Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gogosele cu iaurt

Featured Replies

Gogosile astea sunt minunate, fine, pufoase, delicate! se fac repede, se mananca si mai repede...:hug:)

sunt ideale cand esti in pana de timp si vrei ceva dulce!=))

aaaa, am uitat, atentiune la silueta... sunt "mardar" pt centimetrii din talie!:-*)

reteta este a Elaidei, sper sa nu se supere ca am postat reteta aici! daca apar probleme, o rog pe Maya sa stearga topicul!

Ingrediente:

600 gr. iaurt

3 oua

2 pliculete praf de copt

500- 600 gr. faina

3 pliculete zahar vanilat/esenta de vanilie

un praf de sare

post-112-126789726954_thumb.jpg

ingredientele se pun toate intr-un vas, mai putin faina...se bat bine cu mixerul...

post-112-126789730294_thumb.jpg

post-112-126789733317_thumb.jpg

se adauga faina...

post-112-126789736095_thumb.jpg

aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de clatite...

post-112-126789738478_thumb.jpg

se incinge uleiul intr-o tigaie...

se ia cu lingura din compozitie si se pune la prajit...pe ambele parti...

post-112-126789742631_thumb.jpg

post-112-126789746266_thumb.jpg

se pudreaza cu zahar, sau se garnisesc cu dulceata...

post-112-126789748746_thumb.jpg

sectiune...

post-112-126789756179_thumb.jpg

post-112-126789760962_thumb.jpg

enjoy!:)

Dia, am facut cind eram in clasa a Vii-a gogosile astea, din caietul urias de retete al mamei mele, unde au denumirea de Gogosele rapide si fragede, si mie mi-au iesit niste gloante... :) Mama era internata, i le-am dus, ca pentru ea le facusem, si le-a laudat, ca orice mama iubitoare, deh, dar avea o fata cind minca de am ris cu lacrimi :lol:
  • Author

Dia, am facut cind eram in clasa a Vii-a gogosile astea, din caietul urias de retete al mamei mele, unde au denumirea de Gogosele rapide si fragede, si mie mi-au iesit niste gloante... :) Mama era internata, i le-am dus, ca pentru ea le facusem, si le-a laudat, ca orice mama iubitoare, deh, dar avea o fata cind minca de am ris cu lacrimi :lol:

:D raluca, da harnicuta mai erai in clasa a vii-a! normal ca te-a laudat mai ales ca tu ai vrut sa o surprizi atat de placut? :D

Foarte frumoase'' Diamanto''eu stiam de o reteta de:''gogosi turnate''cu aluat care continea cartof fiert,foarte bune dar nu mai stiu reteta ca am pierdut unul dintre caietele mele vechi de bucatarie...eu fac ceva in genul asta(in orice caz seamana f. mult) dar pun inauntru ori mere rase si scurse,ori branzica de vaci....

Astea ale tale imi plac tare mult o sa retin reteta.. :sleepy3:

n-a facut nime gogoshili astea? :cheers:

ba da, da' altadata, mai demult. noi mai puneam si mere rase in compozitie. mi-amintesc ca erau bune, mai ales calde.

• Author

Foarte frumoase'' Diamanto''eu stiam de o reteta de:''gogosi turnate''cu aluat care continea cartof fiert,foarte bune dar nu mai stiu reteta ca am pierdut unul dintre caietele mele vechi de bucatarie...eu fac ceva in genul asta(in orice caz seamana f. mult) dar pun inauntru ori mere rase si scurse,ori branzica de vaci....

Astea ale tale imi plac tare mult o sa retin reteta.. :cheers:

n-a facut nime gogoshili astea? :drool:

ba da, da' altadata, mai demult. noi mai puneam si mere rase in compozitie. mi-amintesc ca erau bune, mai ales calde.

fetelor, multumesc pt idee, nu am incercat niciodata cu mere sau branza! suna bine, merita sa incerc!:sad1:

Bune trebuie sa fie, se vede din poza ci sectiunea, insa deocamdata nu pot sa le fac, apropos de talie :headbang: , am facut 3 luni de sacrificii asa ca stau cumintica!