July 26, 201214 yr comment_158491 Nu mai gatisem demult ceva in genul si ma apucase dorul.Cum in ultimul timp mi s-a cam pus pata pe caramel, am ramas tot in cercul asta, hai sa-i zic"gustos", nu vicios!Inventariind ceea ce aveam la frigider am hotart sa incercam si varianta asta, am vazut eu ceva de genul mai demult, dar eu am facut cu ce am avut si adaptand la gusturile noastre. Sa las vorba si sa enumar ingredientele: 4 prune coapte, dar ferme2 bucati a 125 gr. Branza Camemberto lngura zeama de prune, sau compoto lingurita zeama de lamaie4 linguri de zahar brunun praf rozmarinun praf de sare Mod de preparare:Se spala prunele se curata de samburi desfacandu-se in doua. Se aseaza fiecare jumatate de pruna cu partea bombata in sus pe un tocator si se taie acordeon, avand grija sa nu e duca taietura pana la margine.Se pune la caramelizat zaharul cu sucul si zeama de lamaie.( Am luat coaja de lamaie de acolo) .Cand e gata caramelul se aduaga si prunele. Se intorc pe ambele parti pentru ase carameliza uniform. iata-le, sunt gata!Se pregateste o tava iun care se aseaza bucatile de branza si deasupra lor se impart prunele caramelizate. Se tin la cuptor cam 10 minute.Se scot , se pudreaza cu un praf infim de sare si foarte putin praf de rozmarin( eu nu l-am mai macinat, ca am uitat ) se mai lasa in tava inca 10 minute dupa care se pot servi. Chiar daca se mai lateste putin branza, ca se topeste, se da cu un cutit pe margine si se reface usor forma pentru a fi prezentate intr-o forma atragatoare.Asa arata portia mea la defilare!DetaliuMuscaturaConcluzia:o alaturare care ne-a facut fericiti chiar si pe caldura asta mare!Pofta buna! Report
July 26, 201214 yr comment_158496 interesant. nu sunt fan camembert, dar cred ca cu o branza de capra il voi incerca.arata splendid. Report
July 26, 201214 yr comment_158499 interesant. nu sunt fan camembert, dar cred ca cu o branza de capra il voi incerca.arata splendid.Sa nu fie sarata rau. Si eu mi-am propus sa incerc cu branza de-a noastra, intr-o combinatie cu visine de data asta. Report
July 27, 201214 yr comment_158525 Gela draga, ma gandeam la branza de capra frantzuzeasca, care nu e deloc sarata.eu faceam rondele de capra puse pe o feliutza de baguette , si deasupra miere de lavanda...am mancat in sudul frantei si mi-a placut grozav.asa ca cu prunele caramelate, sau chiar cu pere tre sa fie grozav. Report
July 27, 201214 yr comment_158536 Îmi place, da, da, da!!! (eu mâncam pâine cu telemea şi gem de măceşe sau macaroane cu brânză şi zahăr de când mă ştiu. pe atunci se mirau de mine cei ce nu erau de-ai casei) Când mă întorc din concediu fac "un răsfăţ" din ăsta. Să văd ce primesc de la soacră din grădină, prune sau pere? Ambele variante îmi surâd... Report
July 27, 201214 yr comment_158544 Gela draga, ma gandeam la branza de capra frantzuzeasca, care nu e deloc sarata.eu faceam rondele de capra puse pe o feliutza de baguette , si deasupra miere de lavanda...am mancat in sudul frantei si mi-a placut grozav.asa ca cu prunele caramelate, sau chiar cu pere tre sa fie grozav.Off, branza cu miere e preferata mea, dar cum la mine stau butoaiele cu miere,e ceva mult prea comun...si branza frantuzeasca de capra nu am cumparat si nici n-o sa cumpar in veci,as baga bacii mei fidei in somaj! Si cu pere simt ca e mare rasfatz, dar eu am facut din fructele existente in livada mea ...ratiuni economice! Report
