Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Friptura de mistret

Featured Replies

Totul a inceput in ajunul Craciunului, cand am primit o alta bucata de carne de mistret , de toata frumusetea.

59_162874daf6b2646eff6913c4d4c64687_thumb.jpg

Am acoperit bine bucata de carne cu vin rosu.

59_7266f59e1b3171e3a22d2e0d7cba164a_thumb.jpg

Trebuie sa fie acoperita in totalitate.

59_e44701f04ddf7c3f38dca8d03591f932_thumb.jpg

Am adaugat rozmarin proaspat, dafin , salvie si ienupar(de neinlocuit la orice mancare de vanat.)

59_d02cbefa73a845be2edd5835fb917bb6_thumb.jpg

Am inchis ermetic si am dat la frigider aproape 48 de ore.Adica pana azi dimineata, cand am scos carnea am uscat-o bine.

59_dd0420a87aa768751a90fc17acdf0dfb_thumb.jpg

Am pus o oala suficient de mare cat sa cuprinda bucata de carne, pe foc si am pus la calit o mana buna de kaiser taiat bucatele.Fara ulei.

59_56cc0cfdb719593aabcbd134fd7a679b_thumb.jpg

Am asezat in oala si bucata de carne si am prajit-o usurel pe toate partiile in grasimea lasata de kaiser.Punem sare si piper dupa gust.

59_56c14e53915531074a9a2cc53f731b21_thumb.jpg

Marinata de vin am strecurat-o si am turnat-o peste carne.Nu toata cat sa ajunga pe la jumatatea bucatii de carne.Cum bucata mea era mai mult lunga decat inalta , mi-a intrat cam jumatate.

Lasam la foc mare pentru cateva minute bune dupa care dam focul mic , mic.

59_f850b7c2f7840ce3d361695dd073174b_thumb.jpg

Din cand in cand intoarcem carnea ajutandu-ne de doua linguri de lemn , sau ce aveti, important sa nu intepam carnea cu furculita.Asa nu riscam sa-si piarda din umiditate , uscandu-se prea mult.

Cam dupa doua ore e gata.Acum depinde cat de mare e bucata.Cam o ora la kil.

59_3ea142099932cf4f2f8ef8a149ccf0d9_thumb.jpg

59_ee5eca88cf0ff260461147f32fa7d48f_thumb.jpg

59_fcaa2fbaa85c1148f7d74012270a46c9_thumb.jpg

59_8cf4572b45cb67cd77353aea1fadd725_thumb.jpg

Trebuie sa spun ca a iesit incredibil de frageda, ca de obicei preparam mistretul tocana sau stufat, depinde cum primeam carnea bucatele sau cotlete de facut la gratar.

Se poate servi asa(in cazul meu) sau cu zeama rezultata din coacere.

Alaturi de cartofi la cuptor cu rozmarin si un bun vin rosu. :D

• Author

In umido, zici?Eu nu ma gandeam ca voi gati mistret , dar cum nasul lui Manu continua se ne aduca :drool: , am fost nevoita sa invat sa-l gatesc.E si bun.

In functie de cum imi aduce carnea(acum pentru friptura, sau deja taiata pentru spezzatino, sau cotlete cu os pentru gratar).

In umido, zici?Eu nu ma gandeam ca voi gati mistret , dar cum nasul lui Manu continua se ne aduca :-* , am fost nevoita sa invat sa-l gatesc.E si bun.

In functie de cum imi aduce carnea(acum pentru friptura, sau deja taiata pentru spezzatino, sau cotlete cu os pentru gratar).

Da, uite-l, carnea era foarte moale si desi era 15 august :pupic: mergea perfect cu mamaliga alaturi. Era sublim

54_4001854435e6959186973a6a965db209_thumb.jpg

Totul a inceput in ajunul Craciunului, cand am primit o alta bucata de carne de mistret , de toata frumusetea.

aaaaa,mmmm!

• Author
Chiar ma gindeam ce trebuie sa faci ca sa primesti cite o bucata de mistret asa frumos portionata :D

Arata bine de tot si cred ca nu se supara nici porcul de curte daca il fac asa :D

Nu se supara porcul de curte si poti chiar sa-l lasi numai peste noapte in vin!

aaaaa,mmmm!

Sper ca e de bine, nu? :D

• 4 weeks later...

Cred ca-i pulpa.O aveam in congelator cam de vreo luna si nu-mi venea sa ma apuc de ea :floare:

Aseara am scos-o ,am acoperit-o cu vin ,am pus condimente(n-am gasit ienupar in oras :cry: ),am pus si sare(nu sh daca trebuia)...am inchis ermetic si o las asa pana maine seara...apoi o prepar asa cum ai facut tu.O sa spun cum a iesit!

Carnea mea s-a dovedit a fi bucati ,le-am tinut-o cam 40 ore in marinata ,le-am pregatit dupa reteta expusa mai sus si au iesit super,asa ca multumesc mult :) ca ai posta aceasta reteta, altfel pierdeam bunatate de friptura!(mai ales ca mai am vreo doua pungi)
  • 2 years later...
  • Author

Lipesc aici si reteta de tocana de mistret cu fructe de padure:

Improvizatie de moment

carnea la marinat in vin rosu peste noapte

post-9-13336138966351_thumb.jpg

Am pus la calit o ceapa rosie, costita afumata si un catel doi de usturoi:

post-9-13336139313814_thumb.jpg

Am adaugat carnea scursa din marinata si am lasat-o pana a pierdut un pic din lichid:

post-9-13336141017146_thumb.jpg

Am adaugat doi morcovi si tije de telina:

post-9-13336141343141_thumb.jpg

Am turnat vinul de la marinata peste carne, am dat focul mare pentru cateva minute, am acoperit si am lasat la fiert.

Cand carnea a fost aproape gata, am adaugat doi pumni de fructe de padure congelate.Am mai lasat la fiert inca vro 20 de minute.

Am scos bucatile de carne, am "blenduit" sosul si am servit.

post-9-13336143723262_thumb.jpg

• Author

Zerda, eu am norocul(ghinionul?!9 ca o primesc.Mi-o aduce in vid, deja congelata, problema e ca nu-mi dau seama ce fel de bucata e pana nu se decongeleaza.

Am avut muschi, coaste, taiata bucati si cred ca mai am o punga cu cotlete.

Poate o punem de-un gratar cand vii in tabara! :crying:

Musai trebuie, in afara de o pastrama de mistret mancata pe la Sinaia si carnati de mistret, nu am mancatbucata de carne, coaste, cotlet sau muschi!