Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pizza taraneasca la tava

Featured Replies

Nu vreau sa ofensez pizza Italiana,aceasta pe care am facut-o azi nu are nimic deaface' cu ea,hai s-o numim pizza romaneasca la tava Geany,asa nu se supara nimeni....

Noi suntem mari devoratori de pizza si paste,traditionale sau nu,dupa cum imi tuna mie si ce am de reciclat prin frigi'', azi am facut-o astfel:

M-am jucat si cu aluatul :tongue3: (is pusa pe fapte rele in seara asta..):

Am pus la muiat cu 1 lingurita de zahar,1/2 cub de drojdie(24gr:2=12gr) si 3-4 linguri de apa calda,2 stropi de otet.

Am incalzit o ceasca de lapte,am pus in ea 1 lingura de untura,1 pic de sare(ca am avut salamuri crud uscate sarate si branza de oi saratica..),2 linguri de iaut si o cescuta de zer(de la un casulet de vaci).

Am lasat sa se odihneasca doar timpul care mi-a luat sa prepar sosul si sa tai toate.

Am taiat multa ceapa julien si am pus-o si pe ea la muiat in apa calda abundenta.

Am facut sosul din:suc de rosii 1 lingurita de zahar,2 lingurite de vin alb,1 lingura de bulion,piper,putina apa calda cat sa capete consistenta dorita..

Am taiat rondele de carnat play,si feliutele de salam crud-uscat picant

Am intins in tava unsa cu putin ulei aluatul,am dispus sosul,am presarat busuioc uscat.

Am scurs int-o strecuratoare ceapa,am presarat-o in tava.In cealalta jumatate de tava,am pus salamurile,am stopit mai ales sectiunea cu ceapa cu putin ulei de masline,asa arata gata de dat la cuptor.

post-405-126781548606_thumb.jpg

Am lasat la cuptor sa se zvante vreo 10-15 minute.

post-405-126781563686_thumb.jpg

Ca si branzeturi am avut :cas de vaci,cascaval,cascaval afumat,si branza de oi sarata(de la borcan)si masline

post-405-126781562454_thumb.jpg

Am presarat branzeturile rase,sfaramate,pe pizza,am presarat cu piper si oregano,si am pus feliute de masline

post-405-126781581355_thumb.jpg

Asa arata coapta

post-405-126781584827_thumb.jpg

Si gata de sevit c-o bere rece musai :occasion14:

post-405-126781592351_thumb.jpg

Cum nu va stiu gusturile eu va invit si la o felie doar cu ceapa si branza( preferata mea)si una cu ''mezelicuri''.Iata sectiunea filanta...

post-405-126781603158_thumb.jpg

Va salut cu dragoste si poftiti la pizza mea taraneasca,cat e calda :hello:

Nu vreau sa ofensez pizza Italiana,aceasta pe care am facut-o azi nu are nimic deaface' cu ea,hai s-o numim pizza romaneasca la tava Geany,asa nu se supara nimeni....

Noi suntem mari devoratori de pizza si paste,traditionale sau nu,dupa cum imi tuna mie si ce am de reciclat prin frigi'', azi am facut-o astfel:

Cum nu va stiu gusturile eu va invit si la o felie doar cu ceapa si branza( preferata mea)si una cu ''mezelicuri''.Iata sectiunea filanta...

Va salut cu dragoste si poftiti la pizza mea taraneasca,cat e calda :tongue3:

Daca-i vorba de pizza, bere rece, ceapa, mezelicuri si branza, apai io am iesit deja pe usa! Sa-mi zici numa' unde stai, sa stiu cand sa ma opresc din mers! :hello:

• Author

Va salut cu dragoste si poftiti la pizza mea taraneasca,cat e calda :hello:

Daca-i vorba de pizza, bere rece, ceapa, mezelicuri si branza, apai io am iesit deja pe usa! Sa-mi zici numa' unde stai, sa stiu cand sa ma opresc din mers! :-*

