December 26, 200916 yr comment_12142 Totul a inceput in ajunul Craciunului, cand am primit o alta bucata de carne de mistret , de toata frumusetea. Am acoperit bine bucata de carne cu vin rosu. Trebuie sa fie acoperita in totalitate. Am adaugat rozmarin proaspat, dafin , salvie si ienupar(de neinlocuit la orice mancare de vanat.) Am inchis ermetic si am dat la frigider aproape 48 de ore.Adica pana azi dimineata, cand am scos carnea am uscat-o bine. Am pus o oala suficient de mare cat sa cuprinda bucata de carne, pe foc si am pus la calit o mana buna de kaiser taiat bucatele.Fara ulei. Am asezat in oala si bucata de carne si am prajit-o usurel pe toate partiile in grasimea lasata de kaiser.Punem sare si piper dupa gust. Marinata de vin am strecurat-o si am turnat-o peste carne.Nu toata cat sa ajunga pe la jumatatea bucatii de carne.Cum bucata mea era mai mult lunga decat inalta , mi-a intrat cam jumatate. Lasam la foc mare pentru cateva minute bune dupa care dam focul mic , mic. Din cand in cand intoarcem carnea ajutandu-ne de doua linguri de lemn , sau ce aveti, important sa nu intepam carnea cu furculita.Asa nu riscam sa-si piarda din umiditate , uscandu-se prea mult. Cam dupa doua ore e gata.Acum depinde cat de mare e bucata.Cam o ora la kil. Trebuie sa spun ca a iesit incredibil de frageda, ca de obicei preparam mistretul tocana sau stufat, depinde cum primeam carnea bucatele sau cotlete de facut la gratar.Se poate servi asa(in cazul meu) sau cu zeama rezultata din coacere.Alaturi de cartofi la cuptor cu rozmarin si un bun vin rosu. Report
December 26, 200916 yr comment_12207 Te astept cu tocana, dupa care cumpar iar mistretul si il incerc, pentru ca am incercat sa-l fac o data cum l-am mincat la Sauze d'Oulx dar nu mi-a iesit. Report
December 27, 200916 yr Author comment_12234 In umido, zici?Eu nu ma gandeam ca voi gati mistret , dar cum nasul lui Manu continua se ne aduca , am fost nevoita sa invat sa-l gatesc.E si bun.In functie de cum imi aduce carnea(acum pentru friptura, sau deja taiata pentru spezzatino, sau cotlete cu os pentru gratar). Report
December 27, 200916 yr comment_12245 Chiar ma gindeam ce trebuie sa faci ca sa primesti cite o bucata de mistret asa frumos portionata Arata bine de tot si cred ca nu se supara nici porcul de curte daca il fac asa Report
December 27, 200916 yr comment_12262 In umido, zici?Eu nu ma gandeam ca voi gati mistret , dar cum nasul lui Manu continua se ne aduca , am fost nevoita sa invat sa-l gatesc.E si bun.In functie de cum imi aduce carnea(acum pentru friptura, sau deja taiata pentru spezzatino, sau cotlete cu os pentru gratar).Da, uite-l, carnea era foarte moale si desi era 15 august mergea perfect cu mamaliga alaturi. Era sublim Report
December 27, 200916 yr comment_12320 Totul a inceput in ajunul Craciunului, cand am primit o alta bucata de carne de mistret , de toata frumusetea. aaaaa,mmmm! Report
December 28, 200916 yr Author comment_12412 Chiar ma gindeam ce trebuie sa faci ca sa primesti cite o bucata de mistret asa frumos portionata Arata bine de tot si cred ca nu se supara nici porcul de curte daca il fac asa Nu se supara porcul de curte si poti chiar sa-l lasi numai peste noapte in vin! Totul a inceput in ajunul Craciunului, cand am primit o alta bucata de carne de mistret , de toata frumusetea. aaaaa,mmmm! Sper ca e de bine, nu? Report
January 21, 201016 yr Author comment_16695 Cred ca da.Nu vad de ce nu. Ce carne ai, pulpa, muschi? Report
January 23, 201016 yr comment_16741 Cred ca-i pulpa.O aveam in congelator cam de vreo luna si nu-mi venea sa ma apuc de ea Aseara am scos-o ,am acoperit-o cu vin ,am pus condimente(n-am gasit ienupar in oras :cry: ),am pus si sare(nu sh daca trebuia)...am inchis ermetic si o las asa pana maine seara...apoi o prepar asa cum ai facut tu.O sa spun cum a iesit! Report
January 25, 201016 yr comment_17070 Carnea mea s-a dovedit a fi bucati ,le-am tinut-o cam 40 ore in marinata ,le-am pregatit dupa reteta expusa mai sus si au iesit super,asa ca multumesc mult ca ai posta aceasta reteta, altfel pierdeam bunatate de friptura!(mai ales ca mai am vreo doua pungi) Report
January 25, 201016 yr Author comment_17102 Sa va fie de bine Mariette! Ma bucur ca am putut fi de folos. Report
April 5, 201214 yr Author comment_141283 Lipesc aici si reteta de tocana de mistret cu fructe de padure:Improvizatie de moment carnea la marinat in vin rosu peste noapte Am pus la calit o ceapa rosie, costita afumata si un catel doi de usturoi: Am adaugat carnea scursa din marinata si am lasat-o pana a pierdut un pic din lichid: Am adaugat doi morcovi si tije de telina: Am turnat vinul de la marinata peste carne, am dat focul mare pentru cateva minute, am acoperit si am lasat la fiert.Cand carnea a fost aproape gata, am adaugat doi pumni de fructe de padure congelate.Am mai lasat la fiert inca vro 20 de minute.Am scos bucatile de carne, am "blenduit" sosul si am servit. Report
April 5, 201214 yr Author comment_141410 Zerda, eu am norocul(ghinionul?!9 ca o primesc.Mi-o aduce in vid, deja congelata, problema e ca nu-mi dau seama ce fel de bucata e pana nu se decongeleaza.Am avut muschi, coaste, taiata bucati si cred ca mai am o punga cu cotlete.Poate o punem de-un gratar cand vii in tabara! Report
April 5, 201214 yr comment_141460 Musai trebuie, in afara de o pastrama de mistret mancata pe la Sinaia si carnati de mistret, nu am mancatbucata de carne, coaste, cotlet sau muschi! Report