January 6, 201016 yr comment_14074 Caipirinha pentru fete, Caol Ila Cask Strenght pentru baieti Stridii, somon gravlax, terina de somon, blinis si tarama - bourgogne aligotéCrema de fenicul cu Saint-Jacques - Muscat sec de AlsaciaFoie gras cu garnitura de ciuperci si smochine proaspete - Jurançon demisec Clapon împanat cu trufe si sos de zbîrciogi - Nuits-St.GeorgesSupa de castane cu dovleacPlatou de brînzeturi, salata verde - Crozès HermitageTort Trianon - SampaniePlatou de fructeCafea, cognac Report
January 6, 201016 yr comment_14090 Asta-i tot?? Unde-i arta? Uimeste-ma cu tortul ala Îîîuu, ma duc la colt, la fundamentaliste. :oops: Report
January 6, 201016 yr Author comment_14091 Asta-i tot?? Unde-i arta? Uimeste-ma cu tortul ala Îîîuu, ma duc la colt, la fundamentaliste. :oops: Arta pe naiba Tort nu fac. Îl iau de la patisier. :oops:Nici fructe nu fac si nici brînzeturi. De ce e musai sa te uluiesc? :roll: Report
January 6, 201016 yr comment_14099 Ah, nu, musai nu, dar cum eu am o slabiciune pentru dulciuri... si acuma ma gandeam ca mai esti si cofetar . Mai bine ca nu, ca veneam si te furam, parol! Report
January 6, 201016 yr comment_14118 Caipirinha pentru fete, Caol Ila Cask Strenght pentru baieti Stridii, somon gravlax, terina de somon, blinis si tarama - bourgogne aligotéCrema de fenicul cu Saint-Jacques - Muscat sec de AlsaciaFoie gras cu garnitura de ciuperci si smochine proaspete - Jurançon demisec Clapon împanat cu trufe si sos de zbîrciogi - Nuits-St.GeorgesSupa de castane cu dovleacPlatou de brînzeturi, salata verde - Crozès HermitageTort Trianon - SampaniePlatou de fructeCafea, cognac In ordinea asta ne servesti retetele pina la 31 dec. a.c. sau care-i şpilul cu meniul prestabilit din ianuarie ? http://i191.photobucket.com/albums/z288/Nymphsin/Smilies/ogenuitvrijwen.gif (crema de fenicul cu Saint-Jacques mi-a retinut atentia http://i45.photobucket.com/albums/f59/grendel-mother/smilies/thumbup.gif) Report
January 7, 201016 yr Author comment_14184 In ordinea asta ne servesti retetele pina la 31 dec. a.c. sau care-i şpilul cu meniul prestabilit din ianuarie ? http://i191.photobucket.com/albums/z288/Nymphsin/Smilies/ogenuitvrijwen.gif... Nu înteleg, tu vrei sa sarbatoresti anul nou 2010 cu ocazia anului nou 2011? De ce nu, în definitiv... de gustibus... Sau cum era vorba aia, "-Ce porti lele chelbea-n cap?/-Daca-i moda ce sa fac?" Report
January 7, 201016 yr comment_14310 In ordinea asta ne servesti retetele pina la 31 dec. a.c. sau care-i şpilul cu meniul prestabilit din ianuarie ? http://i191.photobucket.com/albums/z288/Nymphsin/Smilies/ogenuitvrijwen.gif... Nu înteleg, tu vrei sa sarbatoresti anul nou 2010 cu ocazia anului nou 2011? De ce nu, în definitiv... de gustibus... Sau cum era vorba aia, "-Ce porti lele chelbea-n cap?/-Daca-i moda ce sa fac?" Cind maninci atitea feluri chinezesti, ma gindeam ca sarbatoresti si anul nou 2010 odata cu ei ... (pe 14 februarie ) Report
January 15, 201016 yr comment_15433 Tort Trianon -La multi ani! Am inteles ca nu faci tort si nici branza, dar tortul trianon este unul din torturile mele preferate. Asa ca trebuie sa te bat la cap. Cum se face? Crezi ca-ti spune patiserul? :laughing7: Cel mai mult ma intereseaza blatul acela care face crantz-crantz. (sau cel putin a facut de cele cateva ori cand l-am mancat eu) Report