Foxule la Bacau,avem si aeroport...haii te asteptam ca te stiu toti ai mei ca pe un cal breaz,mai ales decand cu formele de prajituri(sotu')iar ala mic zice fossii,foosii..cand ii zic sa ma lase la calculator si pe mine.

chiar si acum pe fundal e TOM&JERRY asa ca intru sporadic... :tongue3:

Foxule la Bacau,avem si aeroport...haii te asteptam ca te stiu toti ai mei ca pe un cal breaz,mai ales decand cu formele de prajituri(sotu')iar ala mic zice fossii,foosii..cand ii zic sa ma lase la calculator si pe mine.

chiar si acum pe fundal e TOM&JERRY asa ca intru sporadic... :occasion14:

Apai Bacau'-i peste gard de Waslui City... nici nu stii tu cand iti bat la usa! Plus ca am si ceva neamuri acolo.... :hello:

Ia uite-ma si vedeta de-acu', ma stie lumea ca pe-un cal breaz! :tongue3:

Cum dom'ni tu di la Bacau îmi iejti? Apai io di shi intzalasasîm cî eshti di la Shiusheava? :tongue3: Ii clar nu mi-e bine, ia arunca-n mine cu o pizza din aia. Netaliana asa cum e ea arata :occasion14: si cu cas framantat pus la borcan pentru iarna?

Cum dom'ni tu di la Bacau îmi iejti? Apai io di shi intzalasasîm cî eshti di la Shiusheava? :hello: Ii clar nu mi-e bine, ia arunca-n mine cu o pizza din aia. Netaliana asa cum e ea arata :occasion14: si cu cas framantat pus la borcan pentru iarna?

Pai de n-are branza framantata si pusa la borcan, nu-i bai, ca aduc io! Are mama in camara! :tongue3:

• Author

Cum dom'ni tu di la Bacau îmi iejti? Apai io di shi intzalasasîm cî eshti di la Shiusheava? :hello: Ii clar nu mi-e bine, ia arunca-n mine cu o pizza din aia. Netaliana asa cum e ea arata :tongue3: si cu cas framantat pus la borcan pentru iarna?

AAaa iesti di la Susheavaa??? :-* stai c-arunc,co pizza dupa tine... :occasion14:

Mda.. si un picut di' branza de oita sarat di la borcan pintri' altili'...c-asa mi-o tunat in sara iasta ioti' na cu-i nu-i placi,ioti fleoshc... :-*

Mai da' shi-i aishi??!!?

S-au adunat moldovencele?... zic shi ieu prezent :tongue3:

Geany, te invidiez pentru casul ala si tare as manca o bucatica cu ceapa si rosii proaspete :hello:, da' si pizza arata minunat si zau ca n-as refuza o felie :occasion14:

• Author

Mai da' shi-i aishi??!!?

S-au adunat moldovencele?... zic shi ieu prezent :-*

Geany, te invidiez pentru casul ala si tare as manca o bucatica cu ceapa si rosii proaspete :-*, da' si pizza arata minunat si zau ca n-as refuza o felie :hello:

Daa... Sophie,uite ca am reusit sa adun moldovencile,toate-n par,bun vinit sha taie''' :tongue3:

Ia si cas si rosii si ceapa tot ci vrei... :occasion14:

post-405-126782374246_thumb.jpg

De unde iau eu cas la ora asta?!! :occasion14:(

Nici rosii n-am :-*... si mi-e asa o pofta :hello:

Doar ceapa am, da' nu merge singura :tongue3:)))))))

De unde iau eu cas la ora asta?!! :hello:(

Nici rosii n-am :(... si mi-e asa o pofta :-*

Doar ceapa am, da' nu merge singura :-*)))))))

Offf, ce sa va fac??? Abia am terminat de halit salata de rosii cu ceapa si usturoi, pe care-am asortat-o cu..... branza!!!! :occasion14: Daca ziceai mai degraba, mai lasam nitel si pentru pofticiosi! :tongue3:

