December 12, 20187 yr comment_244752 Eu asociam heringul afumat cu tarile nordice, zonele friguroase mai ales, nicidecum nu m-am asteptat sa gasesc o reteta "exotica".Spre surprinderea mea, am aflat ca se folosete foarte mult si in tari precum Haiti, Trinidad, Martinica etc. Veti intalni retete de chiquetay facute cu pui afumat, sunca afumata, morun si probabil alti pesti afumati. Eu m-am inspirat de . Eu am gasit herring afumat in ulei, deci deja bun de consumat. L-am mai clatit rapid inca o data inainte de folosire. Daca plecati de la zero, cu heringul afumat lemn uscat , procedati ca in video-ul de mai sus. Am maruntit, tocat heringul, la fel si restul ingredientelor. Le-am amestecat cu ulei de masline cald(fierbinte, spune autoarea), lamaie, otet, patrunjel tocat. Am lasat 30 de minute sa se imprieteneasca(cum spunea Maya) aromele. Serviti cum doriti. De facut si refacut.Sarbatorile sunt un pretext. =)) Report
December 12, 20187 yr comment_244766 Ce pofta mi-ai facut ... De pus pe lista aperitivelor de Craciun ! Report
December 12, 20187 yr comment_244772 Arata tare bine si e foarte simplu de facut! O sa ma uit dupe hering si la prima ocazie o sa incerc. Report
December 12, 20187 yr comment_244784 Mie mi-ar placea foarte mult cu siguranta. Nunai sa gasesc hering. Report
December 12, 20187 yr Author comment_244787 Ce pofta mi-ai facut ... De pus pe lista aperitivelor de Craciun ! Nu ma asteptam sa fie asa bun.Mai am doua filete.Nu apuca craciunul. Arata tare bine si e foarte simplu de facut! O sa ma uit dupe hering si la prima ocazie o sa incerc. Daca nu gasiti hering, puteti folosi si alt peste afumat. Report
December 12, 20187 yr Author comment_244790 Mie mi-ar placea foarte mult cu siguranta. Nunai sa gasesc hering. Any eu le-am gasit la Auchan, unde-i somonul afumat, spada, etc-Are un carton alb, uite Sunt 4 filete intr-o confectie. Report
December 12, 20187 yr comment_244793 Plus ca se potriveste perfect in planul meu de alimentatie. Excelent!Eu fac des o salata de genul dupa o reteta de la Otilia, Oti, care era cu noi candva pe forum. Dar e cu ton. Ton din conserva, rosii cherry curatate de seminte, taiate cubulete, o esalota mica daca se prefera, pulbere de usturoi si cimbru, piper, sare, care vreti mai adaugati o jumatate de avocado, ceva ulei de masline. E mbuuuuuun , bun rau, perfect pentru dupa sala cand te taie foamea. Report
December 12, 20187 yr comment_244796 Aici de vazut am vazut, dar intreaga cu cap deci nefiletata. Chiar am sa ma uit sa vad ,dar nu la Auchan ca nu am in zona. Report
December 12, 20187 yr comment_244799 Si mie imi place mult, pun heringul pe listuta, imi place tare si bagheta aia, cind o gasesc si eu o cumpar mereu Report
December 12, 20187 yr comment_244803 Pun si eu o intrebare de uom' barbar daca nu gasesc hering afumat si gasesc alt soi de peste afumat,oare merge?! (hi hi hi,normal ca nu merge pestele,vreau sa spun daca se poate inlocui heringul afumat cu alt soi de peste afumat )...eu nu mananc nici un fel de peste dar cred ca salata asta asa pe bagheta i-ar place f. mult lui domnul Geany,lui mami si lui tata ,si deabea astept sa-i surprind,poate gasesc chiar hering afumat,da' daca nu gasesc?! Report
December 13, 20187 yr Author comment_244829 Da Geany, orice peste afumat.Am scris ca am gasit-o si cu pui afumat, sunca afumata. Daca dai un search o sa gasesti cu morun, cod, etc. O reteta pe atat de banala pe atat de buna.Dar sa nu ma credeti pe cuvant?, incercati-o! Si mie imi place mult, pun heringul pe listuta, imi place tare si bagheta aia, cind o gasesc si eu o cumpar mereu Ai vazut bine Adriana: e bagheta tiroleza de la Esselunga?. Report
