October 15, 201510 yr comment_231587 Eu sunt tot in cautare de dulciuri care merg de dat la copii precum Mia....si cum e sezonul dovlecilor si Lili a cerut reteta ......Ingrediente:-200 gr pulpa de dovleac-200, 250 gr faina alba-100 gr zahar-50 gr faina de migdale-50 gr unt-o lingurita scortisoara-o lingurita praf de copt Eu am avut un dovleac mic si rosu luat din Kaufland, scria pe el mischief....l-am spalat, l-am taiat in doua, am scos semintele, apoi l-am feliat si l-am pus la cuptor. Cand intra usor furculita il el e gata. Cat era inca cald l-am curatat de coaja si pulpa am dat-o prin strecutaroare ca sa fac un piure. Prima data l-am facut la aburi si l-am blenduit dar devine prea apos nu stiu cum si cere mai multa faina...si se pierde aroma de dovleac.Piure obtinut l-am amestecat cu untul la temperatura camerei si zaharul ( cu telul).Am amestecat ingredintele uscate: faina, faina de migdale, scortisoara si praful de copt si apoi le-am amestecat cu compozitia de dovleac. Trebuie sa iasa un aluat asemanator celei de tarta..Se da la rece pana se intareste aluatul. Apoi pe un blat bine infainat intindem o foaie de circa 4 mm grosime si decupam biscuitii. Eu am o stampila cam de 5 cm diamentru si mi-au iesit aproximativ 45 de bucati.Maria ii mananca cu mare placere ! "Mama, t'tzii !" Report
October 15, 201510 yr comment_231593 Iulia, t'tzii ! Dovleci avem, retete avem, timp sa avem si le facem pe toate. Report
October 27, 201510 yr comment_231907 Oho, nu ma asteptam sa fie asa buni! Iulia nu te uita la forma lor, ca nu am stat sa-i bibilesc. Musai ii refac. Report
October 28, 201510 yr Author comment_231951 Bravo, sper sa-i placa lui Manu !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gifBineinteles ca tu poti sa-i faci un pic mai dulci si sa mai adaugi zahar...Forma nu are relevanta ! Report