May 30, 201214 yr comment_150966 Vremea la noi e tare sucita, cand soare, cand rafale de ploaie,dar ploaie calda de vara, asa ca aveam nevoie de ceva cald,dar totusi racoritor.Aveam o punga de mazare in congelator, menta am adunat-o din gradina asa ca nimic nu ma putea oprii sa nu o fac, cu toate ca am fost putin reticenta vis á vis de menta si al meu sot.Dar daca adaugati doar in supa cand o pasati si mofturosilor nu le mai puneti in farfurie nici nu o sa se simta. 300 gr cartofi300 gr mazare congelata1 ceapa2 linguri ulei masline/ avocado800 ml supa legume1 legatura mica de mentasare, pipersmantana(optional) Intr-o oala am pus 2 linguri de ulei de avocado si am adaugat cartofii taiati cubulete si ceapa tocat maruntam lasat scurt sa se dunstuiasca apoi am stins cu supa si lasat la foc mediu sa fiarba 15 minute.Dupa ce s-au scurs cele 15 minute, adaugam 200 gr mazare si mai lasam pe foc inca 5 minute, apoi tragem oala de pe foc , adugam menta, dar avand grija sa pastram cateva frunze si pentru decor si pasam.In momentul in care legumele sunt pasate, adaugam restul de mazare si dam iarasi pe foc cateva minute. Servim cu menta tocata si smantana.Are o culoare minunata si o aroma si mai si iar cand afara arata asasi apoi iese soarele, supa asta este o binecuvantare. Cine doreste poate servii fara smantana, eu am preferat-o fiinca aveam smantana proaspat stransaChiar cand am amestecat cu smantana culoarea tot e una frumoasa , iar aromele...va las pe voi sa le descoperiti;) Sotului i-am preserat pe farfurie inainte de apune supa, parmesan, apoi in loc de smantana i-am pus pe deasupra fulgi de chili.Nici n-a simtit menta, chiar i-a placut. Report
May 30, 201214 yr Author comment_151032 Ma intriga combinatia Sa sti ca nu se simte asa mult, l-am intrebat pe al meu azi, nici n-a sesizat ca avea menta, dar lui in farfurie nu i-am mai presarat , era doar cea care o pusesem cand am pasat. Report
May 31, 201214 yr comment_151062 Eu fac des supa de mazare congelata, cu pesto. am sa incerc si cu menta, ca ez una-s mare fan. Report