February 10, 201016 yr comment_20118 Buna tuturor! De curând am descoperit E-Bay-ul și sunt chiar încântată de tot ce găsesc acolo. Sunt foarte tentată să licitez și eu pentru unele chestii pe care în România le-as găsi la un preț de 10 ori mai mare. Întrebările mele sunt următoarele: 1. Merită să cumpăr de acolo?2. Cum procedez? 3. Cât costă transportul din USA până în România? Mi-ar fi de mare folos orice informație din partea voastră, cei care aveți experiență cu E-Bay-ul! Report
February 10, 201016 yr comment_20199 E cu doua taisuri. Multe produse nu se expediaza in Romania iar altele nu merita din cauza taxelor. Riscurile sunt mari, mai ales la inceput, pana te familiarizezi cu sistemul. Eu iti recomand sa incepi sa lucrezi cu ebay.de, ebay.it, ebay.fr ori ebay.es. Si acolo, daca gasesti un produs care te multumeste, trebuie sa te asiguri ca vanzatorul are o reputatie buna (sa citesti review-urile), sa vezi tipul de plata acceptata (ar trebui sa iti faci un cont paypal inainte) si neaparat sa vezi daca expediaza in RO si care sunt taxele. Daca ai nelamuriri punctuale te rog sa ma apelezi. Report
February 10, 201016 yr Author comment_20200 Multumesc mult de tot pentru raspunsuri! Exact acelasi lucru mi-a spus si tatal meu cand l-am intrebat. El a locuit o perioada in America si este mai mult sau mai putin familiarizat cu "sistemul" Desigur, voi mai astepta inainte sa ma avant, voi testa inainte "piata" Report
February 10, 201016 yr comment_20206 Io am vandut o gramada de chestii pe eBay in Belgia. Si, culmea, mereu am obtinut mai mult decat vroiam initial, desi pute piata de toate alea. Si am avut mereu multumiri si recomandari de la cumparatori (imediat dupa ce au luat marfa) pentru ca tot ce am vandut era ca nou, asa de bine erau intretinute. De cumparat de pe eBay altceva decat fo 2 DVD-uri (de la un magazin) n-am cumparat. Sa cumperi de pe eBay din strainatate si sa-ti trimita in RO mi se pare exagerat. In sensul ca costul transportului este destul de ridicat, plus ca daca nu-ti place cum arata ce ai cumparat trebuie trimis inapoi ca sa si primesti banii inapoi si asta e alta cheltuiala. Asa ca tot mai simplu e de luat din romanica. Sau... daca ai pe cineva in vest si gasesti ceva interesant in tara aia, se poate face filtru pe zone apropiata de unde locuieste cineva-ul ala. Si daca cineva-ul vrea, poate da o fuga sa vada ce si cum si cumpara pentru tine, tu dat banii, cineva-ului, etc. Report
February 10, 201016 yr comment_20209 Dragos, nu e chiar asa. Eu de exemplu foloseam destul de des ebay la cumparaturi. De vandut n-am vandut nimic pana acum. Am cumparat de la seminte de plante carnivore din Anglia la jucarii de plus din Germania. De la aparate GPS din Italia pana la garnituri de pat din Spania. Si niciodata taxele de transport n-au fost mai mari de 20 de euro. Daca gasesti un pret bun eu zic ca merita. Si neaparat cont Paypal pentru plati. Report
February 10, 201016 yr Author comment_20219 Pai si eu am gasit multe obiecte pe E-Bay (pe mine ma intereseaza cele de patiserie, in principiu) la un pret mai mult decat convenabil. De exemplu o tava in forma de ursulet pe care mi-o doream de mult. In Romania o gasesc la 150-200 RON, iar pe E-Bay am gasit-o la 6$. De aceea am vrut sa va intreb pe voi cum e cu plata, cat se plateste si cum. Oricum, voi mai cerceta piata inainte sa cumpar. Report
February 10, 201016 yr Author comment_20247 Tava ursulet a disparut. Am cautat-o, dar cred ca i s-a terminat termenul de licitatie. Sigur vor mai aparea si altele.Voi pune linkul cu produsele Wilton, produse despre care fetele care le cumpara din Romania (in categoria asta intrand si eu, deocamdata) stiu la ce pret imens le gasim aici. http://home.shop.ebay.com/Kitchen-Dining-Bar-/20625/i.html?_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A1%257C72%253A2608&_nkw=wilton&_trksid=p3286.c0.m14&_pgn=1 Report
February 11, 201016 yr comment_20249 La articolul asta licitatia s-a incheiat la 4.99$ iar taxele de expeditie in RO ar fi de 29.25$. Ar trebui sa cauti mai multe produse la acelasi vanzator ca altfel nu faci mare lucru. Vezi ca pe ebayul american sunt destul de putine produse care se expediaza in RO, trebuie sa verifici bine inainte de a licita. Report