December 13, 20187 yr comment_244830 Eu te cred draga mea ca doar nu e prima data ca incerc retepturile tale.Ma dau la cautat peste afumat. Report
December 13, 20187 yr comment_244840 Merci de raspuns draga mea,peste afumat este pe la noi,i-am povestit lui domnu' Geany de reptzept' e f. interesat,weekendul' asta il comit Report
December 14, 20187 yr comment_244889 O reteta pe atat de banala pe atat de buna.Dar sa nu ma credeti pe cuvant?, incercati-o! Te credeam oricum! Azi nu am ingurgitat nimic pana la ora 16...in afara de o bucatica de ciocolata. Am plecat val vartej de la job, intrat repede la Lidl, luat macrou afumat, venit acas' , aruncat de vreo dua ori cutitele prin aer, et voilà: Macrou chiquetay: Ideala reteta pentru ocupati, repeziti, grabiti, hamesiti s.a.m.d..Lilly, multumesc tare mult!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
December 14, 20187 yr comment_244892 Lori zi si mie ce ai luat de la Lidl. Cum arata?Eu azi am vorbit cu nenea de la Conad si a zis ca da comanda. Ca aici se obisnuieste de sarbatori sa se faca salata cu hering afumat ( portocale, fenicul, hering). Edited December 14, 20187 yr by any_annette Report
December 14, 20187 yr comment_244893 Any, uite ce am luat. Se gaseste mereu la Lidl, la fel cum se gaseste si filet de pastrav afumat si de somon. Eu nu mananc decat foarte rar afumat, asa ca nu as sti sa spun daca e calitatea cea mai buna. Mie mi-a placut, numai ca macroul e ceva mai gras in comparatie cu pastravul. Report
December 14, 20187 yr comment_244896 Cu mare placere, draga mea ! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Report
December 15, 20187 yr Author comment_244912 Te credeam oricum! Azi nu am ingurgitat nimic pana la ora 16...in afara de o bucatica de ciocolata. Am plecat val vartej de la job, intrat repede la Lidl, luat macrou afumat, venit acas' , aruncat de vreo dua ori cutitele prin aer, et voilà: Macrou chiquetay: Super, ma bucur!Rosiile, ardeii, ceapa si restul dau pestelui afumat o prospetime, e ideala combinatia. Ca aici se obisnuieste de sarbatori sa se faca salata cu hering afumat ( portocale, fenicul, hering). Super idee, Any!Va mai astept cu idei noi.Am gasit zilelele trecute si un pateu cu hering afumat.Urmeaza sa-i vina randul. Report
December 15, 20187 yr comment_244915 Deci din ciclul ''Dadeti-va' ca vin - I- ''(ca urmeaza dadeti-va ca vin -II- La caut o reteta cjinezarii de la Bacau ) Revin cu impresii... Report
December 15, 20187 yr comment_244919 A zis domnul Geany ca se aproba,ii place,am tinut cont si de celelalte detalii am tinut pestele afumat in apa calda ,am maruntit legumele ceva mai mare eu,si am pus uleiul fierbinte deasupra,si doar zeama de lamaie fara otet ca domnul Geany e anti otet ,am pus si ceva ardei iute, am prajit felii de paine integrala in sandwish maker ca le si face subtiri si crocante,abea astept sa-i fac si lui mami' sigur ii va placea si ei si lui tata Report
December 15, 20187 yr comment_244921 Lilly, da, e foarte misto reteta! Abia astept sa o fac si cu pastrama de piept de pui afumat de la mama! Geany, super ideea cu ardeii iuti. Eu pun de regula fulgi de piri piri sau pili pili. Iuti rau aia. Report
December 15, 20187 yr comment_244931 Ardei iuti?! mie nu-mi lipsesc am si fasii (subtiri ca firul de par) ,rasnita cu fulgi,fulgi la punga ,cilli ,boia,proaspeti,daca gasesc piri piri imi iau si eu Ma luai cu vb. si uitai sa spun multumesc de reteta sigur vor deveni fani si mama si matusa Report