Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce gatim pentru altzii

Featured Replies

mam gandit sa creez un topic unde sa punem poze,retete si idei de chestii pe care le facem pt alti

sunt sigura ca nu sunt singura care e bucatar (deci care gateste pt altii) si care face poze la ceea ce "lucreaza" si de aceea mam gandit ca ar fi o idee buna acest topic

asa ca o sa incep

ceafa de porc cu piure

ciorba de perisoare

orez cu legume la gratar

cartofi prajiti cu legume la gratar

aripioare cu cartofi prajiti

mamaliga cu branza si smantana

post-67-126739444789_thumb.jpg

post-67-126739446549_thumb.jpg

post-67-126739449094_thumb.jpg

post-67-12673945175_thumb.jpg

post-67-126739453358_thumb.jpg

post-67-126739454859_thumb.jpg

post-67-126739459325_thumb.jpg

• Author

cascaval pane si cartofi natur

piept de curcan cu piure de cartofi

piept de pui si piure de cartofi inundate in sos de visine (inundatia la cerere)-de doua ori

orez cu legule

alaturi de file de salau pane

spaghete carbonara

piept de pui picant cu legume sote

ceafa de porc iuuuteee cu legume sote

cotlet de porc cu orez

cotlet de porc cu legume sote

mamaliga cu branza si smantana alaturi de cascaval pane (interesanta combinatia dar nas incercao)

farfale cu somon fume

muschi de vita la gratar cu natur (cartofi)

din pacate nam apucat sa pozez chestiile mai "fitzoase" de gen turnedo rossini si file-ul de somon cu sote de dovlecel (oamenii se credeau niste experti in ale mancarii)

post-67-126739464502_thumb.jpg

post-67-126739466238_thumb.jpg

post-67-126739469017_thumb.jpg

post-67-126739470615_thumb.jpg

post-67-126739472787_thumb.jpg

post-67-126739474239_thumb.jpg

post-67-12673947572_thumb.jpg

post-67-126739478196_thumb.jpg

post-67-126739480495_thumb.jpg

post-67-12673948395_thumb.jpg

post-67-126739485832_thumb.jpg

post-67-126739487198_thumb.jpg

post-67-126739489373_thumb.jpg

post-67-126739492416_thumb.jpg

post-67-126739494119_thumb.jpg

• Author

o parte din meniul de la revelion...

gustare rece

gustare calda-file de salau cu sos meuniere si orez cu legume

sarmalute cu mamaliguta,bacon si smantana

friptura de porc si vita la tava cu cartofi natur

din pacate ciorba de porc a la grec de dimineata am uitat sa o pozez :toothy9;

post-67-126739529598_thumb.jpg

post-67-126739531088_thumb.jpg

post-67-126739532564_thumb.jpg

post-67-126739534128_thumb.jpg

post-67-126739535734_thumb.jpg

• Author

un mic bufet:

platou de branzeturi

rulada de piept de pui cu prune si caise uscate

salam si prosciuto melone

rosii umplute cu pasta de branza cu praz si minifrigarui din mozarella+masline+osii cherry

niste chestii la care inca nu leam dat un nume...sunt ca niste spring-roll-uri cu piept de pui alaturi de un sos de maioneza cu castraveti acri

piersici umplute cu salata de cruditati

somon fume si somon marinat

mini gordon-bleo

un platou cu ardei,castraveti si masline

salata de paste (preferata mea)

si cateva poze de ansamblu..

post-67-126739540138_thumb.jpg

post-67-126739543654_thumb.jpg

post-67-126739544506_thumb.jpg

post-67-126739547302_thumb.jpg

post-67-126739549941_thumb.jpg

post-67-126739551848_thumb.jpg

post-67-126739554129_thumb.jpg

post-67-126739556014_thumb.jpg

post-67-126739557496_thumb.jpg

post-67-126739562297_thumb.jpg

post-67-126739564357_thumb.jpg

post-67-12673956588_thumb.jpg

post-67-126739566964_thumb.jpg

post-67-126739569898_thumb.jpg

post-67-126739571007_thumb.jpg

post-67-126739572538_thumb.jpg

• Author

ceva poze de la micul dejun pe care lam pozat doar o data :toothy9; asa in fuga...

era pt 3 persoane

post-67-126739579062_thumb.jpg

post-67-126739580005_thumb.jpg

post-67-126739581391_thumb.jpg

post-67-126739582879_thumb.jpg

post-67-126739585603_thumb.jpg

post-67-126739587869_thumb.jpg

:( Zi repede uni te gasesc, sa stiu sa trec pe acolo cand vin prin tara! Foarte faine platourile.

