Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mere..foarte muulte mere!

Featured Replies

Sper ca e ok unde am postat, va urmaresc mai multe din umbra, dar ma uimeste fiecare reteta postata, deci toate doamnele care pun feluritele preparate, ma uimesc si ma incanta:D

Lasand vorba la o parte...am primit acum vreo 3 saptamani mere...foarte multe. Dupa ce am facut toate prajiturile posibile, si dupa ce am impartit la prieteni..tot mi-au ramas vreo 15-20 kg.

Daca mi-ati putea sugera diverse retete (compot am facut), de dulceata, gem, poate vreun piure (curd)..ceva care sa-l pun in borcan, si sa dureze cat mai mult, as fi foarte bucuroasa.

Merci frumos!

eu am folosit:1800 gr mere gata curatate

300 ml apa

800 gr zahar

1 lgta scortisoara macinata

3 aspirine

am taiat cu robotul merele si leam pus cu apa la fiert

am pus zahar si am fiert bine

la sfarsit scortisoara si aspirina

Octaviutza, eu as face suc de mere cu ajutorul unui storcator de fructe. Iese ca un nectar mai subtire si nu cere decat o sterilizare dupa ce l-ai pus in borcane sau sticle. Este delicios.

Spor la treaba orice varianta ai alege!

Si eu am primit multe mere pe care le-am ras, le-am pus in pungi si dupa aceea la congelator. Deja din doua pungi am facut acum cateva zile placinta, dar le-am calit inainte si a iesit super buna placinta, deci sunt bune merele rase puse la congelat. Este o idee!!!
Daca vrei, poti pastra merele peste iarna asa cum sunt. Le invelesti in hartii (fiecare mar in hartia lui) si le pui pt toate in ladite ori in sac undeva unde-i mai racoare dar si aer mai uscat (o camara ar fi buna). Ai mei au pastrat asa 2 saci cu mere acu' vreo 7-8 ierni. Au invelit merele, apoi le-au bagat inapoi in saci si valea pe balcon cu ele (balconul e inchis). Cand aveau chef de rontait, se duceau si luau cateva. S-au mai si stricat cateva, e adevarat, dar nu au fost prea multe si nici nu le-au afectat pe ele de langa ele!
Eu le rad, le calesc, le pun zahar si scortisoara cat imi place si le dau la congelator in pungute (in fiecare punguta pun cat imi trebuie la o prajitura). Cand am chef de o placinta/prajitura cu mere doar le decongelez si sunt gata de folosit :salut:
Eu le rad, le calesc, le pun zahar si scortisoara cat imi place si le dau la congelator in pungute (in fiecare punguta pun cat imi trebuie la o prajitura). Cand am chef de o placinta/prajitura cu mere doar le decongelez si sunt gata de folosit ;)

Si tu ca mine, cu merele rase, numai ca eu le-am pus doar asa rase, le-am calit dupa decongelare si au fost perfecte. Pe mine asa m-a invatat socrela mea.

Eu le rad, le calesc, le pun zahar si scortisoara cat imi place si le dau la congelator in pungute (in fiecare punguta pun cat imi trebuie la o prajitura). Cand am chef de o placinta/prajitura cu mere doar le decongelez si sunt gata de folosit ;)

Si tu ca mine, cu merele rase, numai ca eu le-am pus doar asa rase, le-am calit dupa decongelare si au fost perfecte. Pe mine asa m-a invatat socrela mea.

Pe mine mama m-a invatat sa le fac asa. Mi se pare ceva mai usor pt. ca le calesc pe toate odata, si nu de mai multe ori cate putine, dar sunt convinsa ca sunt la fel de bune si asa si asa ;)

• Author

Va multumesc tuturor foarte mult!!! O sa va tzin la curent cu ce fac cu ele =))

Acum m-am apucat sa le fac pt. congelator in pungutza cu scortzisoara, mi-am scos vreo 5 kg. mai tarziu, am vazut pe cineva in tramvai cum manca un corn cu gem...si o sa fac niste cornuri cu mere!!

La mine camara, este parte din bucatarie, si este destul de cald...un pic mai racoare ca restul casei, dar totushi cald, deci nu cred ca merge..poate daca stateam la parter sau la casa!!

Mi-au fost foarte folositoare ideile voastre!!Va pup

Compot.

1Kg de mere curatate taiate bucati de marime egala

2 linguri de zahar

1 lingurita de zahar vanilat

2 linguri de apa

1 lingura zeama de lamîie

scortisoara ad libitum (facultativ)

unt ad libitum (facultativ)

Se pun toate ingredientele în cratita/oala acoperita, la foc potrivit

Se mixeaza si se toarna în borcane sterilizate

Se da la rece.

Poate fi folosit la umplut tarte, pateuri, sau mîncat ca atare.

• Author
Compot.

1Kg de mere curatate taiate bucati de marime egala

2 linguri de zahar

1 lingurita de zahar vanilat

2 linguri de apa

1 lingura zeama de lamîie

scortisoara ad libitum (facultativ)

unt ad libitum (facultativ)

Se pun toate ingredientele în cratita/oala acoperita, la foc potrivit

Se mixeaza si se toarna în borcane sterilizate

Se da la rece.

Poate fi folosit la umplut tarte, pateuri, sau mîncat ca atare.

merci...chiar ma gandeam ca poate o sa mai fac o alternativa la dulceata de ceapa pt. pashtet, cred ca o sa fac si ceva cu mere, iar reteta care mi-ai prezentat-o mi se pare perfecta!

Multzumesc frumos!