Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Capunti alla puttanesca

Featured Replies

[b]Reteta de sugo alla puttanesca,o am de la Adriana.

*2 catei de usturoi

*6 fileuri de ansoa(acciughe)

*capere

*masline

*sos de rosii(eu am folosit pomodori pelati în suc propriu)

*ulei de masline

*1 lingura busuioc tocat(fac.)

În timp ce apa pentru paste fierbe,începem cu prepararea sosului.

Rumenim usturoiul ( l-am taiat felii)împreuna cu ansoa,pîna acestea se topesc,dupa care adaugam sosul de rosii(am maruntit rosiile depielitate cu scula de facut piure de cartofi :blob8: ),si turnam peste.Eu am pus în sos si o lingura de busuioc tocat din congelator.Sper ca nu ma cearta Adriana!Lasam un fert de ora sa fiarba,apoi adaugam maslinele si caperele(am folosit masline coapte natural-"neînegrite"- si capere sub sare.

[align=center]http://lh6.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/S1W-cLEogkI/AAAAAAAABRg/8zPccLAUXPc/1.jpg

Mai lasam vreo 5 minute la fiert,dupa care adaugam pastele fierte al dente si scurse de apa.

http://lh3.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/S1W-cITVg3I/AAAAAAAABRk/cJuI-zsI8Lk/2.jpg

Amestecam pastele cu sos.

http://lh6.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/S1W-cazzoVI/AAAAAAAABRo/qX-b8KW8wD0/3.jpg

Usor de realizat,si foarte gustos.

http://lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/S1W-cYvJrFI/AAAAAAAABRs/rmrzyKTKYj8/4.jpg

Grazie,Sorella :blob8:[/b][/align]

1-maslinele mele au fost cu sîmburi,ca asa îmi plac mie mai mult =))

2-pun doar cîteva capere,ca ai mei nu le suporta.Din farfuriile lor,le pescuiesc,si le azvîrl în farfuria mea ;)

..pun doar cîteva capere,ca ai mei nu le suporta.Din farfuriile lor,le pescuiesc,si le azvîrl în farfuria mea ;)

- Pssst! Toaca-le marunt Ai mei nu se prind. (asta daca tot ne ... puttănim :twisted: ) Dovada ca de fapt le plac dar fac fitze.

... si cum spuneam undeva:

- Pe peretele din dreapta puteti observa un exemplu perfect al artei Mayashe.

:blob8: :blob8: =))

• Author

..pun doar cîteva capere,ca ai mei nu le suporta.Din farfuriile lor,le pescuiesc,si le azvîrl în farfuria mea :P

- Pssst! Toaca-le marunt Ai mei nu se prind. (asta daca tot ne ... puttănim :twisted: ) Dovada ca de fapt le plac dar fac fitze.

... si cum spuneam undeva:

- Pe peretele din dreapta puteti observa un exemplu perfect al artei Mayashe.

:P ;) :P

Nu mere la mine.AM încercat deja,si le-au simtit..si a trebuit sa manînc singura :lol:

Asa pun doar cîteva întregi si le pescuiesc,si haleste toata lumea :P

Thx,Shefoo!

• Author
Sosul e ca la carte. :lol:

Dar si pastele alea arata la marea arta.....

Sunt italiene ?

Merci,pisco :P

Pisco,eu cre'ca italiene au fost pastele.Cumpar doar italiene si elvetiene.Nu mai am ambalajul.

Eu cumpar paste,cînd vad ceva ce-mi place.De obicei ma uit sa vad de care-s si aleg doar de alea ce am zis :P

Debaraua mea,este bine aprovizionata cu pasta,ca asta are trecere la noi.Cînd fac,Denise le alege pe alea care-i "zîmbesc",si eu nu ma mai uit pe ambalaj...de aia nu stiu sigur ;)

Reteta de sugo alla puttanesca,o am de la Adriana.

:toothy9; superbe, sorella mea, pentru putin busuioc nu te cert :mrgreen:

nici mie nu-mi plac caperele, noi le aruncam pe toate in farfuria lui Stefano cind trebuie sa le pun intr-un sos, iar Marco imi arunca mie maslinele :roll:

pastele ar trebui sa fie cavatelli lungi dupa forma pe care o au

Aha,cavatelli zice Adriana.

Ma gandeam eu ca-s italiene de-alea matasoase care merg pe gat singure.

• Author
Reteta de sugo alla puttanesca,o am de la Adriana.

:toothy9; superbe, sorella mea, pentru putin busuioc nu te cert :mrgreen:

nici mie nu-mi plac caperele, noi le aruncam pe toate in farfuria lui Stefano cind trebuie sa le pun intr-un sos, iar Marco imi arunca mie maslinele :roll:

pastele ar trebui sa fie cavatelli lungi dupa forma pe care o au

Pe punga scria mare Capunti,asta mai îmi amintesc...netul zice capunti,si exact asa aratau si a mele în stare cruda..doar ca si cavatelli arata cam la fel :wasted:

http://www.mozzarita.com/store/images/capunti-paesani_01.jpg

Eu daca nu bag olea' de busuioc,nu-s ..nus' cum...trebuie! :pupic:

• Author

Ce mai conteaza,cert este ca într-adevar au o forma faina,si se duc usor pe gît..si ce e cel mai fain,ca "prind" mult sos în mijloc(pe santz :toothy9; )

Nici nu va zic,cu ce a zis barbat meu,ca seamana pastele astea cînd sînt fierte :wasted:

Ce mai conteaza,cert este ca într-adevar au o forma faina,si se duc usor pe gît..si ce e cel mai fain,ca "prind" mult sos în mijloc(pe santz :toothy9; )

Nici nu va zic,cu ce a zis barbat meu,ca seamana pastele astea cînd sînt fierte :pupic:

Cu nitica imaginatie.... ne dam seama..... :oops: :wasted: :laughing7:

Pe punga scria mare Capunti,asta mai îmi amintesc...netul zice capunti,si exact asa aratau si a mele în stare cruda..doar ca si cavatelli arata cam la fel :toothy9;

Se intimpla frecvent ca acelasi produs sa-si schimbe denumirea de la o zona la alta, probabil asta e explicatia.

Imi place mult genul asta de paste tocmai pentru ca absorb foarte bine sosul si de aceea sunt foarte gustoase.

Maya, e foarte bun sosul, eu nu-l mai pot numi puttaneasca, am mai pus ardei (ca sa-l "sporesc"):

Dana, incearca data viitoare cind il mai faci, sa pui spaghetti-le scurse direct in tigaia in care ai facut sosul, cu focul abia stins, si amesteci, dupa care pui in farfurie, in felul asta spaghetti-le absorb bine sosul care nu se mai prelinge pe ele si sunt mult mai gustoase.