Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ajlouk Qura'a

Featured Replies

Nu stiu de ce, dar mi-am amintit de salata aceasta citind reteta de salata de vinete a Aurei

1kg dovlecei

1 ardei gras

1 lamîie

5-6 catei de usturoi

ulei de masline

harissa

boia de ardei dulce

coriandru boabe macinat

chimen macinat (facultativ)

chimion turcesc macinat (facultativ)

patrunjel

sare, piper

Dovleceii se curata cu dungi, ca vinetele de la imam-baiyldî. Doua posibilitati : se fierb întregi, la aburi (preferabil) sau în apa sarata.

Lînga ei, puteti pune la fiert cateii de usturoi si eventual ardeiul gras, desi pe acesta v-as recomanda mai degraba sa-l coaceti.

Cine prefera un parfum de usturoi mai pronuntat, reduce doza la 2-3 catei si îi adauga zdrobiti cruzi, la sfîrsit.

Scurgeti bine dovleceii ca sa eliminati maximum de zeama dupa care îi zdrobiti cu furculita.

Adaugati ardeiul copt (sau fiert), curatat si sfîsiat, usturoiul, harissa dupa gust, boiaua, mirodeniile (eu pun cam o lingurita rasa din fiecare)

Bateti salata cu ulei si zeama de lamîie, incorporati patrunjelul tocat fin, serviti. Cine vrea, poate sa adauge telemea taiata cuburi deasupra.

• Author

Intriganta, abia am luat azi dovleceii dar n-am harissa, ce pot pune in loc, pasta de ardei iute?

Pasta de ardei iute e ok. Pune cîte putin si gusta pîna ajungi la iuteala care îti convine :D

• 2 weeks later...

Foarte bun. Mai ales acum, cand e sezonul dovleceilor, e ar fi pacat sa nu faceti salata asta. Noua ne-a placut foarte mult. Nu am folosit harissa, doar usturoi si cumin, patrunjel, iar ardeiul a fost copt.

post-341-1343041229899_thumb.jpg

• Author

Foarte bun. Mai ales acum, cand e sezonul dovleceilor, e ar fi pacat sa nu faceti salata asta. Noua ne-a placut foarte mult. Nu am folosit harissa, doar usturoi si cumin, patrunjel, iar ardeiul a fost copt.

Superb, ma bucur ca v-a placut :P