Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rosii conservate in suc propriu

Featured Replies

Repede, repede cat mai gasiti rosii frumoase in piata.

Cumparati 2-3 kile si cand va intoarceti va zic reteta.

Am gasit reteta aici si am pus-o repede in aplicare.

M-am bucurat ca nu mai stau cu oala pe foc sa fac bulion, nu mai vad punctulete rosii pe toata faianta.

Singurul bai e decojirea rosiilor.Daca vreti puteti sa lasati si pielita.Urmand sa le decojiti inainte de folosire.

Eu ca sa le decojesc repede trec lama cutitului pe toata suprafata apasand usor.

post-9-13488179488565_thumb.jpg

Si iata rezultatul:

post-9-13488179755099_thumb.jpg

Rosii coapte dar nu moi, ofilite.

Le taiati in doua, le stoarceti usor sa iasa zeama si toate semintele si le inghesuiti in borcane(spalate, uscate stiti voi).

post-9-134881811552_thumb.jpg

Daca vreti puteti sa puneti frunze de busuioc.

post-9-13488181500941_thumb.jpg

Inchideti bine borcanele, le puneti intr-o oala cu apa(apa sa treaca peste bordul borcanelor) si le fierbeti 30 de minute.Le lasati la racit in apa.

post-9-13488182406813_thumb.jpg

Eu le-am facut deja de doua saptamani si de curiozitate am deschis deja doua borcanele.Cu unul am facut sos pentru paste lui Manu si celalalt l-am folosit la pizza aseara.

Faceti si voi ca mine inchideti aroma rosiilor bine coapte intr-un borcan. :((

Cand spui apa sa treaca peste bordul borcanelor te referi peste capac sau sub capac??

Le-am facut si eu asa doar ca le-am lasat intregi, le-am scos doar pielita pentru care dispun de acest fantastic instrument :-*

Datorita sorellei mele mi-am luat un peeler, ce ma incinta enorm e ca se pot curata tipul asta de rosii care ii plac mult socrului, le planteaza in fiecare an deci si eu trebuie sa le folosesc, si cu ele metoda mea de dezpielitare nu functioneaza pentru ca au pielita foarte tare lipita :-* de pulpa.

Cu asta am curatat-o in 3 secunde :((

https://forum.artaculinara.ro/upload/monthly_07_2010/post-4-127920085995.jpg

Eu am invatat de la cineva o reteta cu rosiile oparite(tot din aceastea prunisoare), curatate de coaja si puse in borcane cu tot cu sucul ce l-au lasat la oparit, 2-3 clocote doar. Si dupa aceea tot asa borcanele cu capac uinchis ermetic se firb intr-o oala, cu apa sa treaca putin peste capacele borcanelor si ele invelite in ziare. Si au tinut bine toata iarna in beci.

Lily, reteta ta este mai simpla, cu mai putin de munca.

• Author

Cand spui apa sa treaca peste bordul borcanelor te referi peste capac sau sub capac??

Peste capac.Adica sa le acopere apa.Macar 2-3 mm.

Cel putin eu asa le-am facut.

Le-am facut si eu asa doar ca le-am lasat intregi, le-am scos doar pielita pentru care dispun de acest fantastic instrument :((

Adica nu le-ai scurs de zeama si samburi?

Eu am invatat de la cineva o reteta cu rosiile oparite(tot din aceastea prunisoare), curatate de coaja si puse in borcane cu tot cu sucul ce l-au lasat la oparit, 2-3 clocote doar. Si dupa aceea tot asa borcanele cu capac uinchis ermetic se firb intr-o oala, cu apa sa treaca putin peste capacele borcanelor si ele invelite in ziare. Si au tinut bine toata iarna in beci.

Lily, reteta ta este mai simpla, cu mai putin de munca.

Pun aceiasi intrebare: nescurse de zeama si samburi?

Da, doar curatate de pielita, puse in borcan si impinse sa intre cit mai multe dar sa nu se rupa in acelasi timp, pus capac si puse la fiert in oloi acoperite de apa, cit fierb 15-20 de minute lasa ele un pic de apa zeama suc sau ce e. In unele am pus un pic de suc lasate de celelalte rosii pe care le curatam. Uite, se intrevad in poza asta in spate

https://forum.artaculinara.ro/upload/monthly_08_2010/post-4-128155737949.jpg

Pun aceiasi intrebare: nescurse de zeama si samburi?

Da, nescurse de zeama si samburi. Si am pus si sare in oala in care le-am oparit. Rosiile oparite s-au curatat usor de coaja,cu tot cu sucul lasat si samburii puse in borcane.

............. puse in borcan si impinse sa intre cit mai multe dar sa nu se rupa in acelasi timp, pus capac si puse la fiert in oloi acoperite de apa........ /quote]

...nu inteleg: dupa ce le-ai inghesuit in borcane ai pui oloi=ulei deasupra si apoi le-ai pus la fiert intro oala cu apa?

• Author

............. puse in borcan si impinse sa intre cit mai multe dar sa nu se rupa in acelasi timp, pus capac si puse la fiert in oloi acoperite de apa........ /quote]

...nu inteleg: dupa ce le-ai inghesuit in borcane ai pui oloi=ulei deasupra si apoi le-ai pus la fiert intro oala cu apa?

:((

Cred ca oloi=oala mare!

• Author

Ce borcane ochioase aveti amandoua!!

Bravo fetele, imi plac rosiile voastre la borcan ;)!

Multumim!

Mie imi pare rau ca n-am stiut de metoda asta in august.Cate rosii avea mama.Si la cat bulion a facut.Aici e mai putina munca.

Dar la anul(daca om mai avea recolta de rosii bogata) stim ce sa facem. :)

Ce borcane ochioase aveti amandoua!!

Bravo fetele, imi plac rosiile voastre la borcan ;)!

Multumim!

Mie imi pare rau ca n-am stiut de metoda asta in august.Cate rosii avea mama.Si la cat bulion a facut.Aici e mai putina munca.

Dar la anul(daca om mai avea recolta de rosii bogata) stim ce sa facem. :)

Noi cu rosiile de gradina am facut suc de rosii per care l-am pus la congelator in pungute, gata de pus peste paste.

Imi place si metoda asta!

=))

Cred ca oloi=oala mare!

egzact :D

oloi=oala mare mare mare

... :tongue3: ma gandeam eu cum de vorbeste Adriana in regionalism hungaro-ardelenesc =))

Azi le fac si eu! :71:

Apropo sterilizarea borcanelor o faceti prin introducerea borcanelor in cuptorul cald pentru cateva minute?

Urgenta mare!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oala mare pe care o am nu acopera borcanele...o sa reziste conservele?

Imi lipsesc cam 3-4 cum pana ajunge apa peste borcane. Imi ajunge oare doar fierberea astea sau ar fi bine sa le pun si in cuptor??

Pls help!!!!!!!

Am facut si eu ast'vara cateva borcane pe sistemul asta :71:....buuuuuuune.

Adriana...la moldovenii de sus ( spre Bucovina) oloi e ulei gros, nefiltrat...aka extraverjin :tongue3:

• 2 years later...
  • Author

post-9-14428262804184_thumb.jpg

Prima tura de anul acesta!

Si pentru ca tot am dezgropat subiectul.Anul trecut le-am lasat o parte si nedecojite.S-au decojit perfect inainte de intrebuintare.

Tura asta le-am decojit.