• Author

De unde iau eu cas la ora asta?!! :occasion14:(

Nici rosii n-am :-*... si mi-e asa o pofta :-*

Doar ceapa am, da' nu merge singura :hello:)))))))

Imi pare rau sophie ca ti-am facut pofta si ca nu te pot servi decat virtual... :tongue3:

• Author

De unde iau eu cas la ora asta?!! :-*(

Nici rosii n-am :(... si mi-e asa o pofta :(

Doar ceapa am, da' nu merge singura :()))))))

Offf, ce sa va fac??? Abia am terminat de halit salata de rosii cu ceapa si usturoi, pe care-am asortat-o cu..... branza!!!! :tongue3: Daca ziceai mai degraba, mai lasam nitel si pentru pofticiosi! :hello:

Hi hi hi foxule na c-o facuram lata si-n seara asta... :-*

Sa vedem cine ne-o mai pune pe coji de nuca si-acu... :occasion14:

De unde iau eu cas la ora asta?!!

Nici rosii n-am :(... si mi-e asa o pofta :(

Doar ceapa am, da' nu merge singura

Offf, ce sa va fac??? Abia am terminat de halit salata de rosii cu ceapa si usturoi, pe care-am asortat-o cu..... branza!!!! :occasion14: Daca ziceai mai degraba, mai lasam nitel si pentru pofticiosi! :(

Asa, Foxxy... pune si tu sare pe rana :-* :-* (glumesc, desigur) :tongue3:

N-am incercat rosii cu usturoi pana acum, da' suna interesant :hello: :(

Hi hi hi foxule na c-o facuram lata si-n seara asta... :hello:

Sa vedem cine ne-o mai pune pe coji de nuca si-acu... :occasion14:

Se vede ca suntem moldovence! :tongue3:

Coji de nuca??? Nu mai avem, le-am aruncat! Mai am doar miez! Las' ca vin io acusi cu o felie de tort de nuci (fara coji! :-*)! (da' maine, ca amu'-i prea tarliu!) :-*

Asa, Foxxy... pune si tu sare pe rana :-* :-*( (glumesc, desigur) :occasion14:

N-am incercat rosii cu usturoi pana acum, da' suna interesant :hello: :(

Pune un catel de usturoi tocat (la fel ca si ceapa) in salata de rosii, ai sa vezi ce gust bun capata salata! :tongue3:

Mai da' shi-i aishi??!!?

S-au adunat moldovencele?... zic shi ieu prezent :(

Apoi bag sama, io is cea mai aproapi di susheava. ca -s di la faltisheni :-*

branza d'aia faceau si ai mei , da eu mai degraba o mananc ca maligutza moale .

na ca-s total pe aratura si nu is pe pizza.

personal nu prea o fac acasa. prefer s-o mananc la pizzerie si posibil in italia :floare:

si nu din alte motive , decat de kile . prefer sa evit .

Cum dom'ni tu di la Bacau îmi iejti? Apai io di shi intzalasasîm cî eshti di la Shiusheava? :( Ii clar nu mi-e bine, ia arunca-n mine cu o pizza din aia. Netaliana asa cum e ea arata :-* si cu cas framantat pus la borcan pentru iarna?

AAaa iesti di la Susheavaa??? :( stai c-arunc,co pizza dupa tine... :floare:

Mda.. si un picut di' branza de oita sarat di la borcan pintri' altili'...c-asa mi-o tunat in sara iasta ioti' na cu-i nu-i placi,ioti fleoshc... :(

Nu, nu, nu...io tot di pishti gard di tini îs, di la Vaslui :(

• Author
Stella total deacord cu tine,nici eu nu-s deacord cu astfel de,hai s-o numim pizza,si eu tot cu aia Italiana bat,am postat de mai multe ori si chiar o sa o postez si numai pe ea'dar cum eu fac chiar de 2 ori pe saptamana pizza si de fiecare data altfel,am mai schimbat si eu...sotului ii placshii tarii... :-* :floare:
  • Author

Cum dom'ni tu di la Bacau îmi iejti? Apai io di shi intzalasasîm cî eshti di la Shiusheava? :( Ii clar nu mi-e bine, ia arunca-n mine cu o pizza din aia. Netaliana asa cum e ea arata :-* si cu cas framantat pus la borcan pentru iarna?

