Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mamici ... de vorba despre pici

Featured Replies

juma' de an, si o sa cam dureze balamucul asta. o sa aiba grija dumneaei sau dumnealui ''sa mentina curatenia'' pt o buna perioada de timp :love7:
juma' de an, si o sa cam dureze balamucul asta. o sa aiba grija dumneaei sau dumnealui ''sa mentina curatenia'' pt o buna perioada de timp :love7:

chiar, cit tine starea asta de curatenie si ordine? doi ani? trei?

la mine de murdar nu e murdar, dam cu aspiratoru' si spalam pe jos (noi avem si doo mitze sh-un ditamai papagalu' care cer curatenie permanenta). problema e ca e plin de jucarii si de-astea. le ia, se joaca cu ele, le duce dintr-o parte in alta si le abandoneaza pe unde nu te asteptz. mai nou se duce prin sertarele din bucatarie (alea unde-s chestii benigne, pe alea continind cutite, chimicale si altele de-astea le-am securizat), cotrobaie si scoate cite o chestie (de exemplu sita de spaghete) si le rontzaie, le duce prin sufragerie, le da la mitze ...

mai pune vreo sapte, opt.... :((

Eu am fete. Noua ani si sapte luni, respectiv 7 fara cateva ore. Cu inclinatii artistice.

Gasesti peste tot hartii si hartiute (nici nu-ti poti imagina cat de mic poate fi taiata o hartiuta si totusi sa reprezinte ceva, deci nu-i voie sa o aruncam!) culori, acuarele, carioci, margelute, papusi cu hainutele lor cu tot, lego, cotoare de mar, incaltaminte pantru papusi (pantofi cu toc minusculi, care intotdeana cad cu tocul in sus si, invariabil, iti intra-n talpi cand si unde te astepti mai putin), carti si carticele, jocuri si joculete, etc. etc.

Cand ma transform in uragan, cu tunetele si fulgerele aferente, se executa curatenie maxima, luna si bec. A doua zi dezordinea ordonata e la loc :((

Da! si produc scame! este imposibil sa treaca pe unde am proaspat aspirat si sa nu ramana ceva in urma lor: o scama, un fir de ata, un strass, o margeluta....ceva! orice! :thumleft:

mai pune vreo sapte, opt.... :)

Eu am fete. Noua ani si sapte luni, respectiv 7 fara cateva ore. Cu inclinatii artistice.

Gasesti peste tot hartii si hartiute (nici nu-ti poti imagina cat de mic poate fi taiata o hartiuta si totusi sa reprezinte ceva, deci nu-i voie sa o aruncam!) culori, acuarele, carioci, margelute, papusi cu hainutele lor cu tot, lego, cotoare de mar, incaltaminte pantru papusi (pantofi cu toc minusculi, care intotdeana cad cu tocul in sus si, invariabil, iti intra-n talpi cand si unde te astepti mai putin), carti si carticele, jocuri si joculete, etc. etc.

Cand ma transform in uragan, cu tunetele si fulgerele aferente, se executa curatenie maxima, luna si bec. A doua zi dezordinea ordonata e la loc :-*

Da! si produc scame! este imposibil sa treaca pe unde am proaspat aspirat si sa nu ramana ceva in urma lor: o scama, un fir de ata, un strass, o margeluta....ceva! orice! :D

uo duamne!! :shock: :shock: :shock: :shock: si fetele fac asa ceva? hauliuuu ... simt nevoia de ceva tare, ma duc pe la rubrica aia de cocteiluri.

Au inceput un fel de contractii si la mine. Nu ma doare tare, sunt din ora in ora si acum monitorizez sa vad daca mai continua asa sau nu. Am mers foarte mult ieri prin mall, am calcat si cred ca am activat cev ape acolo :lol:.

Vineri am fost la control si doctorita mi-a spus sa luni va trebui sa revin pentru un examen intern dar mi-a urat:"fell free to deliver till Monday". Din ce am citit am inteles ca aceste contractii din ora in ora te pot tine si zile. Nu sunt dureroase tare, pot sa respir, sa vorbesc si daca stau in pat trec in 5 minute.

Bine v-am gasit, ca e primul mesaj pe acest forum! %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:)<" title="arms" />

Huvi, nastere usoara si bebe sanatos!

Si eu am o fetita de 6 luni si-mi aduc aminte cu drag de framantarile dinaintea nasterii. Mie mi-a spus pediatra sa introduc in alimentatia mea fructele, legumele, lactatele cate putin (ca la diversificarea bebelusilor). Am baut ceai de anason si chimen pentru stimularea lactatiei.