Mi s-a facut dor de Koch. Mai stie cineva ceva despre el?

• Author

:( Zi repede uni te gasesc, sa stiu sa trec pe acolo cand vin prin tara! Foarte faine platourile.

:(

in mitisoara ma gasesti

da un pm si ne intalnim :(

Frumoase... Felicitari! Intrebare intrebatoare: lucrezi intr-un restaurant sau care e explicatia pt acele mese fffff lungi si frumos incarcate? Sorina

(oamenii se credeau niste experti in ale mancarii)

Sincera sa fiu m-a tras de ochi expresia asta de mai sus :-* sinteti voi un loc unde oamenii nu prea au pretentii, oamenii care vin acolo nu cer niciodata ceva deosebit sau ce te face sa spui asta? Tare as vrea sa stiu ce gindesc bucatarii despre cei ce vin si cer ceva deosebit la masa :-* Eu ma gindeam ca le face placere sa faca si alte preparate in afara snitelelor cu cartofi prajiti si a platourilor cu mezeluri :-*

• Author

Frumoase... Felicitari! Intrebare intrebatoare: lucrezi intr-un restaurant sau care e explicatia pt acele mese fffff lungi si frumos incarcate? Sorina

multumesc

si da,lucrez ca bucatar la un hotel

• Author

(oamenii se credeau niste experti in ale mancarii)

Sincera sa fiu m-a tras de ochi expresia asta de mai sus :unsure: sinteti voi un loc unde oamenii nu prea au pretentii, oamenii care vin acolo nu cer niciodata ceva deosebit sau ce te face sa spui asta? Tare as vrea sa stiu ce gindesc bucatarii despre cei ce vin si cer ceva deosebit la masa :) Eu ma gindeam ca le face placere sa faca si alte preparate in afara snitelelor cu cartofi prajiti si a platourilor cu mezeluri :tongue3:

poate mam exprimat eu gresit

imi face mare placere sa fac alte chestii decat snitele si cartofi prajiti si platourilor "clasice"

de fapt cei ce au comandat,dupa ce au cerut sa li se recomande ceva de pe meniu au inceput cu texte de gen " x mancare nu merge cu y" sau "doamneeee...cum sa mananci aia cu aia?"

si atunci au ales tagliata cu rucola si parmezan alaturi de piure de cartofi

sa fiu eu rautacioasa sau dupa ce iti dai aere de mare cunoscator nu e posibil sa comanzi asa ceva?????

imi cer scuze pr replica mea stupida (daca a fost stupida)dar cand te uiti la mine si ti se pare ca tre sa imi explici cum tre sa iti fac mancarea pt ca ti se pare ca sunt prea tanara si prea nestiutoare (desi totusi sunt bucatar al unui hotel de 4 stele)si faci pe cunoscatorul, nu mi se pare tocmai ok sa comanzi asa ceva

• Author

adica chestia de mai jos o asociezi cu piure de cartofi?

de obicei nu comentez si nu judec comenzile dar totusi!!!!

sa poate vin fetele din italia si ma lamuresc cum e cu tagliata asta care eu credeam ca se mananca ca o salata si nu ...

in fine

poate trebuia sa scriu toata chestia mai sus si atunci nu se ajungea la explicatia asta lunga si inutila :tongue3:

