Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sarmale fel de fel

Featured Replies

• Author
Ce bine arata Cerulina! Se vede prin foaia aia transparenta,cred ca se topesc in gura! :floare:
  • Author
Carme' una dintraia mi-asi dori si eu,daca vad o sa-mi cumpar coste cat o costa sunt sigura ca face toti banii :floare:

Ce bine arata Cerulina! Se vede prin foaia aia transparenta,cred ca se topesc in gura! :floare:

Am avut varza adevarata soiul de Buzau. Am primit`o ca eu nu am pus ptr sarmale decat de cea tocata cu sacarica si legume. Au iesit foarte bune sarmalele si le am fiert in cuptor de pe la 8:30 pin la 2 azinoapte la foc micutz.

Sint convinsa ca si la oala KA ies minunate, dar eu nu dau pe nimic sarmalele mele facute in oala de lut.

Bune si cele facute in oala de lut :floare: Asa au cei de acasa si stiu gustul - dar am preferat sa continui asa, cu KA-ul. Chestie de gusturi ;)

A, daca puteam lua si cuptorul bunicii cu lemne, sigur luam si oala de lut in care le fierbea..

Geany ce zici tu, ca ceaunul tau e in acelasi stil, de fonta nu? Numai ca astea sunt emailate.

La mine baiul e mereu varza, pentru ca nu pot sa pun aici (varza canadiana are frunza groasa, ca cea turceasca) iau de la magazinul romanesc..si depind de ei. Dar au fost laudate asa ca nu ma plang ;)

Am fost la mama la masa si omul a gustat din aperitive, dar s-a pastrat pentru sarmale, a venit tata cu mamaliga pe fund, s-a dat in barci ca a taiat-o artistic cu sfoara si omul: Io vreau 3 sarmale... dar tu le-ai facut, da??

A ras toata lumea! V-am zis eu ca nu era rea compozitia, numai mie mi-a scapat la alea de-acasa piperul!

Dex ce ai mai facut?! sper ca nu au sunat pompierii

pîn'la urmă am băut cot la cot cu sarmalele, o duşcă eu, o duşcă ele, aşa că vizita pompierilor fu evitată.

iaca şi portretu' de grup, de la stînga la dreapta: borţonela, corneţela şi dulcica

post-1215-13565360033904_thumb.jpg

Arata foarte bine, nu in simetrie sta frumusetea sarmalelor :pupic: "Ba si in simetrie", ar spune soacra-mea :thumleft: ea le face mici si egale, are un tel in viata sa incadreze sarmalele intr-o masura stiuta numai de ea, eu le fac mari si inegale.

iaca şi portretu' de grup, de la stînga la dreapta: borţonela, corneţela şi dulcica

Arata minunat, probabil ca si foarte gustoase :thumleft:

• Author

Daa! Ceaunul meu e desta din fonta sau nu stiu ce o fi el! :)

Ha ha! asa Zerda! deci succes total cu sarmalutele tale! :lol:

Bravo Dex' arata f. apetisante,sper ca au fost pe gustul vostru! :pupic:

Carmella bunica mea le facea asa egale si simetrice,mie nu-mi ies asa ca ale ei in veci si pururi :thumleft:

Eh! Important e sa fie gustoase!

La Craciun la ai mei, a fost si matusa stresanta, ea se numeste asa din motive evidente. Ok, toata lumea balota cu incredere sarmale ea zice uitindu-se in farfuria vecinului, ceea ce oricum nu se face, deci nici macar a ei, UITEEE asta este o sarma de gospodina lenesa ca era mai mare ca restul, era ultima facuta cu ce a ramas din compozitie!

In spiritul Craciunului nu i-am pus nik in cap, i-am zis daca o vrea ea si s-a fastacit! Sunt unii care nu au liniste nici cat mananca niste sarmale! :rolleyes:

Iaca si ceaunul meu, ca nu era cazul sa fac intr-o oala de lut, asa cum mi-ar fi placut, ca era prea mica...dar face ceaunul asta niste sarmalutze, daca eu nu le laud, atunci cine... :D pe ale mele le-a infasurat fiica mea si am lasat-o sa vad cum se descurca. Cam maricele as zice, daca as fi soacra, dar ca mama am tras concluzia ca e buna de maritat! :( :thumleft:

post-1400-13566290736486_thumb.jpg

post-1400-13566291448054_thumb.jpg

Nu te mai lua de fata, poate ei ii plac mai mari!! :thumleft:

Nici nu stii cat am laudat-o! De gustibus...cu cat mai mari, cu atat mai bine, sa nu se multumeasca cu putin! :drool:

Da si mama ma lauda de bucurie ca le fac eu, dar defapt depinde de foaie, daca nu e foaia buna, ies mai mari, ca se rupe foaia, daca le impaturesti strans.

Anul trecut mi-au iesit ca ale lui Cerra de stravezii si mai scurte decat o bricheta, ca mi-am luat eu varza din piata!

