Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac - Tort de ciocolata (fara oua)

Featured Replies

Dupa cum se vede, reteta e furata de la Anny si o gasiti aici .

Reteta am ochit-o mai demult aici http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=114697

Poate fi mancata ca atare sau folosita ca blat, taiata si umpluta cu nutela, creme de ciocolata, etc.

E foooarte moale, umed, nu e sec absolut deloc.

Ingrediente:

200 gr de faina monti

250 gr de zahar... 100-120g fructoza (depinde de cat de dulce o preferati)

75 gr de cacao amara

450 gr de lapte monti

40 gr de ulei de floarea soarelui

un plic de praf de copt

Am amestecat intr-un castron faina, zaharul, cacaoa, praful de copt.

Am adaugat laptele si uleiul, am amestecat bine si am turnat intr-o tava unsa cu unt si presarata cu cacao iar pe fundul tavii am pus hartie de copt.

Am dat la cuptor la 160 de grade pentru 40 de minute

Am facut-o aseara... ma tin departe de ea, nu de alta dar mai e o bucatica si parca as vrea sa o am pt maine la micul dejun. Asta daca populatia nu mi-o da gata in dupa amiaza asta.

Buna rau... seamana la nebunie cu negresa pe care ne-o facea mama cand eram mici. O bunatate!

A, bine-inteles ca eu am monticizat-o. In loc de:

- 200g faina am pus 100g faina integrala si 100g tarate de ovaz

- 250g zahar am pus 150g fructoza (data viitoare cred ca am sa pun mai putin)

- 450g lapte cu lapte monti (smantana diluata cu apa).

Si gata, in rest am respectat reteta.

Nu stiu daca am timp in seara aceasta sa o refac, ca am o reuniune (de fapt doua) cu parintii. Cred ca-i mai bine asa. E asa de buna ca iar o pap pe toata. Au apreciat-o si mofturosii mei.

Multumesc mult Anny! Tot ce am furat de la tine a devenit o obisnuinta in casa noastra.

Dupa cum vedeti aceasta frumusete de torta o fac de mai bine de un an. Se face in 5 minute si se arunca la cuptor. Exceptional de buna!

De data asta am imbracat-o in straie de sarbatoare... ceva migdale pe deasupra.

Aici inainte de cuptor...

post-133-13632066539163_thumb.jpg

De abia scoasa din cuptor...

post-133-13632066801588_thumb.jpg

Si o feliuta pt voi...

post-133-13632067052521_thumb.jpg

• Author

Multumesc, fetelor! Adevarul ca e foarte buna si are si avantajul de a se face imediat. Iti trebuie doar un castron si o furculita, nici macar nu trebuie sa folosesti mixerul. E intr-adevar reteta vitezei.

In timp ce era la cuptor, eu m-am dus sa-mi fac un dus. Mai simplu de atat nici ca se poate.

De cind m-am invatat cu retetele astea Monti, ma tot gindesc cum poate lumea sa piarda si juma de zi ca sa faca o prajitura :love7:

Depinde de ce prajitura alegi sa faci. Eu in jumatate de zi si inainte faceam multe feluri nu unul singur.Astea monti sunt simple nu complicate si merg repede.

• 3 months later...
Exceptionala tarta asta!Am respectat reteta,numai ca deasupra am taiat cam o piersica din aia turtita in bucatele.Chiar au trecut si prietenii nostrii pe aici si au gustat;le-a placut si lor,au crezut ca e cu nuca,din cauza taratelor :P Mersi sorina pt transformarea retete si lui any pt postarea originalului :P
  • Author
Ma bucur că v-a plăcut. Mie îmi place la nebunie și o fac mai mereu când sunt în lipsă de timp, și cum sunt mai mereu în lipsă de timp...
  • 8 years later...