April 21, 201214 yr comment_144734 V-ati dat seama de mult cred, ca-mi place carnea de iepure Noi am avut intotdeauna iepuri la tara pana acum cativa ani. Tin minte ca intr-un an erau vreo 70 de urecheati prin cotete. Pentru consum propriu, nu de vanzare sau altceva.Imi aduc aminte ca de cateva ori am asistat la taierea lor. Bine, nu ma uitam sa vad exact momentul, ca doar eram copil si n-as fi rezistat, dar imi aduc aminte ca tata il agata apoi intr-un cui in spatele casei, ii tragea pielea jos, iar capul il trimitea la caini. Meniu special )!Insa carnea de iepure se gatea mereu cam in acelasi fel: fiarta si apoi mancata cu mujdei de usturoi (tata il adora in varianta asta) sau la cuptor cu legume. Delicioase ambele variante.Eu am invatat sa-l gatesc si altfel si il ador si mai tare.Reteta dintr-un vechi numar al revistei Cucinare bene. Ingrediente: 600 gr carne de iepure fara os (iepurele meu a avut 1,5 kg intreg cu os, 777 gr dezosat si apoi 600 gr la final curatat de grasime, pielite, etc)100 gr pancetta bucatele1 tija de telina1 morcov mediu1 ceapa mica200 gr suc de rosii2 pahare supa de carne60 gr unt2 linguri ulei extravirgin de masline1 lingura faina1 paharel de brandy1 pahar vin rosu1 ramurica de cimbru2 ramurele de salvienucsoarasarepiper Iepurele dezosat se curata de grasime, se spala, se usuca cu hartie absorbanta si se taie bucatele mici.Eu am preferat sa tai carnea cu cutitul, manual, nu sa o macin. Intr-o cratita se topesc cele 60 de gr de unt cu uleiul ev, se adauga tija de telina, morcovul si ceapa, toate taiate cat mai marunt. Se lasa 2 minute la foc vioi, dupa care se adauga pancetta cubulete si se mai lasa un minut. Se adauga carnea de iepure, se amesteca si se lasa la foc moderat amestecind pentru circa 3 minute. Se presara deasupra o lingura de faina si paharelul de brandy, amestecam. Dupa circa 2 minute alcoolul s-a evaporat. Adaugam si paharul de vin rosu si asteptam alte 2 minute. Se sareaza, pipareaza si punem si putina nucsoara macinata.Unim sucul de rosii, supa fierbinte, cimbrul si salvia si dam focul la mic. Punem capacul intredeschis.Lasam pe foc pana ce carnea e gata si sosul scazut, circa o ora sau mai mult, depinde.Intr-o ora a fost gata. Se fierb pastele, se scurg de apa si se amesteca cu sosul de carne. That's all! Report
April 21, 201214 yr comment_144760 Any imi plac tare papardellele tale cu ragù de iepure. Multumim de reteta , dar eu de tine facute vreau sa le mananc Report
April 21, 201214 yr Author comment_144770 Any imi plac tare papardellele tale cu ragù de iepure. Multumim de reteta , dar eu de tine facute vreau sa le mananc Eu ma bucur ca-ti plac, dar cred ca de luni o las usor tare de tot ca iar am intrecut masura in ultima vreme . Report
April 21, 201214 yr comment_144775 Uite cum scoti tu,Any retete fara numar,pentru toate ocaziile. Eu daca e s-o fac,doar cu pui sau porc,caci iepure n-am vazut pe-aici,nici macar de curiozitate sa vad cat e kilu. Report
April 22, 201214 yr Author comment_144811 Uite cum scoti tu,Any retete fara numar,pentru toate ocaziile. Eu daca e s-o fac,doar cu pui sau porc,caci iepure n-am vazut pe-aici,nici macar de curiozitate sa vad cat e kilu. Mai bine cu pui. Cu porc poti face reteta clasica de ragù.Ma bucur ca-ti place ! Report