October 28, 201213 yr comment_167692 Reteta pentru incepatori.Nu mi-a iesit mie ca-n pozele din revista, dar a fost buna la gust. Aveti nevoie de:- 6 portocale rotunde- sorbet de portocale (scos din congelator si bagat in frigider cam cu o ora inainte de a incepe prepararea retetei, sa aiba timp sa se inmoaie putin)- 350g mascarpone- zahar dupa gust- esenta de vanilie (o lingurita)- o jumatate de cana de frisca batuta Se taie un capac la fiecare portocala si se scobeste interiorul cu grija sa nu se perforeze coaja. Portocalele golite se baga la congelator pentru 20-30 minute. Intre timp se prepara crema: se amesteca mascarponele cu zaharul, esenta de vanilie si frisca. Se da crema la frigider pentru o jumatate de ora sa se intareasca putin. Se umple fiecare portocala cu crema de mascarpone. Cu o lingura de scobit fructe se face o gaura in interiorul cremei, cam asa: Se umple gaura cu sorbet de portocale: Se pune capacul. Se invelesc portocalele in folie de plastic si se dau la congelator. Pot sta congelate cam 2-3 zile. Se scot din congelator cu o jumatate de ora inainte de a fi servite. Se mananca direct din portocala. Se servesc alaturi de cognac Grand Marnier. Produs finit: si sectiune Report
October 28, 201213 yr comment_167697 nush cum o fi fost poza in revista, da' ce ti-a iesit tie imi place f mult.simplu si aromat, chiar imi place! felicitari! Report
October 29, 201213 yr Author comment_167943 E simplu sa le umplii... dar pana le-am scobit m-au trecut transpiratiile! Va pup! Report
October 30, 201213 yr comment_168001 Si mie imi plac, e genul de lucruri pe care le-as manca cu placere! Report
October 31, 201213 yr comment_168292 Ralesule, sunt pur si simplu minunate .Nu stiu cum le cureti tu portocalele, dar eu cand curat lamaile tai capacul cum zici tu, apoi fac o cruce pe pulpa, ma ajut de cutit si mai apoi de instrumentul acela se scos cotorul la mar. Report
November 5, 201213 yr Author comment_168902 Ralesule, sunt pur si simplu minunate .Nu stiu cum le cureti tu portocalele, dar eu cand curat lamaile tai capacul cum zici tu, apoi fac o cruce pe pulpa, ma ajut de cutit si mai apoi de instrumentul acela se scos cotorul la mar. Eu nu am instrument de scos cotorul la mar.Eu tai capacul, fac o cruce, mai scobesc cu ustensila din aia rotunda de taiat fructe (in general e pt pepene), mai tai cu cutitul, iar cu aia, si tot asa, dar se curata destul de greu. Report