post-67-126745740363_thumb.jpeg

Misha, se pare ca te-a deranjat intrebarea mea si nu am vrut asta. Am vrut doar sa vad ce gindesc bucatarii in legatura cu comenzile clientilor, eu fiind unul dintre clientii care isi fac combinatii dupa poftele pe care le am in momentul respectiv si nu dupa "cum se maninca" sau ce "da bine" alaturi de ce. De altfel sint nevoita de multe ori sa le cer sa improvizeze ceva pentru ca nu exista in meniu ceea ce vreau sau exista ingredientele dar gatite in alte forme. Si nu sint doar mofturi ca sa ma dau experta, ci pur si simplu de multe ori n-am de ales decit intre 4-5 feluri de cartofi ca garnitura: prajiti, piure, natur, taranesti sau gratinati. Eu nu maninc cartofi ca garnituri la carne pentru ca e contrar principiilor mele de a ma alimenta, asa ca cer altceva, de regula ciuperci sau legume la gratar... iar barbatul meu e exact pe dos, el la carne cu sos cere cartofi prajiti, de exemplu, ca asa ii place lui sa le manince, cu piure ii fac si eu acasa si el vrea alta combinatie. Vorba englezului, daca as avea cite un banut pentru fiecare raspuns al ospatarului "da' nu merge", as fi bogata :tongue3:

Eu cred ca depinde si de restaurantul in care mergi, daca as face sau nu comanda de ceva extraordinar. Si la fel, de momentul zilei, cand stiu ca omul poate e mort dupa o zi de munca si mai vin si eu cu idei.

Daca vreau ceva extraordinar, ma duc in restaurante unde stiu ca pe meniu gasesc mereu ceva suprinzator si care cu siguranta imi va face cu ochiul si se va mula si pe gusturile mele. Restaurante unde, daca ma intretin mai mult de 5 minute cu interlocutorul meu, vine chelnerul si ma intreaba daca doresc sa imi reincalzeasca felul (presupunand ca e un fel ce poate fi reincalzit), unde vine si se uita discret si imi ghiceste din ochi doleanta, nemaifiind nevoie sa deschid eu gura etc.

Insa sa comanzi paste cu cartofi da dovada de incultura gatronomica crasa. Ce dragi imi sunt mie pretenderii astia. Unii au un hobby din a umili prin "superioritatea" lor angajatii restaurantelor, hotelurilor etc. Am cunoscut un "domn", ditamai CEO-ul cu milioane de euro salar pe an care a returnat un vin la vreo 200 euro din principiu, sub pretextul ca chelenerul ar fi deschis sticla gresit si scapat pluta in vin. :tongue3: Mdap.

:unsure: Zi repede uni te gasesc, sa stiu sa trec pe acolo cand vin prin tara! Foarte faine platourile.

:)

in mitisoara ma gasesti

da un pm si ne intalnim ;)

Negresit voi petrece o noapte in Mitisoara cand o fi sa fie :tongue3: Chip in taci!

• Author

Misha, se pare ca te-a deranjat intrebarea mea si nu am vrut asta. Am vrut doar sa vad ce gindesc bucatarii in legatura cu comenzile clientilor, eu fiind unul dintre clientii care isi fac combinatii dupa poftele pe care le am in momentul respectiv si nu dupa "cum se maninca" sau ce "da bine" alaturi de ce. De altfel sint nevoita de multe ori sa le cer sa improvizeze ceva pentru ca nu exista in meniu ceea ce vreau sau exista ingredientele dar gatite in alte forme. Si nu sint doar mofturi ca sa ma dau experta, ci pur si simplu de multe ori n-am de ales decit intre 4-5 feluri de cartofi ca garnitura: prajiti, piure, natur, taranesti sau gratinati. Eu nu maninc cartofi ca garnituri la carne pentru ca e contrar principiilor mele de a ma alimenta, asa ca cer altceva, de regula ciuperci sau legume la gratar... iar barbatul meu e exact pe dos, el la carne cu sos cere cartofi prajiti, de exemplu, ca asa ii place lui sa le manince, cu piure ii fac si eu acasa si el vrea alta combinatie. Vorba englezului, daca as avea cite un banut pentru fiecare raspuns al ospatarului "da' nu merge", as fi bogata :)

CARMELLA sa sti ca in general oamenii sunt fff rai (o stiu pe pielea mea) si comenteaza fff mult

eu am comentat pt ca acei clienti dupa ce au cerut recomandare au inceput sa "dea lectii"

legat de ce se mananca si cum,sunt de acord ca e dupa gustul fiecaruie

nici eu nu mananca fff multi cartofi,de aia am incercat sa pun pe meniu mai multe chestii,iar in curand voi schimba iar meniul si clar voi introduce noi garnituri care nu sunt cartofi

tine si de bucatar si de cat e deschis la minte

"problema" nu vine de la combinatiile alese ci de felul de a vorbi si de a te da mare cunoscator dupa ce ai cerut pareri si dupa toate astea sa dai cu batzul in balta rau de tot

