November 15, 201114 yr comment_110915 Duminica trecuta a venit o nepoata de-a mea chitita pe cornulete. Ma sunase acu' 2 saptamani, sa-si faca programare la cuptoru' meu! Si-am lasat-o sa vina, ce era sa-i fac??? Asa ca acum va prezint neste curu, pardon, cornulete, facute de nepoata-mea (da' si cu ceva ajutor de la moi, sa fim bine intelesi!!!!!!), dupa reteta bunicii mele! Ingrediente:faina cat cuprinde (la mine au intrat 630 g)1 ou200 g unt200 ml smantana1 plic de drojdie uscata (sau drojdie cat o nuca)200 g zaharesenta de vanilie (cu cat mai multa, cu atat mai bine! ) Se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat omogen si nelipicios. Se lasa putin la crescut. Noi eram cam pe fuga si nu l-am lasat sa stea cine stie ce. Cam 20 - 30 de minute. Dar tot a crescut nitel si s-a pufosit: Se intind mai multe foi din tot aluatul. Noi am facut 3 foi dreptunghiulare. Se pot face si rotunde, fiecare cum doreste, cum pofteste. Aluatul se taie in patrate (sau pe diagonala, pentru foaia rotunda) si se unge cu magiun: Sau cu bucatele de rahat: Le-am copt la foc mic (n-are grade cuptorul asta), cam 15 - 20 de minute Am stat cu ochiu' pe ele, sa nu se parleasca. Raman albe, nu se coloreaza prea tare: In prima zi, sunt o idee mai tarisoare, dar mai apoi se fragezesc si se topesc in gura! Bunica le facea pe la Sf. Neculai si le scotea la interval de Craciun.... (avea grija sa le doseasca, sa nu intre dusmanii-n ele! ) Daca mai reusea, tinea cateva si pentru Anul Nou! Foarte bune si parfumate!! Mai mult ca sigur ca o sa mai fac peste vreo luna inca o transa, sa avem pentru sfarsitul lui decembrie. Report
November 15, 201114 yr comment_110919 eu recunosc ca n-am facut cornulete de-astea niciodata (am facut vanillekipferl de-a lu' Maya ) si tare m-ar tenta. dupa cum prezinti reteta, cred ca mi-ar iesi, da' as putea sa ma opresc din mancat? astea la mine dau dependenta, siiiigur! si-as pune bucatele de ciocolata inauntru. Fox , cred ca fac si eu ptr sarbatori, ma risc! Report
November 15, 201114 yr Author comment_110923 eu recunosc ca n-am facut cornulete de-astea niciodata (am facut vanillekipferl de-a lu' Maya ) si tare m-ar tenta. dupa cum prezinti reteta, cred ca mi-ar iesi, da' as putea sa ma opresc din mancat? astea la mine dau dependenta, siiiigur! si-as pune bucatele de ciocolata inauntru. Fox , cred ca fac si eu ptr sarbatori, ma risc!Nu prea te poti opri din mancat, trebuie sa recunosc! Bunica ii facea cu untura (osanza), da' io am folosit unt. Deh, ne adaptam la vremurile moderne.Poti sa pui bucatele de ciocolata si deasupra, nu doar pe dinauntru. Ies yamiiiiiii! Spor la cornuletit! Report
November 15, 201114 yr comment_110983 Foxule reteta ta e sora cu a mea (reteta mamei), numai ca mama pune untura in loc de unt si nu pune ou.Eu le fac cu siguranta de sarbatori, am rahat ca mi-a trimis mama din tara . Or fi bune cu gem, dar alea cu rahat sunt pe primul loc pentru mine! Report
November 15, 201114 yr Author comment_110989 Foxule reteta ta e sora cu a mea (reteta mamei), numai ca mama pune untura in loc de unt si nu pune ou.Eu le fac cu siguranta de sarbatori, am rahat ca mi-a trimis mama din tara . Or fi bune cu gem, dar alea cu rahat sunt pe primul loc pentru mine!Si mie imi plac mult cele cu rahat! Dar si cele cu povirla merg bine pe gat la vale! Si daca mai e si-o bucata de nuca scapata pe-acolo..... e si mai bine! Si bunica bunea untura, dar eu n-aveam de unde sa scot acu'. Si am zis s-o fac mai usurica, punand unt. Intre noi fie vorba, tot un drac e, da' na.... Report
November 15, 201114 yr comment_110993 Foxule reteta ta e sora cu a mea (reteta mamei), numai ca mama pune untura in loc de unt si nu pune ou.Eu le fac cu siguranta de sarbatori, am rahat ca mi-a trimis mama din tara . Or fi bune cu gem, dar alea cu rahat sunt pe primul loc pentru mine!Si mie imi plac mult cele cu rahat! Dar si cele cu povirla merg bine pe gat la vale! Si daca mai e si-o bucata de nuca scapata pe-acolo..... e si mai bine! Si bunica bunea untura, dar eu n-aveam de unde sa scot acu'. Si am zis s-o fac mai usurica, punand unt. Intre noi fie vorba, tot un drac e, da' na.... Brava Foxy, cu nuci iar imi plac ! Report
