June 22, 201214 yr comment_154697 Vara asta m-am decis sa fac semifreddo si inghetata acasa.Zilele trecute am facut un experiment. Reusit.E de o rapiditate de namaivazut. Si bun. Ingrediente pentru o tava de chec de 30 de cm:500 gr smantana proaspata pentru frisca4 galbenusuri1 plic de zahar vanilat100 gr zahar65 gr amaretti 80 gr picaturi de ciocolata Se face frisca cu cele 500 gr de smantana si se pune deoparte.Cele 4 galbenusuri se amesteca bine de tot cu zaharul la robot.Se amesteca cele doua compozitii (frisca cu crema de galbenusuri), cu o paleta de jos in sus si se varsa jumatate in tava tapetata cu folie transparenta. Se pun deasupra amaretti maruntiti, picaturile de ciocolata si cealalta jumatate de compozitie. Se inchide cu folie transparenta si se da la frigider pentru minim 5 ore.Se taie felii si se serveste cu strawberry curd sau cu crema de ciocolata. Report
June 22, 201214 yr comment_154703 Vara asta m-am decis sa fac semifreddo si inghetata acasa.Zilele trecute am facut un experiment. Reusit.E de o rapiditate de namaivazut. Si bun. am de toate, nu am curdu ala de strawberry, da am un mix de fructe de padure in congi, vad io ce "combin" (diseara la treaba cu semifreddu asta )pup Anuta harnicuta Report
June 22, 201214 yr Author comment_154708 Vara asta m-am decis sa fac semifreddo si inghetata acasa.Zilele trecute am facut un experiment. Reusit.E de o rapiditate de namaivazut. Si bun. am de toate, nu am curdu ala de strawberry, da am un mix de fructe de padure in congi, vad io ce "combin" (diseara la treaba cu semifreddu asta )pup Anuta harnicuta N-are nimic, e bun cu si fara crema. Eu am facut si crema de ciocolata, super bun a fost.Te pup Bris si astept noutati. ps. daca nu ai picaturi, e buna si cioco razuita, in loc de amaretti se pot pune alune grob. Report
June 25, 201214 yr comment_155129 Aha, deci eu pot sa pun migdale. Chiar ma pusesei in incurcatura de data asta... Gata, am rezolvat si problema asta. Report
June 25, 201214 yr Author comment_155193 Aha, deci eu pot sa pun migdale. Chiar ma pusesei in incurcatura de data asta... Gata, am rezolvat si problema asta. Migdale si of course ciocolata Novi 72% cum iti place tie ! Report
June 25, 201214 yr comment_155195 Ani, m-am laudat dejeaba, da nu din motiv de lene, ci pentru ca am niste "pisici" care s-au dat la oala cu smantana acuma ma prega de o mini vacanta si cand ma intorc prestez ca prea bun si simplu e ca sa nu fac revin peste vreo zece zile ... cu dovezi Report
June 28, 201214 yr Author comment_155549 Ani, m-am laudat dejeaba, da nu din motiv de lene, ci pentru ca am niste "pisici" care s-au dat la oala cu smantana acuma ma prega de o mini vacanta si cand ma intorc prestez ca prea bun si simplu e ca sa nu fac revin peste vreo zece zile ... cu dovezi Bris, lasa ca ai tu timp sa-l faci toata vara ! Report
December 30, 201213 yr comment_177647 Any, acu l-am bagat la congelator.L-am facut cu afine ca avea mama in congelator.Eu am "copt" un pic galbenusurile pe baie de aburi.Sper sa reusesc sa-l pozez maine inainte de servire.Am pregatit cu restul de afine si un pic Triple Sec un sos de servit cald cu semifreddo-ul. Ps:am pregatit si un semifreddo afine+cioccolato fondente.Vedem ce iese. Report
December 30, 201213 yr comment_177659 Any, acu l-am bagat la congelator.L-am facut cu afine ca avea mama in congelator.Eu am "copt" un pic galbenusurile pe baie de aburi.Sper sa reusesc sa-l pozez maine inainte de servire.Am pregatit cu restul de afine si un pic Triple Sec un sos de servit cald cu semifreddo-ul. Ps:am pregatit si un semifreddo afine+cioccolato fondente.Vedem ce iese. Abia astept sa-l foto-chipezi ,sa ma ling si eu pe bot .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif Report
December 31, 201213 yr Author comment_177838 Lili, sunt convinsa ca asa cum l-ai facut tu va fi o bunatate! Report
January 2, 201313 yr comment_178035 Am iesit azi dimineata la -10 grade si l-am tras in poza: Si ala cu ciocolata:200 gr ciocolata amaruie topita pe baie de aburi cu 2 linguri de apa.Am adaugat 2 linguri de unt si cand s-a mai racit am adaugat 200 gr frisca batuta. Foarte bune si cremoase.Multumesc Any! Report
January 2, 201313 yr comment_178062 M-ati ucis !Trebuie musai sa fac si eu ceva inghetat ca alfel pic lata .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
January 2, 201313 yr Author comment_178117 Lili, ambele felii arata minunat, una mai faina ca cealalta!Iar cu afine cred c-a fost grozav de bun!!! Sa va fie de bine! Report