January 7, 201016 yr comment_14243 Oare ce planta sau plante as putea sa-mi pun in holul meu intunecat,fara geam,singura sursa de lumina fiind becul pe care nu-l am tot timpul aprins? Report
January 7, 201016 yr comment_14289 Petunie, Imi pare rau,dar nici o planta nu poate trai fara lumina.Adica traieste 2-3 luni,dar pana la urma se ingalbeneste si-i pica frunzele.Macar un gemuletz ceva,tot ar trebui.Acu eu nu vreau sa te supar,dar daca chiar vrei o planta,cumpara o imitatie de iederaStiu ca nu-s de bon ton florile de plastic,dar sunt unele imitatii foarte "reale" si daca tot e intuneric,crede-ma ca nimeni nu-si da seama. Report
January 7, 201016 yr comment_14299 Sparanghel alb....foarte bun cu sos hollandaise dacă te plictiseşti de el Report
January 7, 201016 yr comment_14309 Incearca asta : Zamioculcas zamiifolia. E decorativa, are niste frunze mai carnoase si lucioase necesita ingrijire cat un cactus (udare rara), nu reprezinta nici o atractie pentru insectele parazite si o duce destul de bine in colturi intunecoase. Report
January 7, 201016 yr comment_14312 Sau Spathyphyllum, o planta pe care cu siguranta ai mai vazut-o...si ea se descurca bine in conditii de lumina putina. Report
January 7, 201016 yr comment_14315 Era sa uit de Aglaonema, asta-i planta pe care o cauti tu. E supranumita "planta intunericului" pentru ca se descurca de minune in locuri foarte mutin iluminate...si e foarte decorativa, mai ales daca gasesti o varietate care are spatele frunzelor rosiatice-roz. Mama are una de cativa ani intr-un dormitor intunecos, unde mai tot timpul sunt trase draperiile. Report
January 7, 201016 yr comment_14322 Petu, cred ca o sa gasesti destul de greu plante carora le lipseste clorofila, deci care nu se vor hrani prin fotosinteza...exista, din cite stiu, o anumita orhidee, dar cred ca iti va fi greu sa o procuri, se numeste bird's nest. Ar mai fi trandafirul de jericho, dar nu e total lipsit de clorofila, insa are un regim de viata despre care trebuie sa te documentezi.Cred ca poti suplimenta lipsa luminii cu putina apa cu zahar, dar tot trebuie sa ii oferi plantei din cind in cind nitica lumina! Ps. am mai gasit online 2 specii de orhidee: Rhizanthella slateri si R. gardeneri, saprofite, originale din Australia. Nu stiu insa daca astea de mai sus nu sint plante simbiotice, caz in care.... Report