November 15, 201114 yr Author comment_110994 Brava Foxy, cu nuci iar imi plac !Sunt tare bune! Mi-am amintit de bunica, de tata.... Nasoala perioada.... Report
November 15, 201114 yr comment_110997 Brava Foxy, cu nuci iar imi plac !Sunt tare bune! Mi-am amintit de bunica, de tata.... Nasoala perioada.... Foxy . Report
November 15, 201114 yr Author comment_111004 Brava Foxy, cu nuci iar imi plac !Sunt tare bune! Mi-am amintit de bunica, de tata.... Nasoala perioada....Foxy .Multumesc! Report
November 15, 201114 yr comment_111041 Foarte bune si parfumate!! Mai mult ca sigur ca o sa mai fac peste vreo luna inca o transa, sa avem pentru sfarsitul lui decembrie. Nu e frumos din partea ta sa pui reteta asta! Unii de cativa ani au mancat doar pseudo-cornulete de la magazinul romanesc...Vreau si eu!!!!!! Report
November 15, 201114 yr Author comment_111042 Foarte bune si parfumate!! Mai mult ca sigur ca o sa mai fac peste vreo luna inca o transa, sa avem pentru sfarsitul lui decembrie. Nu e frumos din partea ta sa pui reteta asta! Unii de cativa ani au mancat doar pseudo-cornulete de la magazinul romanesc...Vreau si eu!!!!!! Se rezolva! :wub: Report
April 12, 201313 yr comment_193746 Foxulescuuu, iesi la interval ca te-astept de ore! Smantana este lichida ori ba? Report
April 12, 201313 yr Author comment_193789 Foxulescuuu, iesi la interval ca te-astept de ore! Smantana este lichida ori ba?Nu e de aia pentru frisca, e de aia mai groasa / inchegata.Am sosit la timp? Report
April 12, 201313 yr comment_193791 La timp, la timp. Pana la urma am facut un minitort pentru weekend, dar reteta oricum cred ca o fac maine, daca am timp. La noi s.a scris bacul la engleza...deci trai nineaca pe capul meu. Totusi visez la cornulete de ... din vara. Report
April 12, 201313 yr Author comment_193797 La timp, la timp. Pana la urma am facut un minitort pentru weekend, dar reteta oricum cred ca o fac maine, daca am timp. La noi s.a scris bacul la engleza...deci trai nineaca pe capul meu. Totusi visez la cornulete de ... din vara. Atunci, spor la treaba si te astept cu impresii! Report
April 13, 201313 yr comment_193839 Unde dai, si unde crapa. Loricxa cere detalii, si eu ma apuc de cocalit. In plus n-am fost veci fan cornuletze...dar aratau prea grozav. Am magiun de topoloveni, am nuci, ba chiar ca gasii la turci si rahat...deci musai sa le fac acum.aluatul ma asteapta cuminte sa-l prelucrez in curand. Report
April 13, 201313 yr comment_193846 Eh zi si tu cum ma gelozezi! Eu le-am amanat pe weekendul viitor, ca asta am facut tortulet, si-ajunge cu prosteala pe sfaristul asta de saptamana. Report
April 13, 201313 yr comment_193864 Maica, ce-mi vine sa dau iama-n ele. Acum e prea tarziu sa le mai fac...in special alea cu rahat ti le-as rade rapid...ca si eu is ca Any. Ma duc sa ma consolez cu tortuletul. Report
April 13, 201313 yr Author comment_193868 Unde dai, si unde crapa. Loricxa cere detalii, si eu ma apuc de cocalit. In plus n-am fost veci fan cornuletze...dar aratau prea grozav. Am magiun de topoloveni, am nuci, ba chiar ca gasii la turci si rahat...deci musai sa le fac acum.aluatul ma asteapta cuminte sa-l prelucrez in curand.M-ai facut sa rad! Sa vedem cu ce intrebari incuietoare mai vine Lapo, ca sa stim ce altceva mai pregatesti..... Report
April 13, 201313 yr Author comment_193869 tadaaaaaaam Arata super!!!! Tre' sa mai fac si eu curand. Report
April 14, 201313 yr comment_193910 Vrei intrebare-ncuietoare, da? Ei bine, tu ai vrut-o! Ce frisca sa mai iau, sa mai pun, sa mai fac, sa mai dreg ca sa imi stea si ea, o data macar, teapana si cu tinuta! Pe mine ma dispera frisca de-aici, sincer. Niciodata nus e bate cum trebuie, in ciuda tuturor regulilor respectate etc...frisca de aici este un cosmar. Nu se poate bate decat pana la un anumit punct, cand e inca moaaaaleee, iar daca treci de punctul ala se face branza. Cum spuneam, vineri am facut un tortulet rapid si iaca ce-am gasit dimineata: Report
April 14, 201313 yr comment_193913 Cu mare placere iubita. hao repejor sa iei cutia cu cornulete.Eu iau de la mine din sat o smantana 35% si se bate bine ... Report
April 14, 201313 yr comment_193914 La noi e doar 32% si se flescaieste toata. Mereu ma enervez pe tema asta. Multumesc de invitatie Report