Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Salata de sparanghel si ciuperci

Featured Replies

post-479-13347320086839_thumb.jpg

Dupa o perioada cu mese imbelsugate, dupa atatea oua , miel si drob, o salata e bine venita.

Desi prima data am mancat sparanghel cand am venit in Germania, pot spune ca a fost dragoste la prima degustare si de atunci astept primavara cu ardoare pentru a ma putea bucura de bunatatile naturii si in special de sparanghel.

Gatesc si alb si verde,dar cel verde ramane in top.

Azi am preferat o salata mixta de alb si verde plus champignons.

Pentru 2 portii am folosit

150 gr sparanghel verde

50 gr sparanghel alb

100 gr champignons

ceapa verde

sare, piper

1 lingurita zahar brun

patrunjel proaspat

boabe piper rosu

ulei masline

crema de Balsamico

Puteti pune cantitati egale de sparanghel (100 cu 100), in functie de gusturi.Ceapa eu am folosit din gradina, cam micuta dar are un gust yumi.

post-479-13347320605158_thumb.jpg

Am curatat sparanghelul, intai am taiat partea lemnoasa, apoi m-am ajutat de curatatorul de cartofi

post-479-13347320924853_thumb.jpg

dupa care am taiat bucati de circa 5 cm .Intr-un vas am pus la fiert apa cu sare si zahar brun, iar cand apa a inceput sa fiarba am pus bucatile de sparanghel, dar fara varfuri.

Fiindca varfurile imi plac mai crocante, am preferat sa le pun cand tijele erau aproape fierte. Cand tijele si varfurile sunt fierte, le punem intr-o sita si le lasam la scurs. Ceapa o taiem inele(bine la mine nu prea au fost inele,fiind asa mica) si o amestecam cu uleiul si balsamico plus sare si piper dupa gust. Ciupercile le-am curatat si taiat in felii nu foarte subtiri. Am pus sparanghelul si ciupercile in vas si am turnat peste dressingul din ceapa, balsamico si ulei iar la final am presarat patrunjel proaspat tocat si boabe de piper rosu.

post-479-13347321459083_thumb.jpg

• Author

Arata tare imbietor salata :notworthy:, dar la pretul de aici al sparanghelului... ma las pagubasa! :notworthy:

asa de scump e in tara?

aici inca nu l-am vazut pe cel loco.

• Author

Arata tare imbietor salata :P, dar la pretul de aici al sparanghelului... ma las pagubasa! :notworthy:

asa de scump e in tara?

aici inca nu l-am vazut pe cel loco.

250 g la 13 lei. Ce parere ai?

nu stiu cat vine asta.aici de ex ala verde l-a luat soata cu vreo 3 e, iar ala alb cu 2 , 500 gr.

Dar eu de pofta tot as da odata.

Mila mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima!!!!! :notworthy:

:rolleyes:

post-479-13347320086839_thumb.jpg

Dupa o perioada cu mese imbelsugate, dupa atatea oua , miel si drob, o salata e bine venita.

Desi prima data am mancat sparanghel cand am venit in Germania, pot spune ca a fost dragoste la prima degustare si de atunci astept primavara cu ardoare pentru a ma putea bucura de bunatatile naturii si in special de sparanghel.

Puteti pune cantitati egale de sparanghel (100 cu 100), in functie de gusturi.Ceapa eu am folosit din gradina, cam micuta dar are un gust yumi.

E pe gustul meu dar in micul meu city nu se gaseste sparanghel...o sa salvez reteta si cand se face al meu din gradina o sa pregatesc si eu aceasta salata...si ii trimit si foxxulinei sparanghel, o sa fie si bio, pe deasupra!

Multumesc, Ioana!

Ioana, la voi e doar 2 euro 500 g?? German?

