March 26, 201511 yr comment_227285 Ca sa vedeti ca nu gatesc numai dietetic! Reteta am ochit-o de ceva timp pe Pinterest, apartine blogului Collectingmemories. Pentru blat: 3 oua170 gr unt115 gr smantana200 gr zahar90 gr cacao95 gr fainajumatate lingurita de praf de copt Amestecam ingredientele uscate, in afara de zahar.Untul la temperatura camerei il transformam in crema cu ajutorul zaharului.Adaugam ouale pe rand. Unim treptat ingredientele uscate la compozitia de oua.Adaugam si smantana treptat. Turnam compozitia intr-o forma(24x28) unsa sau tapetata cu hartie.Coacem la 180 grade.Lasam blatul la racit. Pentru crema: 85 gr unt la temperatura camerei20 gr cacao40 gr smantana120 gr zahar pudra Mixam bine toate ingredientele pana obtinem o spuma. Turnam spuma peste blatul racit si mai lasam la frigider cateva ore. Report
March 26, 201511 yr comment_227297 Woooooowwwww! Poza-i de revista!!!! :) Pare o prajitura simpla si rapid de facut! Report
March 26, 201511 yr Author comment_227306 Acum ca stau sa ma gandesc, o sa o fac sub forma de "amandina".Ca tare-mi mai placeau.Sau mai era la noi prajitura Violeta, insiropata rau si cu o glazura fondanta mov. Fetele ! Report
March 26, 201511 yr comment_227307 Îmi place și nu e greu de adaptat. La cremă smântâna e cea normală de bucătărie sau pt frișcă? Report
March 26, 201511 yr Author comment_227309 Nu frisca, smantana aia grasa asa cum o stim din Romania.Eu o gasesc de la Cameo, am mai zis pe undeva.Sa nu folosesti "panna da cucina", ca nu garantez rezultatul. Report
March 26, 201511 yr comment_227310 Cine m-a puuuuus, cine m-a puuuuus!!! Si eu n-am forma dreptunghiulara decat 16/30 cmAcum la cata matematica stiu eu, ar putea fi prea putina compozitie sau prea multa?? Sau daca o fac intr-o forma rotunda cam cat sa aiba diametru sa-mi iasa asa mai ca in poza? Report
March 26, 201511 yr comment_227311 Aha, deci trebuie să mă duc la oraș. Magazinul românesc scrie pe mine săptămâna viitoare. Saru'mana pt sfat! Report
March 27, 201511 yr Author comment_227324 Cine m-a puuuuus, cine m-a puuuuus!!! Si eu n-am forma dreptunghiulara decat 16/30 cmAcum la cata matematica stiu eu, ar putea fi prea putina compozitie sau prea multa?? Sau daca o fac intr-o forma rotunda cam cat sa aiba diametru sa-mi iasa asa mai ca in poza? 24-28 cm maxim.Daca vrei mai multa crema, fa portie dubla. Aha, deci trebuie să mă duc la oraș. Magazinul românesc scrie pe mine săptămâna viitoare. Saru'mana pt sfat! Surinuca eu la Unes gasesc smantana asta: Si la Esselunga gasesc smanatana asta: Report
March 27, 201511 yr comment_227325 Am una de 26 cm, e perfecta. E destula crema pentru gustul meu!O sa-mi iau una patrata mai mare ca-mi plac prajiturile asa cum ti-a iesit tie, in forma rotunda nu ies ca lumea patratele si n-am decat una dreptunghiulara si una patrata de 18/18 cm. Report
March 27, 201511 yr comment_227327 Și eu găseam înainte o smântână bună grasă. Acum găsesc o spălătură de smântână cu 12% grăsime... zici că mănânci iaurt. O cumpăr doar atunci când mi-e poftă, iar când o mănânc mereu sunt dezamăgită... Report