July 27, 201214 yr comment_158547 Îmi place, da, da, da!!! (eu mâncam pâine cu telemea şi gem de măceşe sau macaroane cu brânză şi zahăr de când mă ştiu. pe atunci se mirau de mine cei ce nu erau de-ai casei) Când mă întorc din concediu fac "un răsfăţ" din ăsta. Să văd ce primesc de la soacră din grădină, prune sau pere? Ambele variante îmi surâd...M-am gandit si eu la pere, le si vedeam caramelizate, dar anul asta nu am pere deloc si ma raportez la fructele din gradina mea. Sunt mai greu deplasabila o vreme, sofat yoc...asa ca ma multumesc doar cu ce ne-a dat DD. prin gradina, ca la piata nu ajung!Concediu placut si sa te intorci sanatoasa, sa poti sa le pregatesti, daca iti plac! Report
July 27, 201214 yr comment_158558 Asta ar fi ceva exact pe gustul meu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Nu stiu cand apuc sa fac,dar retin ideea Report
July 27, 201214 yr comment_158580 Asta ar fi ceva exact pe gustul meu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Nu stiu cand apuc sa fac,dar retin ideea Ma bucur ca iti face cu ochiul si astept sa-mi spui si impresiile tale atunci cand va fi timpul! Report
July 30, 201214 yr comment_158786 Uite ca am facut prunele,in cazul meu nectarine, mai repede decat ma gandeam. Au iesit excelent! Nu le-am pus in cuptor ci in microunde,doua minute si in loc de rozmarin am presarat sare cu ierburi de Provence: Astept sa se coaca prunele la taran si fac si cu prune.Mersi,Gelutza pentru reteta! Report
July 30, 201214 yr comment_158812 Astept sa se coaca prunele la taran si fac si cu prune. Ai vazut pomii? Eu nu prea am vazut prune... Foarte fain a iesit si cu nectarine! Gela, misto idee, merci Report
July 30, 201214 yr comment_158813 Astept sa se coaca prunele la taran si fac si cu prune. Ai vazut pomii? Eu nu prea am vazut prune... Foarte fain a iesit si cu nectarine! Gela, misto idee, merci https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Apai 3-4 prune cat imi trebuie pentru caramelizat or fii Intr-adevar sunt putine fata de anii trecuti;mie imi pare rau de corcoduse,daca stiam ca nu le culege le culegeam eu,asa au cazut pe jos,sarmanele Report
August 1, 201214 yr comment_159060 Uite ca am facut prunele,in cazul meu nectarine, mai repede decat ma gandeam. Au iesit excelent! Nu le-am pus in cuptor ci in microunde,doua minute si in loc de rozmarin am presarat sare cu ierburi de ProvenceAstept sa se coaca prunele la taran si fac si cu prune.Mersi,Gelutza pentru reteta!Cu placere!Arata imbietor si cu nectarine, sa va fie de bine!Sper sa ai prune bune si sa o incerci si asa! Report
August 1, 201214 yr comment_159061 Astept sa se coaca prunele la taran si fac si cu prune. Ai vazut pomii? Eu nu prea am vazut prune... Foarte fain a iesit si cu nectarine! Gela, misto idee, merci Cu placere!Eu am in gand visinele pentru combinatia asta, dar acum nu mai umblu in congelator, dau iama prin ceea ce am prin gradina.Imi pare rau ca voi nu aveti prune...mie mi s-a uscat unul, dar am doi incarcati acum si merg sa fac dulceata din prune umplute cu nuci, asa cum ii place fiului meu drag! Report
August 9, 201214 yr comment_159849 Trebuie sa o fac neaprat, dar eu am sa o incerc cu branzica de capra.Vai, vai!! Salivez incontiuu Multumesc pt retete Pupici! Report
August 9, 201214 yr comment_159855 Cu multa placere, Oana!Sunt sigura ca iese si cu branzica de capra, sa nu fie prea sarata si daca este, o desari in apa rece. In seara asta era cat pe ce sa o comit si eu din nou, dar feciorul a vrut pizza si pizza i-am facut! Report
