Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trandafiri de la moldova I I (partea a doua)

Featured Replies

Din ciclul ''trandafiri de la moldova'' partea a doua,povestea continua...

Avem nevoie pt. aluat:

200 ml. de lapte,1/2 cubulet de drojdie(24g:2=12g),1 paharel de iaurt(eu sincer am avut o smantana pe care voiam s-o reciclez :D))1 galbenus de ou,1 praf de sare,1 vf.de cutit praf de copt,2 linguri de zahar,esenta de rom(sau ce va place,tip scortisoara,rasatura de lamaie sau portocala),50 gr.de unt(moale),faina cat cuprinde.

Zahar pudra(vanilat) pt pudrat,obtional dulceata(sau gem),si albusul de la oul folosit(pt.asamblat)

Din ingredientele pt. aluat am framantat un aluat mai tarisor(ca pt.minciunele)si l-am acoperit c-o folie de plastic si am dat la frigider(vreo 15 minute)

post-405-126763764418_thumb.jpg

Am inpartit aluatul in 2( taiat cu cutitul) si am intins o foaie (groasa cam de 3 milimetri) cu sucitorul,ajutandu-ma de faina.Am taiat folosind 3 pahare unul mai mare,unul mijlociu si unul mic(ca la capra cu trei iezi cum sugereaza cel mic)

post-405-126763787805_thumb.jpg

Cu vf. cutitului am facut 5 crestaturi fiecaruri disc fara a ajunge in schimb pana la mijloc,ca pt. o floare cu petale,albusul de ou il batem cu o furculita(pt.al fluidiza)si cu vf. degetului inmuiat in albus am pus pe mijlocul fiecarei rondele suprapunandu-le,de la cea mai mare si terminand cu cea mai mica, astfel incat''petalele''sa fie intercalate,la ultima apasam fara mila cu degetul in mijloc pana jos(asta ca sa se lipeasca bine).

post-405-126763830528_thumb.jpg

Am prajit in ulei profund,incins,cu floarea in jos(ca sa infloreasca ele frumos)si scuzati tuciul stiu ca arata oribil da e de la bunica si pt. mine valoreaza valoarea lui in aur...

post-405-12676384545_thumb.jpg

Scoatem pe servetele absorbante.Iata asa arata ''necoafate''

post-405-126763853401_thumb.jpg

Si dupa o sedinta scurta de ''coafor'' :D Adica in mijloc pus dulceata(sau gem,visine ce vreti),si pudrate cu zahar pudra vanilat.

post-405-126763867958_thumb.jpg

Si cum nu poate lipsi si o sectiune:

post-405-126763871616_thumb.jpg

Sunt f. gustoase si de efect,daca le faceti sarate ,in mijloc se pot pune icre bobite rosii sau negre,sau salata de icre puse mot cu posul etc,e off topic dulciuri' dar m-am gandit c-o sa va placa si ideea asta.

Va pupez pe toate deaici din moldova mea draga :D :D

Sunt f. gustoase si de efect,daca le faceti sarate ,in mijloc se pot pune icre bobite rosii sau negre,sau salata de icre puse mot cu posul etc,e off topic dulciuri' dar m-am gandit c-o sa va placa si ideea asta.

Chiar ca-s de efect! :D Am facut niste ochisori.... :D Pupam si noi o moldoveanca! :D

Waw, ce faine sunt... m-am indragostit de trandafirii tai... Stiu ca am sa iau bataie, daaaar eu nu prea le am cu 'faina cat cuprinde'.... Te rog eu frumos, macar asa aproximativ cam de cata faina e nevoie? Te roooooog.... dau si-o bere :D sau o floare :D ce doresti tu, numai raspunde-mi si mie... Sorina
  • Author

Chiar ca-s de efect! :D Am facut niste ochisori.... :D Pupam si noi o moldoveanca! :D

Foxule puup si eu(am iesit de pe cojile de nuca?) :D

Foxule puup si eu(am iesit de pe cojile de nuca?) :D

Ohooooo..... demult! :D Nu te ridicasem io aseara? :D

• Author

Waw, ce faine sunt... m-am indragostit de trandafirii tai... Stiu ca am sa iau bataie, daaaar eu nu prea le am cu 'faina cat cuprinde'.... Te rog eu frumos, macar asa aproximativ cam de cata faina e nevoie? Te roooooog.... dau si-o bere :occasion14: sau o floare :floare: ce doresti tu, numai raspunde-mi si mie... Sorina

Sorina asta e marea mea problema...deaia multe chestii nu pot sa le postez,eu fac totul din ochi,nici macar o reteta care o vad n-o pot respecta,tre sa mai pun eu ceva sau sa nu pun s-o maodific...nu pot si pace :violent1:

Am facut un aluat ceva mai ''vartos''(ca sa-l intinzi cu sucitorul)mai mult nu te pot ajuta... :scratch:

Si de data asta l-am facut asa alta data fac aceeasi chestie cu alt aluat(in functie de ce am de exemplu:lapte batut,iaurt ,etc..)

Tu stii sa faci ''minciunele?? merge si cu aluat deala....

Oricum e bun de retinut tehnica''restul Dumnezeu cu mila,fa ce reteta iti iese tie de aluat de gogosi(daealea de tai cu paharul)mai bine...

• Author

Vad ca ai revenit cu forte noi!Misto de tot trandafirii astia! :occasion14:

Ma bucur tare mult ca ti-au placut Maya.. :violent1:

Am inteles... se poate folosi cam orice aluat pt gogosi cand e vorba de dulce... Dar, tinand cont de off topicul tau...mi-a placut ideea pt trandafiri sarati, atunci cam ce fel alt aluat s-ar putea potrivi? Acelasi aluat de gogosi fara zahar si cu mai multa sare, sau ce altceva? Intreb si eu... Sorina
  • Author

Am inteles... se poate folosi cam orice aluat pt gogosi cand e vorba de dulce... Dar, tinand cont de off topicul tau...mi-a placut ideea pt trandafiri sarati, atunci cam ce fel alt aluat s-ar putea potrivi? Acelasi aluat de gogosi fara zahar si cu mai multa sare, sau ce altceva? Intreb si eu... Sorina

Exact Sorina acelasi aluat dar fara zahar si mai sarat,eu in general la aluaturile sarate(paine, pizza etc)la 250 ml.lichide(indiferent ca e apa lapte sau alte lactate,oua)pun o lingurita rasa de sare fina,la fel procedez si la mamaliguta dealtfel(o cana de apa o lingurita de sare)cand uit sa masor nu-mi iese :tongue3:

Si merg mai departe cu off topicul,gogoselele se pot face sarate pt.aperitive la fel ca si clatitele,cu diferite umpluturi, normal... :floare:

Aaaa... si berea aia de-o promisesei mai e valabila????!!! ;)

• Author

Ce desert simpatic!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Ma bucur ca-ti plac Hana,e simplu,gustos si de efect,asa cum imi place mie :appl:

Si chiar raman lipite floricelele? Arata intr-un mare fel!

Cred ca fimea, mare iubitoare de gogosi, minciunele & co. ar zice: "Oau! Ai facut preferate mele!" La tot ce-i place spune asa!

• Author

Si chiar raman lipite floricelele? Arata intr-un mare fel!

Cred ca fimea, mare iubitoare de gogosi, minciunele & co. ar zice: "Oau! Ai facut preferate mele!" La tot ce-i place spune asa!

Da Claudia chiar raman lipite asa (de la albusul de ou li se trage) :floare:

Ma bucur ca ti-au placut