Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dulceata de trandafiri

Featured Replies

Bujorul nu e comestibil?Nu exista dulceata de bujor?Nu radeti,dar la cat de parfumat e ,mi-as putea imagina ca-l pot manca pe paine :fuckme:
  • Author

Felicitari pentru topic, Maya, e o incantare!

Si eu fac dulceata asta de cand ma stiu...se aseamana procedeul, cantitatile difera un pic, noua ne place tare densa, ca si Iulia pun mult mai multi trandafiri...

De cativa ani incoace cand infloreste trandafirul de dulceata vin ploile si incurca notele simfoniei...dar tot fac dulceata!

Cum nu-s pritena buna cu stereotipia nici macar in bucatarie, iata ce experienta am incercat eu cu succes si aplic asta de vreo cativa ani incoace la dulceata de trandafiri.

Fac mai intai un decoct din petale de trandafiri catifelati foarte parfumati si dupa ce strecor zeama, o masor si o folosesc pe post de apa din care fac siropul si mai departe cum ai scris tu...iese mai inchisa la culoare, dar e o nebunie, chiar as vrea sa spuna si Stella cand va degusta cum i se pare.Eu am si trandafir alb, florile sunt identice cu cele roz, asa cum a spus si Iulia, iese dulceata maronie, dar eu rezolv culoarea cu trandafirii catifelati, asa cum am spus...dulceata mea, de fapt, este facuta din mix de petale si nu se vede asta la compozitia finala...cine are din ce sa o faca, sa nu pregete, e simfonie, nu alta!

Si apropos de sare de lamaie sau lamaie, eu am ramas fidela "cu sare" din cauza de zaharisit...le-am experimentat pe amandoua.Nu am timp sa caut si eu acum niste poze...

Gela, voi sînteti experimentate la dulceata la kilometru, eu fac cu portia. Deja la portie dubla am avut de comentat :pupic:

Si am facut decoct de capsune la dulceata si compot de rubarba. Compotul a iesit un vis. Ador rubarba!

Eu nu am avut probleme cu zaharisitul la nici o dulceata la care folosesc zeama de lamîie. Nu am folosit niciodata sare de lamîie, dar cum spuneam, eu nu fac multe. La portii mari poate se comporta altfel.

Multumesc pentru tipsuri & tricksuri :fuckme:

Daca ai o poza cu floare acelui alb, posteaz-o te rog, ca nu l-am vazut niciodata din apropiere, doar imagini de la distanta. O sa încerc sa-mi fac si eu rost de unu.

• Author

Bujorul nu e comestibil?Nu exista dulceata de bujor?Nu radeti,dar la cat de parfumat e ,mi-as putea imagina ca-l pot manca pe paine :fuckme:

Bujorul e comestibil, dar nu stiu cum ar iesi dulceata din el. Nu cred ca parfumul bujorului rezista fierturii. Adica nu stiu daca se pastreaza. Oricît de tare ar mirosi un bujor, intensitatea nu se compara cu cea a trandafirului de damasc. Plus de asta, petalele frecate dau o aroma herba, care iar nu stiu daca ar fi placuta în dulceata. dar e vorba de gusturi, fiecare are altul :pupic:

Uite, pe siteuri germane, multi fac dulceturi de trandafiri. Unii din tot ce apuca, tot felul de soiuri parfumate. Majoritatea fac cu zahar cu pectina, si tot multi strecoara petalele pentru ca estetica... "deci cîte bordeie, atîtea obicee" :hug:

Am amanat citirea acestui topic, pana in momentul in care am putut sa citesc pe indelete si sa ma delectez cu imaginile superbe, asa cum fac cu o carte buna pe care e pacat sa o citesc pe fuga.

Asa ca abea acum am ajuns sa-ti scriu, Maya, ador imaginile :pupic: se simte parfumul pana aici.

Dulceata sigur e minunata. Candva daca dau peste acesti trandafiri am sa pregatesc si eu dulceata.

La Sibiu as fi avut de unde culege, aici nu am de unde, dar cine stie cum apare o tufa parfumata in calea mea.

Multumesc ca ai impartit cu noi parfumul trandafirilor si al dulcetei :fuckme:

Eu nu fac dulceata,dar macar stiu ce trandafiri trebuie sa caut sa-mi pun in gradina :fuckme: .Cand trebuie pusi?Toamna? Arata tare "elegant" dulceata :pupic:

Petu, trandafirii astia se planteaza numai primavara. Cel putin cei pe care ii obtii din lastarii ce ies pe langa tufa din curte. Acum tufele au o multime de lastari, care arata ca niste crengute cu frunze, infipte in pamant. Primavara se vad mai bine lastarii care sunt salbatici si cei care sunt din soiul respectiv. Lastarii care vor rodi arata ca un bat cu coaja maronie pe care se afla foarte multi spini foarte mici. Lastarii salbatici sunt de culoare verde crud si au spini ca la trandafirii ornamentali. Se sadesc dupa ce au format mugurii, inainte de a infrunzire.