February 16, 201313 yr comment_185927 Am doua intrebari : Folosesti gelatina granule sau foi ?Pentru frisca -On Top (de deasupra)- folosesti intaritor sau gelatina ?Ce fel de frisca folosesti ? Multumesc, Pisco! Tehnica asta e super... practic poti face orice model iti trece prin cap Folosesc gelatina granule... frisca o cumpar vrac de la un producator local. Cateodata mai pun cate un intaritor de frisca, insa cel mai sigur o bat cu putin zahar pudra care are oricum amidon si o ajuta sa se intareasca (pe plicul de intaritor scrie ca ar contine zahar pudra si amidon oricum). Pentru tortul asta ideea era sa nu mai pun frisca, sa ramana doar bavareza si decoratiunile, insa cand am scos tortul din forma l-am stricat putin intr-o parte si am decis sa-l repar cu frisca, pe care din fuga nu am batut-o chiar bat.Spor la prajiturit Multumesc pentru raspuns .Am salvat reteta . Am sa-l fac pentru o ocazie speciala.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Report
February 16, 201313 yr Author comment_185942 Olgutza felicitari...deci esti jurnalista ,ai diploma de cofetar ,crosetezi....arati si f bine.....mai dar asa ceva e de vis!!Zi repede unde stai ca mor sa maninc si eu un foret noire(il comand) Esti casatorita????Sa nu spui ca nu...♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Multumesc, Verber! Cand ajungi prin zona Moldovei, cu mare drag Casatorita... si da si nu Pisco, sper din suflet sa-ti placa. Spor la treaba Report
February 17, 201313 yr comment_186045 Eu nu pot sa mai spun nimic, au spus fetele tot ce era de spus si alte cuvinte nu pot inventa, dar nici nu le pot pronunta fiindca am ramas efectiv cu gura cascata...esti un talent in materie, sa-ti vinzi scump arta! Bafta in tot ce faci! PS. Blatul decor l-am lucrat si eu la rulade festive, nu se face greu deloc, acum am sa-l pun sigur si la un tort, poate ca al tau, daca o sa am vreodata timp! Report
February 17, 201313 yr Author comment_186047 Multumesc, Gelutza! Blatul decorativ e intr-adevar usor de lucrat si de efect si tare bun si la rulade. Report
February 17, 201313 yr comment_186073 Pe 31 martie avem seara de fondue cu prietenii si cred, nu promit, ca toru' lu' matali va fi in program. Lori, ma uimesti! io nu stiu sigur ce fac maine si tu ai agenda ptr 31 martie facuta!ca sa mai economisesti timp, nu vrei sa folosesti pere din compot? am luat intamplator de la K si-a fost f bun compotul, perele destul de ferme. Report
February 19, 201313 yr Author comment_186439 Pe 31 martie avem seara de fondue cu prietenii si cred, nu promit, ca toru' lu' matali va fi in program. Lori, ma uimesti! io nu stiu sigur ce fac maine si tu ai agenda ptr 31 martie facuta!ca sa mai economisesti timp, nu vrei sa folosesti pere din compot? am luat intamplator de la K si-a fost f bun compotul, perele destul de ferme. La fel si eu, moatza! Cu toate ca atunci cand stiu ca am o aniversare ori ceva si vreau sa fac tort fac planuri, scriu retetele, ma organizez din timp.Perele in compot merg de minune Report
February 19, 201313 yr comment_186501 Moatza, m-am germanizat impotriva vointei mele Aici asa se duce viata, putin loc ramane pentru spontaneitate. Cel putin evenimentul de pe 31 este unul imbucurator Insa ca sa organizezi o zi cu prietenii, asa se face, stabilesti cu luni inainte. Greu de crezut, nu? Asa o sa si fac cu perele. Doar daca voi avea timp o sa le fac in vin alb, dar doar daca. Report