AAaa iesti di la Susheavaa??? :( stai c-arunc,co pizza dupa tine... :floare:

Mda.. si un picut di' branza de oita sarat di la borcan pintri' altili'...c-asa mi-o tunat in sara iasta ioti' na cu-i nu-i placi,ioti fleoshc... :(

Nu, nu, nu...io tot di pishti gard di tini îs, di la Vaslui :(

AAAAAaaaa Laponico scuze cofuziunea....,cre'ca ne-am confuzionat amandoua nush' cum..,da radashini am sha peacolo''... :( :(

• Author

Si cum am prins un loc la calculator si mai am chef de batut campii off. topic,iata si una dintre ''povestile''pizzei asa cum am auzit-o si eu.

Cica a fost o data un bucatar,care a facut acest ''preparat'',in cinstea reginei Margherita.

A facut un aluat din: drojdie,apa, sare si faina,a lasat la dospit,a intins o ''foaie''intr-o tava rotunda si pe ea a dispus sos de rosii,rondele de branza mozzarela,cateva de frunze de busuioc proaspete si un fir de ulei de masline(branza mozzarela nu e grasa deloc asa ca uleiul parca statea bine..o fi gandit el..)

Aceasta cica ar fi ''mama''pizzelor,a avut un succes total ,si deaici'' provin zice-se toate variantele(or,fi sute sau chiar mii deacuma)

Culorile steagului Italian sunt :rosu ,alb si verde,daca te gandesti la:sosul de rosii(rosu),albul branzei mozzarela,si verdele busuiocului,poate ajungi si la concluzia ''de ce pizza la Italieni e un fel..national..'' :floare:

Si am incalecat pe-o sea si v-am zis povestea asa(sau cel putin asa am auzit-o eu)....

• Author

Iata doar cateva dintre ,,variantele'' mele:

Pentru un blat de pizza subtire si crocant eu fac un aluat doar din apa calda,sare ,drojdie si faina,putin ulei la sf. framantarii..pe care dupa ce a dospit putin il intind cu sucitorul ajutandu-ma de putina faina si coc pe dosul tavii inafainate,cam asa arata rezultatul(dosul blatului):

post-405-126787537042_thumb.jpg

Asa pizza:

post-405-126787535882_thumb.jpg

Si felia:

post-405-126787539173_thumb.jpg

Alte varriante,Pizza cu branza si sos de rosii:

post-405-126787481654_thumb.jpg

Pizza cu rosii(capacele) si branza,ulei de masline,masline oregano:

post-405-126787486271_thumb.jpg

Pizza cu branza ,ardei gras rosu ,ardei iute,salamino picante,sos de rosii picant(diavola) :floare: :

post-405-126787496798_thumb.jpg

post-405-126787521577_thumb.jpg

post-405-126787499159_thumb.jpg

Cealalta e o pizza bianca( alba) cu ceapa rosie ulei de masline,masline ,oregano,piper..

Altetele diverse...

Ulitima e pizza cu un ou ochi,am facut-o in tava patrata cu un ou in fiecare colt,am servit intr-o sambata la micul dejun,daca faceam 4 individuale m-ar fi prins pranzul'' :(

Imgineazati ca tai cu cutitul bucatura de aluat de pizza si moi in outul moale.. :-*

post-405-126787483013_thumb.jpg

post-405-126787484489_thumb.jpg

post-405-126787487538_thumb.jpg

post-405-126787488775_thumb.jpg