Vaxile, jos palaria! Am si eu acasa un tatic implicat in cresterea fetitei comune, dar tu esti rarisim. Ferice de soata ta! Si sa-ti traiasca baiatul, sa fie sanatos!

Cezara mea e la capitolul inceput de diversificare. :) Dam inainte cu manutele prin castronel si ochii dupa jucarii.

Multumesc Andreea. Dupa experientele (simptomele) de astazi am realizat ca abia astept sa imi tin copilul in brate. Sunt gata sa nasc, in sfarsit! :hungry:
Nastere usoara, Huvi, un bebe sanatos tun si tie refacere cat mai rapida! ;)

Multumesc GeorgyAnna si Doamne Ajuta! Deocamdata bebe este cuminte si il sau o las sa mai stea acolo ;)

Bine v-am gasit, ca e primul mesaj pe acest forum! %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" />

Huvi, nastere usoara si bebe sanatos!

Si eu am o fetita de 6 luni si-mi aduc aminte cu drag de framantarile dinaintea nasterii. Mie mi-a spus pediatra sa introduc in alimentatia mea fructele, legumele, lactatele cate putin (ca la diversificarea bebelusilor). Am baut ceai de anason si chimen pentru stimularea lactatiei.

Vaxile, jos palaria! Am si eu acasa un tatic implicat in cresterea fetitei comune, dar tu esti rarisim. Ferice de soata ta! Si sa-ti traiasca baiatul, sa fie sanatos!

Cezara mea e la capitolul inceput de diversificare. :pupic: Dam inainte cu manutele prin castronel si ochii dupa jucarii.

pot sa-tz dau imeilu' nevesti-mii, sa-i zici si ei chesia asta ...

Nastere usoara, Huvi, un bebe sanatos tun si tie refacere cat mai rapida! :)

Multumesc GeorgyAnna si Doamne Ajuta! Deocamdata bebe este cuminte si il sau o las sa mai stea acolo :D

huvi draga, iata ca o sa treci in citeva ore cind faimoasa injuratura romaneasca ... stii tu care ... n-o sa ti mai para injuratura ci eliberare. baftz!! :pupic:

huvi draga, iata ca o sa treci in citeva ore cind faimoasa injuratura romaneasca ... stii tu care ... n-o sa ti mai para injuratura ci eliberare. baftz!! :D

;) Am stat cu emotiuni pana cum dar vad ca nu vrea sa iasa. Sa mai stea un pic acolo, cateva zile cat sa termin eu treburile prin jurul casei. Dar mi-a placut paralele cu injuratura :D

huvi draga, iata ca o sa treci in citeva ore cind faimoasa injuratura romaneasca ... stii tu care ... n-o sa ti mai para injuratura ci eliberare. baftz!! :D

:D Am stat cu emotiuni pana cum dar vad ca nu vrea sa iasa. Sa mai stea un pic acolo, cateva zile cat sa termin eu treburile prin jurul casei. Dar mi-a placut paralele cu injuratura :D

Aoleuuuuu, Huvi! ;)

Pai mai poti sa faci ceva?!! Eu de la 8 luni nu puteam sa ma mai misc, daramite sa fac treaba prin casa sau sa gatesc!

Aoleuuuuu, Huvi! :)

Pai mai poti sa faci ceva?!! Eu de la 8 luni nu puteam sa ma mai misc, daramite sa fac treaba prin casa sau sa gatesc!

Georgy nu am stat o clipa toata sarcina; am muncit ca un robotel tot sperand sa nasc usor (un fel de yoga...de bucatarie). Si acum aspir, spal, calc, gatesc si cand simt ca nu mai pot mai stai un pic in pat.

Nu mai pot de nerabdare...abia astept sa vad ce copil avem. Oare-i baietel? fetita?

Deci eu la 39 de saptamani:

210_084d4d62f79f2daed11182e911e82ded_thumb.jpg

Huvi, eu cred ca-i baietel .....bineinteles e important sa fie sanatos orice ar fi !

pot sa-tz dau imeilu' nevesti-mii, sa-i zici si ei chesia asta ...

Se rezolva. :)

Huvi, eu cred ca-i baietel .....bineinteles e important sa fie sanatos orice ar fi !

Eu am visat ca o sa am o fetita, dar la ca de calm sta la cuptor, fara semne de iesire la aer zic si eu ca este baietel (am auzit ca ei sunt mai lenesei si mai vor la mama). Orice ar fi, sa fie odata ca sa scap de emotii :)