February 11, 201016 yr comment_20250 Asta de exemplu e magazin care vinde pe ebay. Sigur nu iti iei teapa. Poti cauta printre produse si daca cumperi mai multe item-uri ai putea scoate un singur pachet si platesti taxele de expeditie doar o data, nu separat. E o tehnica si asta, mai ales la produse marunte. Report
February 11, 201016 yr Author comment_20290 Asta de exemplu e magazin care vinde pe ebay. Sigur nu iti iei teapa. Poti cauta printre produse si daca cumperi mai multe item-uri ai putea scoate un singur pachet si platesti taxele de expeditie doar o data, nu separat. E o tehnica si asta, mai ales la produse marunte. Multumesc mult pentru raspuns si pentru link! Asa vroiam si eu sa fac, numai nu stiam cum sa gasesc acelasi vanzator. Report
February 11, 201016 yr comment_20296 Cosmina, mai incearca ebay.co.ukDin ce am inteles si eu ai trimite in Romania.bine anumiti vanzatori.Si eu cumpar de pe e-bay,n-am vandut niciodata,dar de cumparat destul si pana acum n-am avut probleme.Mi-am gasit la un moment dat o tigaie de la WMF la jumatate de pret fata de ce am gasit in magazin.Oricum nu m-am bagat niciodata la chestii folosite.Defapt singurele lucruri folosite au fost niste carti Bafta la licitat. Report
February 11, 201016 yr Author comment_20410 Cosmina, mai incearca ebay.co.ukDin ce am inteles si eu ai trimite in Romania.bine anumiti vanzatori.Si eu cumpar de pe e-bay,n-am vandut niciodata,dar de cumparat destul si pana acum n-am avut probleme.Mi-am gasit la un moment dat o tigaie de la WMF la jumatate de pret fata de ce am gasit in magazin.Oricum nu m-am bagat niciodata la chestii folosite.Defapt singurele lucruri folosite au fost niste carti Bafta la licitat. Mersi de link, Ioana! Chiar acum m-am uitat peste produsele de pe site. Sunt mai scumpe decat de pe E-Bay-ul american, dar probabil ca transportul este mai ieftin. Report
February 12, 201016 yr comment_20576 Incearca intai de toate sa-ti faci cont sa vezi daca iti accepta cardul si apoi studiaza oferte . Cu Master nu te lasa sa-ti deschizi cont , iar cu Visa ieri a fost refuzat un prieten din Arad pe "motive de securitate" Report
February 14, 201016 yr Author comment_20862 Incearca intai de toate sa-ti faci cont sa vezi daca iti accepta cardul si apoi studiaza oferte . Cu Master nu te lasa sa-ti deschizi cont , iar cu Visa ieri a fost refuzat un prieten din Arad pe "motive de securitate" Mi-am facut cont si nu mi-a cerut cardul. Oricum, eu trebuie sa-mi fac un card inainte sa comand deoarece cel pe care l-am avut mi s-a furat (cu tot cu portofel). Mersi de sugestie! Report
February 15, 201016 yr comment_21171 Greu , greu , cont paypal , ca ma gandesc ca nu platesti cu cec nu? Report
February 16, 201016 yr comment_21213 Un site romanesc asemanator ebay e okazii.ro. Incearca, poate gasesti acolo din lucrurile care te intereseaza, eu si sotul meu am luat de acolo carti, bulbi de lalele, jocuri pe calculator, piese pentru calculator, si chiar aparat foto. N-am avut probleme niciodata, au un sistem destul de bun de control al vanzarilor/cumpararilor.Unele domenii sunt slab reprezentate inca ( cum ar fi ustensilele de bucatarie), dar in alte domenii gasesti tot ce vrei. Report
February 16, 201016 yr Author comment_21272 Greu , greu , cont paypal , ca ma gandesc ca nu platesti cu cec nu? Sigur ca nu, imi voi face cont Paypal! Sau in cel mai rau caz, il folosesc pe al tatalui meu Un site romanesc asemanator ebay e okazii.ro. Incearca, poate gasesti acolo din lucrurile care te intereseaza, eu si sotul meu am luat de acolo carti, bulbi de lalele, jocuri pe calculator, piese pentru calculator, si chiar aparat foto. N-am avut probleme niciodata, au un sistem destul de bun de control al vanzarilor/cumpararilor.Unele domenii sunt slab reprezentate inca ( cum ar fi ustensilele de bucatarie), dar in alte domenii gasesti tot ce vrei. Am auzit de ocazii.ro, dar nu stiam ca pot cumpara de acolo, mersi Hana! Din pacate pentru mine, exact ustensilele de bucatarie ma intereseaza. Dar voi arunca un ochi si pe acolo, ca poate-poate Report