December 16, 200916 yr comment_9680 Recipe by Pocahontas Aceasta este: Ingrediente:- 1 cana cu mac (macinat);- 1 cana lapte caldut;- 2 cani faina;- 2 cani zahar pudra (eu am pus o cana si jumatate de zahar tos);- 4 oua;- 1 pachet de margarina (250 gr.);- 1 varf de cutit de bicarbonat. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron se pune macul, laptele, faina, zaharul, margarina topita (eu am pus unt 65 % grasime), bicarbonatul, galbenusurile si se amesteca. Albusurile se bat spuma se pun peste compozitia cu mac si se amesteca usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava mea are 33 X 23 cm.) si se da la cuptorul preincalzit la 180º C pt. 30 – 35 de minute (pana trece testul scobitorii).Gata coapta: Se poate acoperi cu diverse glazuri sau cu zahar pudra.Aici o sectiune mai… "ciufulita" Si una ceva mai neteda Pofta buna! Report
December 17, 200916 yr comment_10085 Si mie imi place tot ce este cu mac, insa am cautat acum pentru cozonacul de Craciun si din pacate nu am gasit inca, dar mai sper si o sa incerc si prajiturica asta cu mac, daca tot macin, ca arata tare bine. Report
December 17, 200916 yr comment_10088 Giorgy-anna spune-mi te rog cum este blatul?...este pufos sau sec?...macul ce textura ii da? Report
December 17, 200916 yr Author comment_10098 Si mie imi place tot ce este cu mac, insa am cautat acum pentru cozonacul de Craciun si din pacate nu am gasit inca, dar mai sper si o sa incerc si prajiturica asta cu mac, daca tot macin, ca arata tare bine. Multumesc, Giorgiana Aveam pofta de ceva cu mac pe la 9 seara si nu aveam chef sa framant la cozonac, asa ca am facut repede prajiturica asta. Merge de minune la micul dejun cu un pahar de lapte langa! Report
December 17, 200916 yr Author comment_10103 Giorgy-anna spune-mi te rog cum este blatul?...este pufos sau sec?...macul ce textura ii da? Dora, eu am taiat din prajitura inainte sa se raceasca - era pufoasa, dar apoi am facut prostia de a o da la rece cat inca era calda si s-a mai strans, asa ca dimineata avea consistenata unui chec. Report
October 31, 201213 yr comment_168265 Prajitura asta chiar ca/i rapida. Oare o glazura de ciocolata nu merge la ea???? Sunt convinsa ca merge de minunte dimineata cu o cana de lapte Report