January 15, 201016 yr Author comment_15619 Tort Trianon -La multi ani! Am inteles ca nu faci tort si nici branza, dar tortul trianon este unul din torturile mele preferate. Asa ca trebuie sa te bat la cap. Cum se face? Crezi ca-ti spune patiserul? :laughing7: Cel mai mult ma intereseaza blatul acela care face crantz-crantz. (sau cel putin a facut de cele cateva ori cand l-am mancat eu) Blatul e facut cu un adaos de migdale pisate si întins subtirePeste el se etaleaza un strat de ciocolata topita în care se incorporeaza pralina si "crepes dentelle".Pralina = caramel + migdale sau alune, racit, spart bucati si mixat cît sa ramîna bucatele cam de 1-1,5mmPralina si "crepes dentelle" crontanesc, ciocolata topita se alege de preferinta "pralinoise"http://farm1.static.flickr.com/160/364307979_69ff35df0e.jpg Deasupra, crema de ciocolata, ca pentru tort mascota. Report
January 19, 201016 yr comment_16260 %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Multumesc tare mult.Cum pralinoise nu gasesc aici astept sa vina vara sa vin in Franta sa mananc acolo.Am mancat si aici cand s-a deschis Carrefour acum niste ani. Il faceau exceptional, exact cum mancasem in Franta. Pe urma au facut o porcarie si numai bine ce ma laudasem cu el la cineva, avea blat de coca si cred ca facusera crema cu budinca. Report
January 28, 201016 yr comment_17408 "crepes dentelle".eu ma innebunesc dupa crepes dentelle :roll: Report
January 29, 201016 yr Author comment_17781 eu ma innebunesc dupa crepes dentelle :roll: Pai uite, faci mousse de chocolat, pe fundul unui pahar pui crepes dentelle sfarîmate, deasupra mousse si ca motz o lingurita de dulceata din coji de portocala . Mousse de chocolat = amesteci 250g ciocolata neagra (minim 70%cacao) topita la bain marie cu 100ml creme fraiche, 20g unt si 4galbenusuri de ou. Bati 4 albusuri spuma si le incorporezi delicat. 15 minute de preparatie, trei patru ore la rece si... Ah, cine vrea mai dulce, adauga trei linguri de zahar la albusuri, cînd le bate spuma. Report
January 29, 201016 yr comment_17793 Eu mousse o fac cu cioco cremant ( nu chiar 70% ) , topita la bain-marie cu o cescuta de cafea, amestecata cu galbenushurile, apoi cand compozitia e rece, amestec cu frisca (crème fraîche batuta) si in final albusurile. nu pun deloc unt. puristii nu pun nici frisca Report
January 29, 201016 yr Author comment_17819 Eu mousse o fac cu cioco cremant ( nu chiar 70% ) , topita la bain-marie cu o cescuta de cafea, amestecata cu galbenushurile, apoi cand compozitia e rece, amestec cu frisca (crème fraîche batuta) si in final albusurile. nu pun deloc unt. puristii nu pun nici frisca Stella, unt nu pun nici eu, dar daca nu ai experienta, ciocolata topita risca sa faca diverse ciudatenii cînd o amesteci cu galbenusurile.Un pic de unt faciliteaza operatia, fara sa altereze gustul. Report
January 30, 201016 yr Author comment_17999 Mon cher, problema e ca tre sa vin in Franta dupa ele. Cere si ti se va da, asta daca nu cumva cautai un pretext sa-i servesti lui Stefano pentru un nou WE în Franta Report