December 3, 201114 yr comment_113846 Lumea doarme, eu prajituresc Reteta o am de la mama si e asa: 200 gr de untura3 cani faina (eu am cantarit - au intrat 430 gr de faina)drojdie cat o nuca (eu am pus un praf de copt)1 smantana mica (a mea a avut 170 gr) Am pus untura si iaurtul la robot, am mixat Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt si am framantat bineAm pus aluatul intr-un castron la odihna. Am taiat intre timp rahatul.Am taiat aluatul in 6 parti, am intins fiecare parte, am pus cate o bucatica de rahat Am bagat cornuletele la cuptor pe o tava cu hartie de copt, la 180 de grade (cuptor preincalzit), 20 de minute prima tava 20 de cornulete a doua tava 28 de cornulete (am scos-o intai pe prima din cuptor, apoi am bagat-o pe a doua, tava evident rece - eu am folosit 2 tavi) Scoase de la cuptor si pudrate sectiune frageda de tot Report
December 3, 201114 yr comment_113899 Imi plac la nebunie, eu fac reteta pe care o aveam de la mama si la care ea folosea margarina, eu pun unt si praf de copt, mi se pare ca varianta ei are si un ou in plus fata de a ta.Ce untura ai folosit, strutto la cutie? Report
December 4, 201114 yr Author comment_113926 Imi plac la nebunie, eu fac reteta pe care o aveam de la mama si la care ea folosea margarina, eu pun unt si praf de copt, mi se pare ca varianta ei are si un ou in plus fata de a ta.Ce untura ai folosit, strutto la cutie? Da, strutto "Beretta" . Report
December 4, 201114 yr comment_113983 Eu am in plan pentru Craciun exact astfel de cornulete,iar reteta o am de la bunica,doar ca in varianta initiala,adica drojdie,untura si smantana cu faina si umplute cu gem amestecat cu nuca si dulceata de trandafiri.Daca le-ncercati, n-o sa regretati va asigur!Brava, Any,ca de obicei! Report
December 4, 201114 yr Author comment_113995 Eu am in plan pentru Craciun exact astfel de cornulete,iar reteta o am de la bunica,doar ca in varianta initiala,adica drojdie,untura si smantana cu faina si umplute cu gem amestecat cu nuca si dulceata de trandafiri.Daca le-ncercati, n-o sa regretati va asigur!Brava, Any,ca de obicei! Multumesc, iar tu esti draguta ca de obicei !Pai si mama o are mai mult ca sigur de la bunica. Numai ca mamei mele ii ies cornulete egale toate si mai finute decat le fac eu . Report
December 5, 201114 yr comment_114093 Tb sa vad daca mai am rahat, ca de mult le am in plan.Arata tare bine, eu am mai multe variante si cu iaurt si cu untura si smantana,da oricum ar fi sunt delicioase. Report
December 5, 201114 yr Author comment_114103 Tb sa vad daca mai am rahat, ca de mult le am in plan.Arata tare bine, eu am mai multe variante si cu iaurt si cu untura si smantana,da oricum ar fi sunt delicioase. Mie mi-a trimis mama rahat, m-am organizat deja din timp .Da, sunt bune cu untura, raman fragede, e-adevarat nu-s prea bune pentru silueta, dar din cand in cand n-o fi foc . Report
December 5, 201114 yr comment_114118 Tb sa vad daca mai am rahat, ca de mult le am in plan.Arata tare bine, eu am mai multe variante si cu iaurt si cu untura si smantana,da oricum ar fi sunt delicioase. Mie mi-a trimis mama rahat, m-am organizat deja din timp .Da, sunt bune cu untura, raman fragede, e-adevarat nu-s prea bune pentru silueta, dar din cand in cand n-o fi foc . eu gasesc aici rahat romanesc,da acu am ramas fara.mai aveam cateva buc de la pasti da se intarisera si le-am aruncat.sa vad daca ajung in we la rusii mei de unde iau prod romanesti.eu fac si saratelele cu untura Report
December 19, 201114 yr comment_116838 Any, multumesc de reteta, le-am facut si eu (sunt mai grosolane, dar la gust....miam-miam) Report
December 19, 201114 yr Author comment_116839 Any, multumesc de reteta, le-am facut si eu (sunt mai grosolane, dar la gust....miam-miam) Mai grosolane le-am facut si eu !Eu le-am tinut intr-o farfurie acoperita cu folie de aluminiu si au tinut o saptamana. Cu placere, ma bucur ca le-ai incercat. Eu vreau sa le fac si pe astea pentru Craciun, dar cate vreau sa fac??!!??? Cand am eu timp sa le fac pe toate care vreau ??!! Report