February 23, 201016 yr comment_22612 Reteta este portugheza si apartine mamei unei prietene, la care am mincat prima oara. Aluat: 1 cana apa1 nuca de unt1 praf de sare1 cana faina Umplutura: 350 gr creveti1 catel usturoi1 salota1 ardei iutesos de piri piri - dupa gust - eu am pus un sos de ardei iute productie proprie30 gr unt60 gr fainasupa de peste - in poza mea e congelatapatrunjel Crevetii ii acoperim cu supa si punem pe foc mic: ii urmarim cu atentie, ca se fac numaidecit, chiar pina sa dea in clocot supa: Ii strecuram si pastram supa, pe ei ii tocam grob. Tocam ceapa si usturoiul marunt, punem la topit in unt: Presaram alternativ faina si supa, ca la ciulama, pina se ingroasa, mai catre sfirsit adaugam si piri piri: Potrivim de condimente, adaugam crevetii si patrunjelul tocat marunt: Cit se raceste umplutura, ne apucam de aluat: fierbem apa cu untul si sarea, cind da in clocot tragem de pe foc, adaugam toata faina oadata si amestecam virtos cu o lingura de lemn, pina ajunge sa se formeze o bila: Aluatul il intindem pe masa infainata, decupam cercuri: Pe care le umplem cu cite o lingurita din amestecul preparat si le inchidem prin presare la capete: Le dam pe rind prin ou si pesmet: Si le prajim in ulei: Eu le-am servit linga salata verde: Report
February 23, 201016 yr comment_22681 Ralu, imi place de tine maxim, mai astfel de retete minunate in tolba ? Report
February 24, 201016 yr Author comment_22740 Cori, retete mai am, dar nu gasesc toate ingredientele... deh, iarna nu-i ca vara si romania nu-i portocalia Sa le incerci, pun pariu ca o sa fii surprinsa de gust! Report
March 7, 201016 yr comment_25109 Acushi vazui si io minunatia de rizois de camarão. De aici din Portocalia imbujorata de rusine (doar trebuia sa postez eu asa ceva! )iti zic mersi de reteta si de imagini, io cumpar gata facuti de la magazin da' nu se compara cu ce bunatati ai facut tu aici! Se fac si cu carne de pui ori de peste - merlucius. Report