Iaca shi galushili lu' moi, de toate marimile ca deh, varza de la rusi. M-am bucurat sa o gasesc si pe aia. La inceput m-am minunat ce varza buna dom'ne, dar dupa primele straturi au aparut frunzele mai nasoale. :thumleft:

Am facut reteta familiei, care e practic si reteta Geaninei. Mbuuuuune frate, buuuneee, sa tot bobinezi la ele. =))

Geany :drool:

• Author

:drool: sa le mancati sanatosi! =))

Cum am mai zis ,cate bordeie atatea obiceie,pe la noi cel putin cam asa se fac!

Eu astept aici pe toate lumea cu sarmalute care mai de care,sper ca in timp/ani,topicul sa devina f.f. stufos si gustos,o sursa de inspiratie pt. fiecare si pt. toate gusturile,chiar si cele mai rafinate...tocmai mi-a laudat baiatul cel mare niste sarmalute ce a mancat el la prietena lu' mnealui' facute cu carne de curcan :thumleft:

Si te-ai ambitzionat??

Eu sigur o sa mai pun sarmale, ca este unul din felurile mele preferate.

Am gasit inca niste poze sarmale cu carne si ciuperci, experimental facute pentru cineva din Basarabia care vroia reteta!:

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IM000609.jpg

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IM000604_edited.jpg

ciupercile se trag nitel la tigaie si se amesteca cu restul  componenentelor

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IM000607_edited.jpg

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IM000608_edited-1.jpg

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IM000612_edited-1.jpg

Asta e cea mai buna sectiune de sarmale care mi-a reusit in veci!

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1014_edited.jpg

Dupa joaca asta cu sarmalele pentru amica de care spuneam, imi zicea omul sa mai fac sarmale de "post", dar alte poze nu am facut, asa ca le-am recuperat pe astea vechi, sunt delicioase!!

uite genul asta de sarmale m-ar tenta si pe mine. chiar o sa fac cateva cu amestec carne+ciuperci. n-ai mai pus orez in astea?

omu' zice ca dintre toate mancarurile de la Craciunul asta, pe unde-am fost, sarmalele mele au fost cele mai bune. Le-am pus ptr prima data o bucata de coasta grasa afumata. Mie nu-mi place prea tare aroma de fum la fiert, plus ca mi se par prea grase. Dar el si fi-su sunt in extaz. Iar fi-miu f greu se manifesta din proprie initiativa. De gustibus!

Si-mi mai place ideea Gianinei de-a pune chiar si loboda in sarmalele alea primavaratice. Am sa-i pacalesc si eu pe-ai mei :notworthy:

• Author

Daa! Paii alea de primavara nu sunt inventia mea ,asa se fac pe la noi primavara si mai ales de paste,cu ceapa verde si coditele,cu loboda,stevie marar patrunjel leustean verde sunt f f bune!

Cu carne si ciuperci mi-ar place si mie(doar cu ciuperci nu vor hunii mei, fara carnita)

Eu am facut toamna cu carne tocata si ghebe,cand am avut mai multe(am oparit ghebele si le-am tocat ca pe carne).

Alea cu carne de pasare cum am zis si la puiul umplut ,e o idee buna cand se face orice pasaroi' umplut ca la el trebuie scos pieptul asa ca numai bine din ala se fac sarmalutele pt. al umple daca se mai pun si ceva ciuperci,mmmhhhmm!! o nebunie pt. gustul meu..

O sa fac! :notworthy:

uite genul asta de sarmale m-ar tenta si pe mine. chiar o sa fac cateva cu amestec carne+ciuperci. n-ai mai pus orez in astea?

omu' zice ca dintre toate mancarurile de la Craciunul asta, pe unde-am fost, sarmalele mele au fost cele mai bune. Le-am pus ptr prima data o bucata de coasta grasa afumata. Mie nu-mi place prea tare aroma de fum la fiert, plus ca mi se par prea grase. Dar el si fi-su sunt in extaz. Iar fi-miu f greu se manifesta din proprie initiativa. De gustibus!

Si-mi mai place ideea Gianinei de-a pune chiar si loboda in sarmalele alea primavaratice. Am sa-i pacalesc si eu pe-ai mei :notworthy:

Nunu, in astea am pus doar paine muiata, ca ciupercile, chiar calite mai lasa zeama, painea este doar sa uneasca compozitia! Deci ai vazut erau 10 sarmale, eu am reusit sa mananc una, aia pozata, restul s-au ras la prima strigare. Facusem numai pentru amica de demonstratie, dar au avut super succes la omul, pe care nu-l luasem in carti, ca el este foarte conservator!

bineinteles ca-s cu gandul tot la inovatii: as fi pus ciupercile crude si orez (in loc de paine) care sa absoarba lichidul lasat din ciuperci. cred ca merge si-asa!

Iote cum din vorba in vorba iti vin tot felul de idei: eu am niste ghebe la congelator, Giani! :thumleft: