January 1, 201412 yr comment_210699 -500 g. carne de pasăre, ciocănele-2 morcovi-1 ceapă-2 cuburi de knor (facultativ)-1 cană orez de (250 g)-3 linguri ulei-boia de ardei dulce-piper alb Se pune carnea la fiert cu morcovii, ceapa, și cu 5 căni apă . Când începe să fiarbă, se spumează și se adaugă knor-ul (sau sare după gust). Când carnea este fiartă, se scoate din supă, iar aceasta se strecoară. Se folosesc 3 căni din cantitatea de supă, deci dacă e mai multă supă, restul se poate congela spre a o folosi la altceva. Separat se pune uleiul într-o cratiță la încins, se adaugă orezul spălat, și se untește puțin până ce devine sticlos. Atunci se adaugă 1 cană de supă, boia și piper și se mai lasă puțin să se umfle.Într-un vas termorezistent se așează bucățile de carne, se pun 2 căni de supă și amestecul de orez. Se introduce tava în cuptor la foc mare și se ține până ce toată zeama a scăzut, iar deasupra s-a rumenit puțin (timp în care nu se amestecă deloc). Se așează pe un platou și se servește cald. Report
January 2, 201412 yr comment_210744 Si mie imi place orezul la cuptor. Chiar am sa fac pentru azi, ca mi-au ramas resturi de la un pui la cuptor. Eu am o varianta cu carne tocata, pentru a scurta timpii de pregatire. Adica, daca nu e timp pentru fiert carnea... Le pun pe toate crude, carnea, orezul, telina, ardei, ceapa, ciuperci, pun apa fierbinte, un pic de otet si sos de soia, acopar cratita si o dau la cuptor. Report
January 3, 201412 yr Author comment_210776 Si mie imi place orezul la cuptor. Chiar am sa fac pentru azi, ca mi-au ramas resturi de la un pui la cuptor. Eu am o varianta cu carne tocata, pentru a scurta timpii de pregatire. Adica, daca nu e timp pentru fiert carnea... Le pun pe toate crude, carnea, orezul, telina, ardei, ceapa, ciuperci, pun apa fierbinte, un pic de otet si sos de soia, acopar cratita si o dau la cuptor. Mă bucur că îți place rețeta, și e foarte bună de notat și a ta, mai ales când esți în criză de timp. Report