June 30, 201214 yr comment_155783 Un desert de care m-am îndrăgostit în vacanţă şi pe care m-am gîndit să-l împărtăşesc cu voi[b]Ingrediente[/b] - 1-2 banane, cu cît mai coapte cu atit mai bine- felii de ananas proaspăt (maximum jumate de fruct)- felii de mango proaspăt (maximum un fruct)- 75 g de unt- rom pentru flambat Cum se face topiţi untul in tigaie adăugaţi fructele, ţineţi-le pe foc max 5 minute, amestecînd ocazional până cînd bananele încep să se "topească" iar celelalte fructe se înmoaie un pic la sfârşit adăugaţi rom din belşug, flamabaţi şi serviţi cald. nu arată spectaculos, dar sosul format de banane, împreună cu romul şi zeama pe care o lasă fructele, este to die for. PS v-am zis că fac desertul caribic în fiecare seară, de cînd m-am întors din vacanţă? dacă nu-l dovedesc seara, este foarte bun ca mic dejun http://www.forosdehoy.com/images/emoticons/vacation5.gif Report
July 3, 201214 yr comment_156086 - rom pentru flambat Dex, mi-e cam greu sa conving romul de la coltul strazii sa vina sa-i dau foc , dar poate asa scapam de cersetorii ce ne-au invadat pe aici. acu' pe bune, imi suride desertul, dar n-am decit esenta de rom la dispozitie. ar merge sa flambez cu un pic de cognac sau stric gustul ? p.s. sa-ti fie de bine vacanta ! Report
July 3, 201214 yr comment_156089 Eu stii ce-am facut?Am pus ananas proaspat la infuzat in rom alb.Il tin intr-un borcan la frigider.Ramane sa adaug banane si mango, nu? Report
July 3, 201214 yr comment_156092 Eu stii ce-am facut?Am pus ananas proaspat la infuzat in rom alb.Il tin intr-un borcan la frigider.Ramane sa adaug banane si mango, nu? sa nu uiti untul, ca o sa-ti iasa desert carbonara ! Report
July 3, 201214 yr Author comment_156093 dana, gustul va fi altfel dar pentru prima încercare flambează cu ce ai in casă şi zi-ne cum a ieşit. dacă îţi place, fă-ţi rost de rom, din ăla de băut, nu d'ăla conlocuitor şi repetă, să vezi şi gustul original eataly, you're all set. banane, mango şi tigaia-cu-unt-topit scrie pe ananasul din borcan... Report
July 4, 201214 yr comment_156163 Banane, ananas si .....afine Excelent!! Din pacate nu am pus rom pentru ca am dat si copiilor, dar data viitoare il fac numai pentru oamenii mari, pentru ca merita. Dexter vino sa te Report
July 5, 201214 yr Author comment_156262 aura nu-i aşa că "baza" de banane care se formează este nemaipomenită? să incerci şi varianta "adultă" cu rom şi mango, te saturi numai de la miros Report