Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supa de mazare cu menta

Featured Replies

post-479-13383869397386_thumb.jpg

Vremea la noi e tare sucita, cand soare, cand rafale de ploaie,dar ploaie calda de vara, asa ca aveam nevoie de ceva cald,dar totusi racoritor.

Aveam o punga de mazare in congelator, menta am adunat-o din gradina asa ca nimic nu ma putea oprii sa nu o fac, cu toate ca am fost putin reticenta vis á vis de menta si al meu sot.Dar daca adaugati doar in supa cand o pasati si mofturosilor nu le mai puneti in farfurie nici nu o sa se simta.

300 gr cartofi

300 gr mazare congelata

1 ceapa

2 linguri ulei masline/ avocado

800 ml supa legume

1 legatura mica de menta

sare, piper

smantana(optional)

post-479-13383868987292_thumb.jpg

Intr-o oala am pus 2 linguri de ulei de avocado si am adaugat cartofii taiati cubulete si ceapa tocat marunt

am lasat scurt sa se dunstuiasca apoi am stins cu supa si lasat la foc mediu sa fiarba 15 minute.

post-479-13383869785841_thumb.jpg

Dupa ce s-au scurs cele 15 minute, adaugam 200 gr mazare si mai lasam pe foc inca 5 minute, apoi tragem oala de pe foc , adugam menta, dar avand grija sa pastram cateva frunze si pentru decor si pasam.In momentul in care legumele sunt pasate, adaugam restul de mazare si dam iarasi pe foc cateva minute. Servim cu menta tocata si smantana.

post-479-1338387023685_thumb.jpg

Are o culoare minunata si o aroma si mai si iar cand afara arata asa

post-479-13383870516263_thumb.jpg

si apoi iese soarele, supa asta este o binecuvantare. Cine doreste poate servii fara smantana, eu am preferat-o fiinca aveam smantana proaspat stransa

post-479-13383870818413_thumb.jpg

Chiar cand am amestecat cu smantana culoarea tot e una frumoasa , iar aromele...va las pe voi sa le descoperiti;)

post-479-13383871126432_thumb.jpg

Sotului i-am preserat pe farfurie inainte de apune supa, parmesan, apoi in loc de smantana i-am pus pe deasupra fulgi de chili.Nici n-a simtit menta, chiar i-a placut.

• Author

Ma intriga combinatia :D

Sa sti ca nu se simte asa mult, l-am intrebat pe al meu azi, nici n-a sesizat ca avea menta, dar lui in farfurie nu i-am mai presarat , era doar cea care o pusesem cand am pasat.