Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Antipasto cu rosii verzi si ton

Featured Replies

Antipasto cu rosii verzi si ton

post-162-14110428821641_thumb.jpg

post-162-1411042893525_thumb.jpg

Eu l-am facut anul trecut,am facut doar 4 -5 borcanase pentru a vedea daca-mi place la gust,dar sigur o sa-l refac si anul asta cand incep gogonelele.

Cantitati nu am,pentru ca se personalizeaza dupa gust.Va dau doar ingredientele.

Rosii verzi,ton in ulei,ansoa(acciughe),catei de usturoi,origano,ardei iute,sare,otet di vin alb si ulei de masline.

Se taie rosiile verzi in jumatate daca-s mai mici,si in sferturi daca sunt mai mari.Se scot samburii .

post-162-14110427399245_thumb.jpg

Se pun intr-o sita in straturi presarate cu sare.Se lasa cam 2-3 ore.

post-162-14110428170943_thumb.jpg

Se transfera intr-un vas si se toarna otetul.Se lasa in infuzie cam 5-6 ore.Apoi se scot si se clatesc cu apa pentru a elimina sarea si otetul in exces.Se pun pe un stergar la uscat pentru cateva ore,sau toata noaptea,Se amesteca cu condimentele(ton,usturoi,ansoa,origano,ardei iute),se pun in borcanase si se acopera cu ulei de masline.Se lasa cateva ore pentru a vedea daca mai trebuie ulei,si se pun capacele.Se consuma dupa cel putin o luna de zile.

Se pot face si rosii verzi umplute,executand acelasi procedeu(se scot samburii,se lasa cu sare,se pune otetul,se spala,se zvanta,si se umplu cu umplutura).Pentru umplutura se face un mix de ton in ulei maruntit,usturoi,patrunjel,masline verzi,nuci maruntite,ardei iute facultativ,si se acopera cu ulei.

post-162-14110428401481_thumb.jpg