July 11, 201214 yr comment_156856 Nu stiu de ce, dar mi-am amintit de salata aceasta citind reteta de salata de vinete a Aurei 1kg dovlecei1 ardei gras1 lamîie5-6 catei de usturoiulei de maslineharissaboia de ardei dulcecoriandru boabe macinatchimen macinat (facultativ)chimion turcesc macinat (facultativ)patrunjelsare, piper Dovleceii se curata cu dungi, ca vinetele de la imam-baiyldî. Doua posibilitati : se fierb întregi, la aburi (preferabil) sau în apa sarata. Lînga ei, puteti pune la fiert cateii de usturoi si eventual ardeiul gras, desi pe acesta v-as recomanda mai degraba sa-l coaceti.Cine prefera un parfum de usturoi mai pronuntat, reduce doza la 2-3 catei si îi adauga zdrobiti cruzi, la sfîrsit.Scurgeti bine dovleceii ca sa eliminati maximum de zeama dupa care îi zdrobiti cu furculita. Adaugati ardeiul copt (sau fiert), curatat si sfîsiat, usturoiul, harissa dupa gust, boiaua, mirodeniile (eu pun cam o lingurita rasa din fiecare)Bateti salata cu ulei si zeama de lamîie, incorporati patrunjelul tocat fin, serviti. Cine vrea, poate sa adauge telemea taiata cuburi deasupra. Report
July 11, 201214 yr comment_156870 Intriganta, abia am luat azi dovleceii dar n-am harissa, ce pot pune in loc, pasta de ardei iute? Report
July 12, 201214 yr Author comment_156906 Intriganta, abia am luat azi dovleceii dar n-am harissa, ce pot pune in loc, pasta de ardei iute? Pasta de ardei iute e ok. Pune cîte putin si gusta pîna ajungi la iuteala care îti convine Report
July 23, 201214 yr comment_158073 Foarte bun. Mai ales acum, cand e sezonul dovleceilor, e ar fi pacat sa nu faceti salata asta. Noua ne-a placut foarte mult. Nu am folosit harissa, doar usturoi si cumin, patrunjel, iar ardeiul a fost copt. Report
July 25, 201214 yr Author comment_158250 Foarte bun. Mai ales acum, cand e sezonul dovleceilor, e ar fi pacat sa nu faceti salata asta. Noua ne-a placut foarte mult. Nu am folosit harissa, doar usturoi si cumin, patrunjel, iar ardeiul a fost copt. Superb, ma bucur ca v-a placut Report