dulce

post-65-13185095777805_thumb.jpg

Apoi, oul

post-65-13185096197937_thumb.jpg

Am amestecat totul foarte bine si am rasturnat crema rezultata peste blatul de biscuiti.

post-65-13185097404941_thumb.jpg

Am dat la cuptor pana cand marginile s-au rumenit, iar mijlocul a capatat o nuanta aurie. In reteta zice la 200 de grade timp de 45 de minute. Io n-am cuptor cu grade asa ca am tinut pana s-a rumenit cum mi-a placut.

post-65-13185099028435_thumb.jpg

Reteta este a lui Jamie Oliver.

Sfarsit.

Deci, laptele care ne place, biscuitii digestivi care nu ne lipsesc din casa, asa ca trebuie sa incerc si eu reteta!
As face si eu reteta lui Maneki dar...eu am o problema cu blaturile din biscuiti, nu sunt tocmai preferatele mele,le mananc dar nu cu mare pofta...cu ce fel de blat l-as putea inlocui? Ceva mai pufos...
  • Author

As face si eu reteta lui Maneki dar...eu am o problema cu blaturile din biscuiti, nu sunt tocmai preferatele mele,le mananc dar nu cu mare pofta...cu ce fel de blat l-as putea inlocui? Ceva mai pufos...

Nataly, sa stii ca nici eu nu ma omor dupa blatul de biscuiti, cu exceptia acestuia din biscuiti digestivi, mi se pare diferit si bun. Ma gandesc ca ai putea face un piscot obisnuit, gasesti o gramada de retete pe net. In cazul acesta va trebui sa coci blatul pe jumatate si apoi sa pui branza, insa nu stiu daca nu se va arde si nu se va lasa, compozitia de branza fiind destul de densa si grea si necesitand un timp mai mare de coacere.

Nataly,(.............)ma gandesc ca ai putea face un piscot obisnuit, gasesti o gramada de retete pe net. In cazul acesta va trebui sa coci blatul pe jumatate si apoi sa pui branza, insa nu stiu daca nu se va arde si nu se va lasa, compozitia de branza fiind destul de densa si grea si necesitand un timp mai mare de coacere.

Da, asa va fi, deci sare din figura partea cu blatul din piscot.

Probabil cand voi vrea sa fac ceva cremos, voi prelua ideea de crema de branza din cheese cake-ul tau si vad atunci ce blat fac.