August 29, 201214 yr comment_161512 Ingrediente:-400 g piscoturi Savoiardi-4 oua-400 g mascarpone-120 g zahar-3 linguri cu varf cafea-1 lingura esenta de rom-3 linguri lichior de cafea-cacao Mod de preparare:Pentru reusita acestei retete trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.Se prepara o cafea tare din 400 ml apa si 3 linguri de cafea cu varf. Se lasa sa se raceasca si se adauga o lingura esenta de rom si 3 linguri lichior de cafea. Se separa galbenusurile de albusuri. Se mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana se obtine o compozitie deschisa la culoare si cu volum dublat. Apoi se incorporeaza cate o lingura de mascarpone si se amesteca bine dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana la epuizarea celor 60 g de zahar. Se adauga treptat aceasta spuma in crema mascarpone amestecand usor de sus in jos. (nu folositi mixerul deoarece se lasa albusurile). Se introduce crema pentru tiramisu in frigider si se lasa pana cand se termina de pregatit primul strat de piscoturi. Se introduc rapid prin cafea ambele parti ale piscoturilor astfel incat ele sa fie doar un pic umezite. Daca sunt imbibate prea tare cu cafea in final tiramisu va fi moale.Intr-o tava cu margini inalte se aseaza primul strat de piscoturi, se acopera cu crema, se niveleaza si se pudreaza cu cacao. Eu am folosit o tava dreptunghiulara (22x29cm ) si o tava de chec (12x31cm). Pentru a fi mai usoara taierea tiramisu-lui se tapeteaza tava de chec cu folie alimentara. Apoi se aseaza al doilea strat de piscoturi, se acopera cu crema, se niveleaza si se pudreaza cu cacao cu ajutorul unei site. In cazul formei de chec am montat 3 straturi de piscoturi si tot atatea de crema. Se acopera tava cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 4-6 ore. Rezultatul este absolut spectaculos, lejer, proaspat! Un deliciu! Eu nu m-am putut abtine si am mancat 2 portii. Si o feliuta pentru voi![size=3] http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/[/size] Report
August 29, 201214 yr comment_161525 Daly,exact asa fac si eu tiramisu , doar ca in crema de mascarpone mai adaug si 4 linguri de frisca batuta tare.Tare delicios Report
August 29, 201214 yr Author comment_161548 Daly,exact asa fac si eu tiramisu , doar ca in crema de mascarpone mai adaug si 4 linguri de frisca batuta tare.Tare delicios multumesc lili pt sfat; dupa cum am scris sunt la prima incercare asa ca nu am vrut sa ma abat de la reteta; data viitoare o sa incerc si cu frisca;cu vin Marsala ai incercat vreodata?sincer am fost ff uimita de cat de delicios a iesit [size=2]http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/[/size] Report
August 30, 201214 yr comment_161569 Foarte fain ti-a iesit!Eu ma feresc de creme cu oua crude,asa ca de cand a venit Maya cu ideea de crema cu budinca de vanilie si mascarpone ,tot asa fac.Iese foarte bun si mai putin periculos pe caldura Report
August 30, 201214 yr comment_161597 Alina, am 2 chestii "tehnice" de comunicat Mai intii micsoreaza pozele, ideal ar fi 800x600 pixel, acum sunt foarte mari si dureaza foarte mult incarcarea paginii.Mai apoi, asa cum scrie si in regulament, daca ti-ai pus adresa blogului tau in semnatura trebuie sa ai in el adresa forumului nostru, ca sa fie echitabil Report
August 30, 201214 yr Author comment_161635 Alina, am 2 chestii "tehnice" de comunicat Mai intii micsoreaza pozele, ideal ar fi 800x600 pixel, acum sunt foarte mari si dureaza foarte mult incarcarea paginii.Mai apoi, asa cum scrie si in regulament, daca ti-ai pus adresa blogului tau in semnatura trebuie sa ai in el adresa forumului nostru, ca sa fie echitabil mii de scuze; nu am stiut; promit ca ma conformez; Report
August 30, 201214 yr comment_161636 Foarte aspectos ti-a iesit. Felicitari! Eu frec galbenusurile cu zahar pudra pe baie de abur ca sa evit sa le pun crude. Si pun doar frisca si mascarpone, renunt la albusuri. Ca lichior, folosesc Amareto pentru ca-mi place aroma de migdale. Report
August 30, 201214 yr Author comment_161652 Foarte aspectos ti-a iesit. Felicitari! Eu frec galbenusurile cu zahar pudra pe baie de abur ca sa evit sa le pun crude. Si pun doar frisca si mascarpone, renunt la albusuri. Ca lichior, folosesc Amareto pentru ca-mi place aroma de migdale. Aura si eu am citit despre varianta asta cu bain-marie; e de luat in seama; eu din fericire am avut oua de la tara (deci sursa sigura); cat despre Amareto ce sa zic: e una dintre bauturile mele preferate; cu siguranta il includ in reteta merci mult pt sfaturi http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/ Report
August 30, 201214 yr Author comment_161653 Foarte fain ti-a iesit!Eu ma feresc de creme cu oua crude,asa ca de cand a venit Maya cu ideea de crema cu budinca de vanilie si mascarpone ,tot asa fac.Iese foarte bun si mai putin periculos pe caldura multumesc frumos pt aprecieree o problema cu ouale intr-adevar; eu am avut oua de la tara: asa ca nu mi-a fost teama sa le folosesc crude; desi nu se stie niciodata; am primit sfaturi sa le mixez cu zahar pudra la bain-marie; eu o sa incerc si asa; sunt sigura ca e buna si varianta cu budinca; sunt atatea variante...timp sa avem sa le experimentam pe toate; imi place acest forum pt ca primesc atatea sfaturi, atatea alte variante la reteta meaastept si pe viitor sfaturi de la tine http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/ Report
August 30, 201214 yr comment_161665 Foarte fain ti-a iesit!Eu ma feresc de creme cu oua crude,asa ca de cand a venit Maya cu ideea de crema cu budinca de vanilie si mascarpone ,tot asa fac.Iese foarte bun si mai putin periculos pe caldura https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif multumesc frumos pt aprecieree o problema cu ouale intr-adevar; eu am avut oua de la tara: asa ca nu mi-a fost teama sa le folosesc crude; desi nu se stie niciodata; am primit sfaturi sa le mixez cu zahar pudra la bain-marie; eu o sa incerc si asa; sunt sigura ca e buna si varianta cu budinca; sunt atatea variante...timp sa avem sa le experimentam pe toate; imi place acest forum pt ca primesc atatea sfaturi, atatea alte variante la reteta meaastept si pe viitor sfaturi de la tine http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/ Nu le-as numi sfaturi,mai degraba idei ,ca nici eu nu-s priceputa si nu-s in masura sa dau sfaturi.Si mie imi place forumul,mai ales pentru ca putem schimba idei,pareri etc. Te mai astept si eu cu retete noi Report