March 2, 201214 yr comment_133623 Ingrediente pentru 2 portii: 25 gr de fistic macinat (fistic natural, NU fistic sarat de ala de rontait)50 gr de gorgonzola dulce ( eu iau gorgonzola amestecata cu mascarpone, dar e buna si aia normala)25 gr de untsare (pentru paste, la fiert)patrunjelardei iute parmigianospaghetti ( eu pun cam 250 gr) Eu ultima data le-am vrut mai cremoase, asa ca pentru 2 portii de paste am marit cantitatea condimentului (paste pentru 2 portii, condiment pentru 3 portii). Se topeste untul cu gorgonzola, adaugand un strop de lapte (ajuta sa se topeasca), apoi se adauga fisticul. Se amesteca si se adauga patrunjelul tocat si ardeiul iute. Intre timp, se pun pastele la fiert. Se pot adauga 2 linguri de apa calduta de la apa in care fierb pastele, la compozitia facuta inainte cu fisticul. Pozele de mai sus sunt cu condimentul natural, fara apa, am pus mai apoi 2-3 linguri din apa pastelor. Cand pastele au fiert, se scurg de apa, se pun intr-un castron incapator, se varsa compozitia de fistic si gorgonzola, se amesteca si se pune deasupra parmigiano, amestecand din nou. Ca decor, un pic de fistic macinat. Si o poza mai noua Recomand calduros daca vreti sa incercati pastele astea, sa respectati reteta condimentului, sa nu faceti variatiuni, ca sa va puteti bucura din plin de aroma lor. Report
March 2, 201214 yr comment_133624 Ai tu ce ai cu mine... vrei sa ma omori...Acum ramane sa gasesc fistic si sa stii ca le fac. Report
March 2, 201214 yr Author comment_133625 Ai tu ce ai cu mine... vrei sa ma omori...Acum ramane sa gasesc fistic si sa stii ca le fac. Mai mult ca sigur gasesti fistic.Am mai scris ceva la final de reteta pentru cine vrea sa le incerce: reteta condimentului e aia pe care am scris-o si pot sa spun ca facute in felul asta pastele sunt delicioase. Incercati prima data asa cum am scris acolo si apoi daca vreti adaptati-o felului vostru de a gati daca nu va place.Dar prima si prima data va recomand s-o incercati asa.Daca vreti sa mariti doza de condimet, no problem, important e sa nu modificati procedeul. Report
March 2, 201214 yr comment_133667 Stiu ca n-am voie sa raspund duoar cu zambilici, dar tot ma scris ceva: Il trec pe lista cu "lucruri de facut lui mama" ! Report
March 2, 201214 yr Author comment_133674 Stiu ca n-am voie sa raspund duoar cu zambilici, dar tot ma scris ceva: Il trec pe lista cu "lucruri de facut lui mama" ! Wow !Stiam ca te lovesc la corason cu fisticul !Ultima data am considerat ca nu e destul de cremos si am facut condimentul pentru 3 portii . Tre' sa-ti placa cu siguranta! Report
March 2, 201214 yr comment_133687 Nu am de gand sa schimb nici macar o virgula, doar ca voi folosi paste integrale. Report
March 2, 201214 yr Author comment_133690 Nu am de gand sa schimb nici macar o virgula, doar ca voi folosi paste integrale. Perfect ! Report