December 18, 200916 yr comment_10472 Salata de ardei copti este printre preferatele copilului, dar nici noi nu ne dam in laturi. Sunt multe combinatii pentru sosul pentru salata, multe dintre ele cu usturoi, dar eu nu pun.Eu procedez in felul urmator: Imbrac tava de aragaz cu folie de aluminiu si pun ardeii spalati in cuptorul incins in prealabil. II coc la temperatura mare, intorcandu-i periodic de pe o parte pe alta pana cand sunt bine rumeniti pe toate partile.Sunt si mai buni copti direct pe foc, dar eu am aragaz electric si trebuie sa ma multumesc cu varianta cuptorului. Cand s-au copt, ii scot din tava ( cu grija, sa nu se rupa ), ii pun intr-un vas si presar sare peste ei. Ii las 30-60 de minute pana cand coaja se inmoaie bine si se curata usor. Pregatesc un vas curat si incep sa curat ardeii deasupra vasului, astfel incat zeama acumulata in interiorul ardeilor sa curga in vasul respectiv. Multe persoane pun ardeii intregi in salata, pe mine ma enerveaza semintele si cotoarele, asa ca le indepartez.Zeama de la ardeii o amestec cu 50 – 100 ml apa ( in functie de cat de multi ardei am copt ), 2-3 linguri de ulei, 2 linguri de otet de vin, o lingurita de sare, o lingurita de zahar. Sosul obtinut il strecor si il torn peste ardeii. Pun apoi totul la frigider pentru cateva ore, pentru ca ardeii sa capete gustul sosului. Nota : Am incercat reteta si fara ulei deloc, intr-o perioada de regim, si a fost foarte buna si asa. Sucul ardeilor ii da un gust si o consistenta oarecum uleioasa, astfel incat lipsa uleiului nu se prea simte . Report
December 18, 200916 yr comment_10516 As putea sa manînc salata asta,pîna mi se face rau!Asa mult îmi place(cu mamaligura si mujdei de usturoi ) Report
December 18, 200916 yr Author comment_10524 As putea sa manînc salata asta,pîna mi se face rau!Asa mult îmi place(cu mamaligura si mujdei de usturoi ) Mie imi place usturoiul, dar al meu nu vrea sa auda de el ( poate odata pe an ) asa ca folosesc la foarte putine mancaruri. Imi mai fac de cap cand pleaca in vreo delegatie pentru cateva zile si fac cate un mujdei. Cumnatul meu face un sos foarte bun cu otet si usturoi, dar numai el stie proportiile. Cu mamaliga n-am incercat, dar nu e o idee rea. Report
December 18, 200916 yr comment_10542 [color=#800080]Si eu sunt mare amatoare de ardei copti ! Si tot asa,nu las ardeii intregi ca am viteza mai mare la ingurgitat cand sunt fara cotor si seminte Dar o fac cu mujdei .[/color] Report
January 2, 201016 yr Author comment_13262 [color=#800080]Si eu sunt mare amatoare de ardei copti ! Si tot asa,nu las ardeii intregi ca am viteza mai mare la ingurgitat cand sunt fara cotor si seminte Dar o fac cu mujdei .[/color] Ca toata lumea. As face-o si eu, dar nu are cine s-o manance, eu mai fur cate un usturoi cand e al meu in delegatie, ca nu-i suporta mirosul. L Report
January 2, 201016 yr comment_13267 Buuuuuuni . eu nu pun apa deloc.doar ulei, otet si sare.Usturoiul il tai bucati mai maricele, in asa fel in cat cei cenu-l suporta/digera, sa-l üpoata inlatura.personal mananc cu Report
January 2, 201016 yr comment_13270 (G)usturoi 4 ever ! Cand fac salata de ardei copti, daca am ocazia coc si cate unul-doi-trei-patru-cinci... ardei iuti.(cu ochiii pe ei ca pe butelie, deoarece avand "carne" mai slaba se coc mai repede) I scap si pe ei in salata si vinegreta capata un plus de ... pesonalitate. Cand i fac curte Dumneaei fac sosul la fel ca si Narnia. Cand fac pe gusturile mele austro-strungare, o fac ca la mama acasa.Tai cateva (doua, maxim trei) rosii copate bine, o ceapa, usturoi ad libitum, cimbru verde, busuioc, apa, untdelemn de masline, otet balsamic alb, sare, piper, putin zahar. La un kilogram de ardei copti, minimum o jumatate de litru de "intinsura". Las toate astea impreuna cu sucul scurs din ardeii copti (crestati la varf sa se marineze bine) cam o ora - doua si-apoi dăi cu pită de casă prin zeamă. Cotorul ardeiului ramane la locul lui sa ai de ce prinde (se mananca cu mana, ca dacii liberi), si ardeii se devoreaza cu samburi cu tot. Report
September 16, 201214 yr comment_163278 noi pregatim ptr iarna, fie la borcan, fie la congelator. asta-i ultima serie, din 5kg ardei copti, curatati de coaja si seminte, pusi in borcan si sterilizati la cuptor 10-15min.am pus si la congelator, dar parca-s mai buni astia la borcan. Report
September 22, 201214 yr comment_163927 noi pregatim ptr iarna, fie la borcan, fie la congelator. asta-i ultima serie, din 5kg ardei copti, curatati de coaja si seminte, pusi in borcan si sterilizati la cuptor 10-15min.am pus si la congelator, dar parca-s mai buni astia la borcan. Moatza,ii faci salata si ii pui in borcan,sau ii pui numai copti si faci salata cand ai nevoie? Report
September 22, 201214 yr comment_163930 (G)usturoi 4 ever ! Cand fac salata de ardei copti, daca am ocazia coc si cate unul-doi-trei-patru-cinci... ardei iuti.(cu ochiii pe ei ca pe butelie, deoarece avand "carne" mai slaba se coc mai repede) I scap si pe ei in salata si vinegreta capata un plus de ... pesonalitate. Cand i fac curte Dumneaei fac sosul la fel ca si Narnia. Cand fac pe gusturile mele austro-strungare, o fac ca la mama acasa.Tai cateva (doua, maxim trei) rosii copate bine, o ceapa, usturoi ad libitum, cimbru verde, busuioc, apa, untdelemn de masline, otet balsamic alb, sare, piper, putin zahar. La un kilogram de ardei copti, minimum o jumatate de litru de "intinsura". Las toate astea impreuna cu sucul scurs din ardeii copti (crestati la varf sa se marineze bine) cam o ora - doua si-apoi dăi cu pită de casă prin zeamă. Cotorul ardeiului ramane la locul lui sa ai de ce prinde (se mananca cu mana, ca dacii liberi), si ardeii se devoreaza cu samburi cu tot. Exact asa face soatza mea, doar mama lui e din cu totul alta parte ) Report
September 23, 201213 yr comment_164024 Moatza arata intr-un mare fel...saptamana ce vine am de lucru . Report
October 5, 201213 yr comment_165337 Cui nu/i plac ardeii copti???? Mie, de loc ,da de loc daca-s prea putini Report