Noi am vrut sa luam in weekend ca suntem amandoi maaari fani insa era 13 euro/kg, cel autohton.

nu am simţit niciodată nevoia să curăţ pielea sparanghelului, numai capătul lemnos ... voi de ce o curăţaţi, e tare?
  • Author

[

E pe gustul meu dar in micul meu city nu se gaseste sparanghel...o sa salvez reteta si cand se face al meu din gradina o sa pregatesc si eu aceasta salata...si ii trimit si foxxulinei sparanghel, o sa fie si bio, pe deasupra!

Multumesc, Ioana!

esti fericita daca ai in curte asa ceva

Noi saptamina trecuta l-am mincat si alb si verde si cu paste, si in omleta, si ca garnitura pina ce Marco mi-o zis GATA :hungry:

Da acu o sa-l cumpar iar ca sa-l fac ca tine, deci champignonii cruzi?

Adriana, da sunt crude, da nu-ti plac crude(mie una imi plac,imi place si salata de ciuperci crude) le poti trage scurt in tigaie.

Am fost la Lidl, dar sparanghelul era cam vechiut, cam toate tijele erau cu mucegai.... Am zis pas. Caut unul proaspat.

poate gasesti totusi

Ioana, la voi e doar 2 euro 500 g?? German?

Noi am vrut sa luam in weekend ca suntem amandoi maaari fani insa era 13 euro/kg, cel autohton.

2 € ala alb,dar cum spuneam mai sus inca nu l-am vazut pe ala loco.La voi ar tb sa fie mai ieftin ca NRW-ul e zona propice sparanghelui.

nu am simţit niciodată nevoia să curăţ pielea sparanghelului, numai capătul lemnos ... voi de ce o curăţaţi, e tare?

Sincer ala alb daca nu e curat e atos , ala verde e mai fraged, dar cum spuneam eu am descoperit sparanghelul abia aici,deci am facut cum am vazut retetele, altfel nu stiu.

[

Multumesc, Ioana!

esti fericita daca ai in curte asa ceva

Il am , dar e micutz, ma apuca vara asteptand, dar imi educ rabdarea si rasplata va fi sparanghel bio!

Asta, daca DD. tine cu noi si se va face mare...suntem cuminti, dar nu se stie niciodata!

Se poate simti nevoia sa cureti pielea daca nu e foarte proaspat si pielea nu e neteda bine. Regula mea, care are aproape juma de procent de rebut din pacate, este sa il rup, adica cu o mina il tin sub virf si cu cealalta de capatul celalalt si il indoi, unde se rupe ramine sus partea cu virful si frageda, jos partea lemnoasa care se arunca, sper ca m-am facut inteleasa :biggrin:

De piele il curat extrem de rar, de regula pe cel alb pe care il gasesc la Lidl si se vede ca e cules cam de multisor

• Author

si al meu a fost alb-movuliu.Sa sti chiar vorbeam cu al meu ca eu n-am vazut deloc din asta salbatic si tare as vrea sa-l incerc.

Cand o sa apara la tarani asta loco n-am sa-l curat sa vad cum e, dar asta din magazin, am incercat sa nu-l curat, da e atos necuratat.

Noi il curatam mereu pe ala alb. Cum suntem amandoi fani, luam cam doua kilograme. Dureaza ceva curatatul dar se merita. Cu sos Hollandaise facut in casa si cartofi fierti e super la gust. La noi a scazut cam la 7 euro kilogramul. Mai asteptam. Acusica ne putem duce la ferma sa luam.

Noi il curatam mereu pe ala alb. Cum suntem amandoi fani, luam cam doua kilograme. Dureaza ceva curatatul dar se merita. Cu sos Hollandaise facut in casa si cartofi fierti e super la gust. La noi a scazut cam la 7 euro kilogramul. Mai asteptam. Acusica ne putem duce la ferma sa luam.

La noi, ala local e 10 euro la Kaufland! Nici macar bio...

Se gaseste si mai ieftin de prin alte parti.

Aaa, de bio deja mi se cam falfaie, ca de cand invat si cercetez tema bio, iti zic ca nu se merita sa dai banii. Ma refer insa doar la unele produse.