Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata F1

Featured Replies

Cerra, multumesc inca odata pentru reteta, sau pentru ca ai adaptat reteta :D

Ii tare, tare buna. Eu, dupa cum se vede, am lasat bucatile de ciocolata mai marisoare. Combinatia este super, ultra, mega reusita :D :D :D

Cu multa placere!

Eu doar am montificat reteta (reteta originala este a Adrianei si ii multumesc si eu inca odata).

Am vazut in sectiune ca ai facut`o ciocolatoasa tare.

Am pus cantitatea de ciocolata indicata in reteta, dar am lasat bucatile mai mari. Bucata aceea s/a nimerit a fi un pic mai ciocolatoasa ca celelalte :D

facut si eu cu faina de grano saraceno (nu stiu in romana cum ii zice) si ciocolata taiata cu barda (ca ma grabeam)

am facut-o joia trecuta, mai am doua bucati, cu cat trece timpul cu atat e mai buna (sau asa mi se pare mie)

post-142-13673024103813_thumb.jpg

grazie Cerrulina si, implicit Adriana (de fapt, eu am facut si reteta originala mai demult)

Asa e..ultimele bucati le-am mancat dupa 3 zile, si era muuuult mai buna decat proaspata!
Abia astept sa o fac din nou, de Paste.Ma gandeam sa fac doua blaturi rotunde si cantitate dubla de glazura, si sa asamblez un tort...Nu ar merge?
  • Author

Abia astept sa o fac din nou, de Paste.Ma gandeam sa fac doua blaturi rotunde si cantitate dubla de glazura, si sa asamblez un tort...Nu ar merge?

Merge!

Poti sa ii faci o crema ganache si nu este nevoie sa faci glazura dublu ptr un tort.

Am facut-o in seara asta, mi-ai scris prea tarziu...oricum nu stiu ce este crema ganache, urma intrebarea. :thumleft: Am marit cantitatile, am copt-o in forma cu margine detasabila de 26 cm, si acolo o las pana duminica,cred ca nu are nimic, am si acoperit-o cu folie desi inca era calduta.

Iti dai seama ca am pastrat putina compozitie si am facut cateva briose, nu aveam cum sa nu ma ating de ea pana duminica...Pun poze imediat.

http://i185.photobucket.com/albums/x90/nicollecc/montignac/photo84_zpsdbf6d185.jpg

http://i185.photobucket.com/albums/x90/nicollecc/montignac/photo82_zps0b754552.jpg

http://i185.photobucket.com/albums/x90/nicollecc/montignac/photo81_zps0b4b7116.jpg

Briosele s-au cam lipit de hartie, trebuia sa pun ceva, faina, ulei, inainte?E prima data cand folosesc hartie si forma de silicon...clar ceva nu am facut cum trebuie.Bine , asta nu le face mai putin delicioase!!!! :love3:

Maine o sa fac pasca, tot dupa o reteta de-a ta!

• Author

Am facut-o in seara asta, mi-ai scris prea tarziu...oricum nu stiu ce este crema ganache, urma intrebarea. :105:

Iti dai seama ca am pastrat putina compozitie si am facut cateva briose, nu aveam cum sa nu ma ating de ea pana duminica...Pun poze imediat.

Briosele s-au cam lipit de hartie, trebuia sa pun ceva, faina, ulei, inainte?E prima data cand folosesc hartie si forma de silicon...clar ceva nu am facut cum trebuie.Bine , asta nu le face mai putin delicioase!!!! :105:

Maine o sa fac pasca, tot dupa o reteta de-a ta!

Foarte frumos tort si briosele la fel!

Normal, nu ar fi trebuit sa se lipeasca, dar este hartia de proasta calitate(si eu am patzit asa) eu folosesc cele din silicon si nu trebuiesc unse cu nimik (decat la prima utilizare daca nu ai ceva grasime in aluat).

Crema ganache, este cea mai buna si simpla crema pe care o poti face si pe deasupra super conforma monti.

Asta fac eu:

[b]Crema ganache:

(smantana 400ml + 2oogr ciocolata neagra 74% fara alt indulcitor daca se insiropeaza blatul) se incalzesc pe foc fara a fierbe, se amesteca bine pina la dizolvarea ciocolatei, se raceste apoi se pune in frigider pina se intareste , apoi se spumeaza sau nu cu mixerul. Eu prefer sa o fac cu o seara inainte crema apoi a doua zi mixez sau nu .[/b]

[b]Sirop de ciocolata (cacao)

2 linguri de cacao

4 linguri fructoza

apa

se freaca cu lingura pina se face o crema groasa , apoi o subtiem cu apa cam asa ca si o ciocolata calda si o punem sa dea 2-3 clocote apoi racim si adaugam 1 fiola esenta de rom.[/b]

• 3 weeks later...

Cerra, cred ca cel putin o data pe saptamana esti pomenita tu si reteta ta de prajitura, de care nu ne mai saturam, Montignaci si ne-Montignaci!Mai am putin si o fac si fursecuri!

Din reteta ta ies 15 briose mari-le am copt direct in forma, fara hartie-pe care am pus o ulterior.Buna forma de silicon.

post-1843-13693470967991_thumb.jpg

• Author
Ma bucur foarte mult ca o faci asa des si este pe placul tuturor!
  • 4 weeks later...

Am pierdut sirul , deja nici nu as sti sa iti spun de cate ori am facut-o pana acum, cel mai des in varianta tort, e mai usor de pastrat,si mai usor de mancat .Duminica insa am incercat varianta cu alune de padure in loc de nuci, dar tot reteta ta,Am constatat cu surprindere ca 200 g de alune sunt ca volum mult mai mult decat 200 g nuci, asa incat aluatul cerea mai mult lichid, am pus 400 g chefir, in rest nu am schimbat nimic.Minunata, mult mai alba si mai cremoasa compozitia, ca si gust , nu se prea simte gustul de alune asa cum se simtea cel de nuci.Il mancam cu inghetata de vanilie conforma, facuta la aparat-cea mai buna achizitie a verii!

http://i185.photobucket.com/albums/x90/nicollecc/montignac/photo153_zpsee0ed684.jpg

• Author

Ma bucur mult ca incerci si iti plac retetele mele egal care sunt ele inventate montificate de mine (cum este cazul prajiturii cu nuci).

Am inceput cu cele care mi s-au parut mai simple, mai sunt cateva la care inca nu ma incumet....De exemplu mini terinele alea cu capsuni....mi se par ingrozitor de complicat de facut...
  • Author

incumet....De exemplu mini terinele alea cu capsuni....mi se par ingrozitor de complicat de facut.

Deloc complicat!le poti monta in formele de briose de silicon si nu exista sa nu reusesti.