August 24, 201214 yr comment_161045 Am facut cu pere, ca am primit de la soacra. Excelent! Le-am aromatizat si cu scortisoara si cu ghimbir. Au fost aproape picante, doar ca nu mi-a prea iesit "sos". Nici un bai, a fost perfect si asa. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gifAsta am avut la cina ieri seara. Intrasem sa se postez dar am dat de vestea trista a zoazei si nu am mai postat nimic. Am facut cu Brie. Si am facut doar o bucata mica, pentru ca atunci cand am facut Brie en Croute, din 2 bucati, abea le-am mancat pe ambele. Ei... acum am mai fi mancat inca pe atat. E mult mai usoara varianta asta. Pozele sunt blituite, ca era tarziu. Dar tot sunt bune drept dovada Multumesc Gelutza pentru idee portia intreaga si jumatatea mea Report
August 24, 201214 yr comment_161053 Am facut cu pere, ca am primit de la soacra. Excelent! Le-am aromatizat si cu scortisoara si cu ghimbir. Au fost aproape picante, doar ca nu mi-a prea iesit "sos". Nici un bai, a fost perfect si asa. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gifAsta am avut la cina ieri seara. Intrasem sa se postez dar am dat de vestea trista a zoazei si nu am mai postat nimic. Am facut cu Brie. Si am facut doar o bucata mica, pentru ca atunci cand am facut Brie en Croute, din 2 bucati, abea le-am mancat pe ambele. Ei... acum am mai fi mancat inca pe atat. E mult mai usoara varianta asta. Pozele sunt blituite, ca era tarziu. Dar tot sunt bune drept dovada Multumesc Gelutza pentru idee portia intreaga si jumatatea meaCu placere!Ma bucur daca v-a placut, eu am incercat-o si cu nectarine si tot buna. Si sigur o voi face si cu pere, pentru ca acum poftesc la ce vad la tine! Report
August 28, 201214 yr comment_161456 Merci Gelutza pt reteta ! Am facut-o si eu in seara asta pentru maine la servici si deja salivez rau, mi-e teama ca ma infig in ea.Maine mai am doar sa o bag la microunde la servici, sper sa iasa la fel ca la cuptor. Am facut dintr-un rotocol de camembert, jumate pt mine jumate pt fiica'mea .Iata si dovada [center][/center] Report
August 30, 201214 yr comment_161586 Merci Gelutza pt reteta ! Am facut-o si eu in seara asta pentru maine la servici si deja salivez rau, mi-e teama ca ma infig in ea.Maine mai am doar sa o bag la microunde la servici, sper sa iasa la fel ca la cuptor. Am facut dintr-un rotocol de camembert, jumate pt mine jumate pt fiica'mea .Iata si dovada Arata super si-mi face o pofta...ai vazut cat e de buna? Report
September 12, 201214 yr comment_162920 Degustatorul a zis ca ii place foarte mult asa ca a solicitat BIS-ul ei . Report
December 7, 201213 yr comment_173720 Nu cred ca mai gasesc eu prune cand ma intorc in tara, dar poate folosesc alte fructe. Mere? Gela, saru'mana pentru idee! Precis fac! Report
December 7, 201213 yr comment_173721 Nu cred ca mai gasesc eu prune cand ma intorc in tara, dar poate folosesc alte fructe. Mere? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gifGela, saru'mana pentru idee! Precis fac! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gifEu cred ca ar da bine si cu portocale/mandarine/clementine. Report
December 7, 201213 yr comment_173722 Nu cred ca mai gasesc eu prune cand ma intorc in tara, dar poate folosesc alte fructe. Mere? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gifGela, saru'mana pentru idee! Precis fac! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gifEu cred ca ar da bine si cu portocale/mandarine/clementine.Buna idee!!! O sa-ncerc cu citrice! Report