cat despre ce gandesc bucatarii ,ca sa revenim, eu nu pot raspunde decat in numele meu

sunt fan clienti cu imaginatie

poate am de invatat ceva nou de la ei

poate imi vin idei noi plecand de la ideile lor si pana la urma - clientul nostru-stapanul nostru (inca se preactica lingusitul clientilor din pacate) de fapt stapanul farfuriilor lor si a stomacului

nu stiu cat de bine mam exprimat

sper sa nu ma intelegi gresit

las' ca am vazut eu la restaurant italienesc,italieni cu aerul de superioritate notoriu(noi avem bucataria cea mai buna pe lumea asta,impresie)ca langa niste mini pizze ca si aperitiv sa ceara tubul de ketchup!!!!! chelnerul a facut niste ochi iar cei din jurul lor idem la 2 mese eu ma faceam ca nici nu aud dar eram aproape sa bufnesc in ras :))) si apoi da-i si agita tubul,groaznica a fost acea imagine :))
  • Author

Ce dragi imi sunt mie pretenderii astia. Unii au un hobby din a umili prin "superioritatea" lor angajatii restaurantelor, hotelurilor etc. Am cunoscut un "domn", ditamai CEO-ul cu milioane de euro salar pe an care a returnat un vin la vreo 200 euro din principiu, sub pretextul ca chelenerul ar fi deschis sticla gresit si scapat pluta in vin. :) Mdap.

cam la asta ma refeream da nu ma prea stiu exprima si lumea crede ca ma iau de oameni din cauza asta

tre sa invat sa ma exprim :)

• Author

:) Zi repede uni te gasesc, sa stiu sa trec pe acolo cand vin prin tara! Foarte faine platourile.

:D

in mitisoara ma gasesti

da un pm si ne intalnim :P

Negresit voi petrece o noapte in Mitisoara cand o fi sa fie :) Chip in taci!

asa sa faci!!!!!!

• Author

las' ca am vazut eu la restaurant italienesc,italieni cu aerul de superioritate notoriu(noi avem bucataria cea mai buna pe lumea asta,impresie)ca langa niste mini pizze ca si aperitiv sa ceara tubul de ketchup!!!!! chelnerul a facut niste ochi iar cei din jurul lor idem la 2 mese eu ma faceam ca nici nu aud dar eram aproape sa bufnesc in ras :))) si apoi da-i si agita tubul,groaznica a fost acea imagine :))

nasoala imagine mai ales ca eu sustin ca ,,,,,ketchup-ul e o porcarie

iar eu stiu ca este americanism sa pui pe pizza pufoasa si nu stil italian pe pizza din cuptor de lemne subtire :)

in restaurante italiene eu nu am vazut sa se puna ketchup :)

legat de ce se mananca si cum,sunt de acord ca e dupa gustul fiecaruie

nici eu nu mananca fff multi cartofi,de aia am incercat sa pun pe meniu mai multe chestii,iar in curand voi schimba iar meniul si clar voi introduce noi garnituri care nu sunt cartofi

Pentru asta felicitari :)

aaa, chiar aveam de comentat la "cronica" aia cu recomandari sau critici, ca e un mare restaurant in Constanta, se cheama Marco Polo, unde in meniu chiar scrie "toate felurile au garnitura de cartofi prajiti"!!! (nu mai stiu daca scrie "feluri" sau altfel), deci...

Deci Misha de data asta chiar ''ai pus-o de mamaliga'' ma iei la tine :floare: cu toata familia inclusa.

Problema(mica dealtfel)e ca cel mare la pizza ii place kechup....in rest:''Dumnezeu cu mila''... :love7:

• Author

Deci Misha de data asta chiar ''ai pus-o de mamaliga'' ma iei la tine :floare: cu toata familia inclusa.

Problema(mica dealtfel)e ca cel mare la pizza ii place kechup....in rest:''Dumnezeu cu mila''... :love7:

haida!!!!!!!!!

eu cand fac pizza (acasa) fac mai mult sos (rosii+usturoi+oregano+busuioc+salvie+rozmarin+sare+piper+zahar) pe care il fierb putin

cand e gata pizza avem si ketchup pt doritori (adica sos de la pizza ce a fost in plus)