March 28, 201016 yr comment_30170 Necesarul pentru acest desert super rapid si usor de facut:-mere-foi de placinta-frisca lichida-eventual sirop caramel Am curatat merele, observati le-am ales diferite pentru ca au arome diferite. Le-am taiat felii, cat am putut eu de subtire, ceva ma face sa cred ca se pot taia si mai subtire si le-am suprapus usor decalat.Se pot coace mult mai repede in cuptorul cu microunde, ceea ce am si facut, rabdarea ne fiind una din marile mele calitati.Am luat pachetul de foi de placinta din care am decupat (asa suprapuse cum sunt) patrate. Se pot decupa si dreptunghiuri. Apoi cu rabdare (asta e, am economisit de la coptul merelor) le-am pensulat cu unt pe fiecare in parte si am refacut gramajoarele.Pe astea le-am copt in cuptor, ca se fac imediat.Cand sunt rumenite se scot si se pun cate 3, cate 4, cum se poate si peste fiecare gramajoara se pune cate un sir de mere coapte. (se iau cu o spatula)Se fac turnulete, cat vreti voi de mari.Se pune frisca deasupra si sirop caramel.Evident se mai poate pune scortisoara (eu am uitat) sau nuci.Cred ca in 15-20 de minute e gata totul. Report
March 28, 201016 yr comment_30177 yammmmmmmmmmi , eu ador tot ce e cu mere.pstt si maya , la fel, din cate tin minte. Report
March 28, 201016 yr comment_30183 M-ai zbart, z'mor io! Cum curge picaturica aia de caramel..... Report
March 28, 201016 yr Author comment_30190 Ma bucur mult ca va place. Julix, foi de placinta sunt. Cel putin din astea am pus eu, dar s-ar putea sa mearga si pe foietaj. Acum am realizat ca am scris in titlu "foietaj" dar nu suna bine "mere pe foi de placinta". Report
March 28, 201016 yr comment_30211 Yo stau cu limba scosa sub monitor sa curga caramelul la mine.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
March 29, 201016 yr comment_30237 Nu stiu de ce sa ma minunez mai intai: de cat e de aspectuoasa si sigur si gustoasa si parfumata, de cat e de rapida sau de cat e de simplu de facut. Felicitari Bonicelli! Report
March 29, 201016 yr comment_30239 Trebuie s-o incerc ca prea e simpla si prea cred ca e si foarte buna Report
March 29, 201016 yr comment_30315 yammmmmmmmmmi , eu ador tot ce e cu mere.pstt si maya , la fel, din cate tin minte. da,da,da... si înca cum!Mmmmmmmmmmmmmmmmm Ma bucur mult ca va place. Julix, foi de placinta sunt. Cel putin din astea am pus eu, dar s-ar putea sa mearga si pe foietaj. Acum am realizat ca am scris in titlu "foietaj" dar nu suna bine "mere pe foi de placinta". Boni,merci de idee,care e fantastica! Puteai s-o numesti "Mere pe foi Filo"...sau "Mere între etaje de Filo" Report
March 29, 201016 yr Author comment_30341 Bucurie mare mi-ati facut. Ma, nu-mi ziceti doar de politete, da? Maya, am schimbat titlul, merci. Report
April 6, 201016 yr comment_31435 Yo stau cu limba scosa sub monitor sa curga caramelul la mine.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Si eu sunt la fel.... atarna limba mea ca-n Tom si Jerry! Boni, sa nu te mai aud vreodata ca zici de tine c-ai fi dezastru in bucatarie ca fac urat! M-am uitat la poze de mi-au iesit ochii din orbite! Iar caramelul aproape ca l-am simtit pe limba! Report
May 3, 201016 yr comment_35678 pffffff....m-ai dat gata cu reteta asta, o pun pe lista pe prioritati Report
May 3, 201016 yr comment_35773 Pentru ca salivez pe aici la bunatatile astea ar trebui sa slabesc nu? Asa ar fi normal si corect. Report