Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sorbet de mango

Featured Replies

post-479-13407138096207_thumb.jpg

Ador sorbeturile, sunt asa de simplu de facut, iar in zilele caniculare, nu ca ar fi aici asa multe astfel de zile, merg de minune.

Reteta asta este , pot spune , nesimtit de simpla.

2 bucati mango coapte

zeama de la 1 lamaie

un praf de sare

100 gr zahar

3 linguri apa

Daca fructele nu sunt asa dulci puteti sa puneti chiar 150 gr zahar, eu am pus chiar 70 gr.

Zaharul impreuna cu apa se pun pe foc pana se dizolva zaharul.Se lasa la racit

Fructele se taie pe jumatate si se scoate samburele, daca fructele sunt bine coapte se poate curata foarte usor, tragand de coaja, ca si cum am decojii o banana.Dupa ce am curatat fructul, taiem cubulete si le punem in blender impreuna cu sarea si sucul de lamaie.

Mixam pana devine piure , dupa care punem intr-o sita si cu ajutorul unei linguri "pasam" iarasi.

Siropul de zahar se adauga peste piureul de mango.Daca aveti masina de inghetata adaugati acum amestecul, daca nu detineti o astfel de masina, puneti in recipient si dati la congelator si lasati 2-3 ore, dupa care amestecati si mai lasati la congelator 3-4 ore.

O varianta mai simpla ar fi curatarea fructului si taierea lui cuburi, astfel taiat se pune intr-un recipient si dat la congelator cateva ore cat sa inghete fructul.Cand este inghetat se pune in belender impreuna cu siroul de zahar si se mixeaza.Varianta esta(aratata si de Dex la inghetatat de banane) eu am preluat-o din retetetle date de Thermomix si cand masina de inghetata nu e gata, o folosesc cu succes.

Asa arata sorbetul meu proaspat scos din masina

post-479-13407136612227_thumb.jpg

Am servit alaturi de mix de fructe

post-479-13407137516818_thumb.jpg

extrem de cremos

post-479-13407137824924_thumb.jpg

Mi-a ramas si pentru a doua zi

post-479-13407138503704_thumb.jpg

la fel de cremos

post-479-13407138778678_thumb.jpg

Doamne, Ioana, faci niste poze de ma bagi in boala!!!!!

De sorbet ce sa mai zic. La noi e iarasi cald (a plouat putin azi noapte doar) asa ca ar merge de minue. De mult tot mi-am promis ca-mi cumpar masina de inghetata. Am mai pus ochii si pe alte retete de sorbet de ale tale. Doar sa gasesc o masina care sa imi incapa bine in congelator, s-apai sa te tii! :)

• Author

Doamne, Ioana, faci niste poze de ma bagi in boala!!!!!

De sorbet ce sa mai zic. La noi e iarasi cald (a plouat putin azi noapte doar) asa ca ar merge de minue. De mult tot mi-am promis ca-mi cumpar masina de inghetata. Am mai pus ochii si pe alte retete de sorbet de ale tale. Doar sa gasesc o masina care sa imi incapa bine in congelator, s-apai sa te tii! :D

Boni :crying: , esti o dulce.Cat de masina de inghetata a fost la LIDL, nu stiu daca a fost si in Ro, formatul ala intra bine in congelator.

Mda, deci îti vine sa lingi monitorul! Simpti pur si simplu "raceala", aroma, parfumul... iar eu sînt o lesinata dupa mango!

Ioana, arata sooooooooooooowas von lecker!

Maya, daca iti place mango trebuie sa-l incerci, e demential.Eu il ador.Azi iarasi am halit o portie, ultima.

Acum trebuie sa vad cu ce mai fac ca mai am multe retete pe hartiuta cu "urmeaza" =))

Imi place si sorbetul si prezentarea, nu am puterea sa ma mai uit o data la pozele tale !