October 8, 201213 yr comment_165582 [center][/center] N-am facut niciodata magiun,dar tot citind pe net mi-am dat seama ca Zwetschgenmus-ul meu e un fel de magiun de-al nostru. Din bunatatea vecinilor mei (care fie vorba intre noi, habar n-au ce sa faca cu fructele care le au prin ograda), m-am pricopsit(da in sens bun) cu 16 kg de prune.Nu le-am facut pe toate magiun, normal ,ca am un mofturos in casa care nu e prieten cu prunele in gemuri ci le-am impartit in mai multe categorii si pe parcurs am sa va arat cam ce am facut cu ele.Dar revenind la magiunul nostru care e si bun, sanatos, bio si mai ales fara zahar si pentru care n-avem nevoie decat de 3 ingrediente 3 kg prune3 batoane scortisoare4cl Slibowitz(tuica) Prunele le-am spalat, le-am taiat pe jumatate si am scos samburii.Curatate fiind le-am pus in tava de la cuptor. [center][/center] Asezate frumos in tava, le-am dat la cuptor pret de 1 h la 200 grade Celsius [center][/center] Dupa ce au stat cumintele la cuptorul setat la 200 grade, le mai lasam inca o ora , de data asta la 160 grade. [center][/center] In timpul asta dinspre bucatarie vine un miros naucitor, de-ti vine sa le mananci asa( prunele) si sa nu mai ajunga in borcan pentru la iarna.Dar infranandu-mi pofta le-am lasat acolo frumusel pana s-a scurs timpul, dupa care le-am scos frumusel si le-am blenduit. [center][/center] Odata blenduite le punem intr-o oala impreuna cu batoanele de scortisoae si le lasam la foc mic in jur de 1-1 1/2 h, [center][/center] amesteand din cand in cand pentru a nu se prinde[center][/center] La final dupa ce luam oala de pe foc adaugam tuica de prune(cine are), eu n-am avut si am adaugat o grappa . [center][/center] Normal ca puteti renunta la ea,dar ii da o savoare aparte,plus ca nu dauneaza, cantitatea e prea mica chiar si in cazul in care mananca si copii. In momentul in care s-a adaugat tuica,am scos batoanele de scortisoara, apoi se amesteca repejor adaugand in borcane imediat (care au fost in prealabil sterilizate) si se sigileaza in pas de mars:-). [center][/center]Mie mi-au iesit 3 borcane a 400 gr. [center][/center] [center][/center] Report
October 8, 201213 yr comment_165586 Auch!Aici ma doare tare, dar tare.Ioana iti dau atestat de Torturatoare(aia care tortureaza).Cum m-ai torturat tu toamna asta...mama mama! Report
October 8, 201213 yr comment_165587 Pline de aroma pozele si borcanele tale. Magiunul si pasta de macese pentrumine sunt cele mai... Ce bine ca nu stiu vecinii ca sa faca cu prunele Report
October 10, 201213 yr Author comment_165777 Auch!Aici ma doare tare, dar tare.Ioana iti dau atestat de Torturatoare(aia care tortureaza).Cum m-ai torturat tu toamna asta...mama mama! sa treaca Pline de aroma pozele si borcanele tale. Magiunul si pasta de macese pentrumine sunt cele mai... Ce bine ca nu stiu vecinii ca sa faca cu prunele Carmen, mi-ar place sa incerc si eu paste de macese, n-am mancat niciodata. Report
October 10, 201213 yr comment_165813 O... pasta de macese e dulce acrisoara si foarte cremoasa, pare fainoasa ca siconsistenta. E delicioasa. Report
October 16, 201213 yr comment_166471 O... pasta de macese e dulce acrisoara si foarte cremoasa, pare fainoasa ca siconsistenta. E delicioasa. E delicioasa!! Merita incercata si apoi garantez ca devii addicted. Ioana, prezentarea deosebita si gustul presupun ca e sublim. Report
October 16, 201213 yr Author comment_166477 O... pasta de macese e dulce acrisoara si foarte cremoasa, pare fainoasa ca siconsistenta. E delicioasa. E delicioasa!! Merita incercata si apoi garantez ca devii addicted. Ioana, prezentarea deosebita si gustul presupun ca e sublim. Mercic tiza.Banuiesc ca e delicioasa pasta de macese,daca am sa gesesc am sa o incerc neaparat.Noua de ex. ne place ceaiul de macese. Report
September 29, 201510 yr comment_231269 Ioana, ma gandesc la tine si tinem pumnii! A iesit o minunatie! Report